Ads Area

Vücut tipinize göre mayo seçimi

2016 yazıyla birlikte tatil alışverişlerinin vazgeçilmezine dönüşen mayolar ile ilgili dikkat çekici verilerini yayınlayan GittiGidiyor, kendi Blog'u üzerinden de sezonun öne çıkan trendlerinin, favori modellerin, hit renklerin, vücut tipine ve tatil seçimine göre tasarım ve kombin önerilerinin yer aldığı geniş bir rehber hazırladı.

Türkiye'de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor'un yayınladığı verilere göre mayo satışları bu yılın ilk yarısında geçen yılın ilk yarısına kıyasla yüzde 139'luk bir artış gösterdi. Mayo alışverişlerinde ortalama sepet tutarının 75 TL olduğu gözlemlenirken bir mayo için harcanan en yüksek tutar ise 560 TL olarak kaydedildi. Mayo satışlarının Haziran ayında zirveye çıktığını gösteren verilere göre en çok mayo alışverişi yapan ilk üç il ise sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir oldu.

Sezonun en iyi dokuz trendi ve hit renkleri
Mayolar artık farklı modelleri ve özellikleri ile her bedende kadın için bikiniye rakip bir alternatif haline geldi. Öyle ki, 2016 yazıyla birlikte tek parça mayolar tatil çantalarının vazgeçilmezi oldu.

GittiGidiyor Blog'un uzman editörleri tarafından hazırlanan mayo satın alma rehberinde bu yılın öne çıkan dokuz trendine de yer verildi. İddiası da şıklığı da kararında olan "tek omuzlu", yarattığı nostaljik ve bohem etki ile hayranlık uyandıran "kroşe örgü", güneşte yanmamayı ve dikkat çekmeyi garantileyen "uzun kollu", hem havalı, hem rahat olan "cut-out", gökkuşağı renkleriyle popüler hale gelen "çizgili", fazlalıkları kamufle etmek için ideal olan "püsküllü", basit görünmemeyi önleyen "derin V", sadeliği ile öne çıkan "atletik", cesur ve seksi "ipli" mayolar bu yazın plaj trendleri arasında başı çeken modeller oldu.

Mayolarda öne çıkan renkler ise denizin derinliğini ve enerjisini taşıyan turkuaz tonları, limon yeşilinden portakal turuncusuna turunçgiller ve tüm zamanların klasiği siyah-beyaz.

Vücut tipinize göre mayo seçimi
GittiGidiyor Blog'un yayınladığı rehberde, mayo almak isteyenlerin alışverişten önce işini kolaylaştıracak bazı tavsiyelerde de bulunuldu. Rehberde vücut tiplerine göre doğru mayo seçimine yardımcı olacak şu önerilere yer verildi:

Göğüsleriniz küçükse: "Aslında oldukça şanslısınız çünkü askısız olanlar da dahil hemen hemen her modeli rahatlıkla giyebilirsiniz. Mayonun göğüs kısmına odaklanın. Fırfır, püskül ve desen gibi sadece bu bölgede kullanılmış süslemeler daha dengeli bir görünüm yaratıyor. Derin V yakalı mayolar da küçük göğüslerde daha iyi duruyor. Daha sade bir stiliniz varsa, dikkati göğüsleriniz yerine kol ve omuzlarınıza çekecek kapalı yaka bir model düşünebilirsiniz."

Göğüsleriniz büyükse: "Balenli modeller en klasik çözüm. Askıları ayarlanabilen mayolar da tam size göre. Göğüs bölgesinden itibaren drapeli ve toparlama özelliğine sahip klasik tasarımları ya da yaka kısmı yüksek sportif modelleri de tercih edebilirsiniz."

Kalçalarınız darsa: "Daha kıvrımlı bir görünüm yaratmak için "cut-out" denen oyuklu mayo ve mayokinileri ya da belden aşağısı büyük desenli ve fırfırlı mayoları deneyebilirsiniz. Bel kısmı büzgülü ve korseli modeller de vücuda kıvrım katma konusunda başarılılar."

Kalçalarınız genişse: "Mayonuzun göğüs ve bel kısmındaki detaylar, örneğin canlı renkler ve cesur desenler dikkatleri gövdenizin üst kısmına çekecektir. Ayrıca şort şeklindeki mayolar yerine bacak oyuğu yüksek olanları tercih ederseniz bacaklarınız daha uzun görünür."

Göbeğiniz varsa: "Tüm mayoyu kaplayan V şeklinde siyah-beyaz çizgiler ve zikzak deseni göz yanılması yaratmak için ideal. Sezon trendlerinden olan püskül ve fırfırlar da kamuflaj için birebir. Karnı toparlama özelliğine sahip drapeli mayolar da tercih edilebilir."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe