Ads Area

İyi kocalar da aldatır

Evlilik dışı bir kaçamak' sadece kötü kocalara ait bir özellik değil.


 Anlaşılıyor ki erkeklerin mantıklı ve soğukkanlı davranış olarak düşündükleri bir tarz, kadınların indinde 'duygusuz' hatta ahlaksız bir tutum olarak değerlendirilebiliyor. Amerikalı evlilik danışmanı Mira Kirshenbaum 'When Good People Have Affairs' (İyi İnsanlar eşlerini aldattığında) diye bir kitap yazdı ve ortalık karıştı. Yazarın tezi oldukça basit aslında: İmzayı atarken hangi sözü verirsek verelim ilişkilerde uzun vadeli 'doğru ve yanlış' kavramları yok. Her şey değişken. Bir ilişkide işe yarayan tutum ve davranışlar başka bir ilişkide işe yaramıyor, o zaman ne yapacağız? Veya daha önemli soru şöyle: Kimin tutum ve davranışlarına bakacağız? Doğrusunu itiraf edelim: Duygusal ve etik konularda kadın ve erkeklerin aynı yazılımı kullandıkları gibi bir varsayımdan yola çıkıyoruz. Oysa bu ikisi aynı işletim sistemini bile kullanmıyorlar. Mars'ta ve Venüs'te başka lisanların konuşulduğunu biliyoruz ama nedense bilmiyormuş gibi davranıyoruz.

KİTAPTA ANLATILAN NEDİR?

'When Good People Have Affairs' kitabında yazar Mira Kirshenbaum insanlara gizli ilişkilerini iyi yönetmelerini ve evliliklerini sağlam tutmalarını öğütlüyor.

İngiliz Guardian gazetesi bu kitabı tanıtırken 'evlilik dışı bir kaçamak' yaşamak için 17 neden saymış ki bunlar arasında "Bugün işte çok sıkıldım" veya "Ama ben sadece nazik davranmaya çalışıyordum" gibi mazeretler de var.

Bir taraftan düşününce ne görüyorsunuz: Bütün tanınmış sanatçılar, bilim adamları, politikacılar ve filozoflar -hakkında bir şeyler bildiğiniz hemen her ünlü kişi kaçamaklar yaşamış. (Rahibe Teresa eğer evli olsaydı, o da kaçamak yapar mıydı acaba?)

Her yıl yeni bir kitap veya araştırma sonucu 'evlilikleri kurtarmak' amacıyla bir takım reçeteler sunuyor ve insanlar bunları ilgiyle takip ediyor. Demek ki 'kurtarılması gereken' bir sürü evlilik var.

Kurtarılamayan evliliklerin ise sonu boşanmayla sonuçlanıyor. (3. sayfada okuduğumuz kıskanç eş cinayetlerini saymazsak tabii)

İŞTE SİZE 3 SORULUK BİR TEST

1- İş yerinizdeki lacivert giyimli stajyer belli ki sizden çok hoşlanmış ve size karşı yaptığı bazı hareketler ve söylediği sözler tıpkı gazetelerin magazin sayfalarında 'baştan çıkarıcı hareket' olarak tanımlanan tarzda.

Durumu fark eden yakın bir arkadaşınız size 'bu ilişkinin' anlamını sorduğunda siz:

A: Gözyaşlarına boğulur ve bir eş olarak başarısız olduğunuzu söylersiniz
B: O stajyerle aranızda seks ilişkisi yaşanmadığını söylersiniz -ki yalan değil

2- Diyelim ki siz 16.Yüzyıl'da İngiltere kralısınız ve genç bir kadınla evlendiniz. Fakat genç eşiniz maiyetinizdeki bazı yakışıklı subaylara fazla 'yakın' davranıyor. Ne yaparsınız?

A: Onu karşınıza alır ve nazik bir şekilde bu yaptığının yanlış olduğunu anlatırsınız
B: "Şunun kellesini uçurun!" diye emir verirsiniz

3- Diyelim ki siz ünlü bir sinema oyuncususunuz. Çok tanınmış bir modacı bir gün size çok özel bir kostüm getirdi ve akşamki özel gecede giymeniz için size ödünç verdi. Ama o ne? Bu elbiseyi sizden önce daha başka biri giymiş. Siz bu durumda:

A: O moda tasarımcısını ayıplarsınız ve kostümü iade edersiniz
KADINCA.NET
B: Bu aralar moda o kadar acayip oldu ki alakasız bir şey giymek zahmetinden kurtuldunuz. Size 'işe yarayacak' bir kostüm gelmiş, ne güzel...

A cevaplarınız çoksa: Siz bir kadın gibi düşünüyorsunuz. İlişkileriniz için iyi gibi gelebilir ama işe yarıyor mu bari?
B cevaplarınız çoksa: Siz bir erkek gibi düşünüyorsunuz. Haklı olabilirsiniz ama bu tutumunuz pek hoş değil.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe