Ads Area

İdeal eş bulma yöntemleri

Evlenmek istiyorsunuz ama sevgilinizin sizi mutlu edip edemeyeceğinizden mi kuşkulusunuz? Evlenmek için can attığınız kişinin doğru insan olmadığından mı şüpheleniyorsunuz? İşte size korkularınızdan kurtulmanız için önemli bir fırsat.

İnsanın kendi çabalarıyla ideal eşini bulması mümkün mü, yoksa bu durum kendiliğinden mi oluşuveriyor? Aslında ideal evliliklere nadiren rastlanıyor. Buna karşın evlilik kararını veren herkes, bunun kendisine yeryüzündeki en büyük mutluluğu getireceğine inanıyor. İnsanlar umutlarını bu tek maceraya bağlıyor ve nadiren ruhlarının arzu ettiğini elde ediyor. Evliliklerin çoğu, karşılıklı hoşgörüden başka bir şeye dayanmıyor. Çoğu çift, yalnızca toplumun baskısı nedeniyle bir arada olmayı sürdürüyor. Bu kişiler, birbirlerine karşılıklı uyum ilkesinden daha yüce bir bağla bağlanmış değiller.

Şefkat önemli
Evlilikteki sevginin yakın ve yaşam boyu süren bağı; karşılıklı binlerce gereksinim, şefkat duyguları, anılar ve arkadaşlıktan doğan duygudaşlık temeline dayanıyor. Oysa ideal eşlerin birbirlerine duydukları aşk, herhangi bir oluşuma bağlı değil. Bu aşk, tam olgun olarak doğuyor ve diğer tüm bağları aşıyor. Peki diyelim ki, birlikte olduğunuz insana âşıksınız, onunla uyum içindesiniz; aranızdaki hiçbir tarz farkının sizin için bir önemi yok. Her an birbirinizi düşünüyor ve arzuluyorsunuz.

Çok dikkatli olun
Acaba o sizin ideal eşiniz mi? Değilse bunu nasıl anlayacaksınız? Uzmanlara göre, herhangi biriyle sürekli ve uyumlu bir beraberlik sürdüremeyecek kadar benmerkezci, kendi sınırlamaları ve tensel zevklerine bağımlı, başkasını düşünmeyen kişilerin ideal eşlerini bulma yolunda katedecekleri çok fazla aşama var. Eğer onlardan biriyle birlikteyseniz ve ideal eşinizi arıyorsanız, onunla hemen “Belki başka zaman” diyerek vedalaşın. Çünkü bu tiplerin arzuları karşılığında verebilecekleri pek az şeyleri oluyor ve çok geçmeden ilişkilerinden bıkıyorlar.

Davranışlarını test edin
Birlikte olduğunuz kişinin bazı davranışlarına bakarak, onunla mutlu bir evlilik sürdürüp sürdüremeyeceğinize karar verebilirsiniz. İşte ABD’li psikologların ideal eş testi…

Moraliniz çok bozuk ve sinirlisiniz. Ancak sevgiliniz bu durumda bile size ilgi gösteriyor ve sinirlenince de güzel olduğunuzu söylüyorsa…

Sizinle ilgili her konuya büyük ilgi gösteriyor ve sorunlarınızı çözmek için bütün imkânlarını zorluyorsa, o ideal bir erkektir.

Hoşgörüyü elden bırakmayın
İdeal eşinizi bulduğunuza inanıyorsunuz. Peki ya ideal bir evlilik için neler gerekli? Evlilik terapistleri, sonsuza dek sürecek bir birliktelik için kadın ve erkeğin hoşgörülü olması ve birbirleriyle rekabet içine girmemesi gerektiğini söylüyor. Çünkü rekabet, çiftlerin birbirlerinden uzaklaşmasına ve sevginin azalmasına neden oluyor. ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe