Ads Area

Bunu yapabilecek kadar cesur musunuz?

Kadınlar 'beyaz saç' modasını bağrına bastı, Instagram'da gümüş rengi saçlarıyla poz verenlerin sayısı arttı... Yeni trendi başlatanlar ise, podyumda yürüyen yaşlı modeller...


SAÇ BOYATMA DERDİ BİTTİ
Her kadın saçında beyaz görünce birdenbire hedefini değiştirir. Hayattaki ilk amaçları o andan itibaren, en yakın kuaföre gidip saç boyatmak oluverir! Saatler süren, zaman zaman istenilen renge bir türlü ulaşılamayan ve son derece sıkıcı olan 'saç boyatma' işleminden sıkılanlara iyi bir haberimiz var: Artık yeni moda, beyazlamış saçlar!

BEYAZ SAÇINIZLA GURUR DUYUN
#grannyhair hashtag'iyle Instagram'da başlayan 'beyaz saç' akımı, dünyaya yayılmış durumda. Profesyonel modellerden, sıradan ev kadınlarına birçok kişi, beyaz saçlarıyla selfie çekip Instagram'a yüklüyor. Artık beyaz saçlarından utanılmıyor, aksine gurur duyuluyor!


ARTIK DEVİR DEĞİŞTİ
Bored Panta adlı internet sitesi, kullanıcılarından beyaz saçlarıyla çekilmiş fotoğraflarını paylaşmalarını istediğinde, beklenmedik bir ilgiyle karşılaştı. Sayfa yarım milyon kez ziyaret edildi ve birçok fotoğraf gönderildi. Anlaşılan o ki, artık devir değişti! Beyaz saçlara sahip olmak isteyen gençler kuaföre giderken, daha olgun kadınlar zaman ve nakit tasarrufu yapıyor!


FEMİNİZM Mİ?
Başka bir açıdan bu yeni trend bir tür feminizm havası estiriyor da denebilir. Erkekler her zaman beyaz saçlarından gurur duyar, hatta 'olgun erkek' imajı her dönemde daha çok tutulurken; beyaz saçlı kadınlar çok nadir güzel bulunuyordu. Fakat şimdi işler değişti. İster feminizm deyin ister kurnaz moda endüstrisinin yeni tuhaflığı; bu yeni akımın olumlu bir algıya hizmet ettiği bir gerçek.

PODYUMDAN SOKAĞA
Trendin çıkış noktası, ünlü modacı Jean Paul Gaultier'ın Paris Moda Haftası'nda düzenlediği defileydi. Bir ay kadar önce podyuma beyaz saçlı modeller çıkaran Gaultier, yepyeni bir akıma da ilham vermiş oldu.


İLK TEMSİLCİSİ KELLY OSBOURNE
Gaultier'ın yaptığı bir 'ilk' değil. 2011 Sonbahar-Kış defilelerinde beyaz saçlarını arı kovanı gibi topuz yapan modelleri podyuma çıkarmıştı. Bu defileden sonra şarkıcı Kelly Osbourne saçlarını griye boyatarak, #grannyhair akımının ilk temsilcisi olmuştu.

KUAFÖRDEN UYARI
Dünyaca ünlü kuaför Sibi Bolan, bu trendi denemeden önce kadınları uyarıyor: "Gri saç modasını deneyecekseniz iki seçeneğiniz var. Ya saç renginizi yavaş yavaş dönüştüreceksiniz ya da kül rengi bir röfle yaptıracaksınız. Gri saç kullanımı her şeyden önce harika bir saç kesimi gerektirir. Yoksa kendinizi berbat görünmekten kurtaramazsınız."

DAHA ÇABUK KİRLENİR
Sibi Bolan ayrıca gümüş rengi şampuanları da kullanılabileceğini söylüyor: "Bu şampuanlar saçı parlatır ve uçlarda kalmış sarı tonları temizler. Ancak uyarmalıyım; gri saç sigara dumanı, çevresel faktörler gibi nedenlerle daha çabuk kirlenir ve daha sık yıkanmaları gerekir. Kullanımı zordur."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi