Ads Area

Türkiye’den Sudan’a Şifa Yolculuğu Belgesel Oldu!

Sağlık Bakanlığı’nın Asya, Afrika ve Balkanlar’da 2004’ten beri düzenlediği Sağlık Haftası Projesi belgesel oldu. Türkiye’den Sudan’a giden gönüllü doktorların, bir yandan amansız hastalıklara çare bulurken, bir yandan da yerel halk ile edindiği dostluğu konu edinen “Sağlık Elçileri” Belgeseli Pazar günü TRT Haber’de…

Sağlık Bakanlığı, üç kıtada yaptığı projelerle hem ülkemizin olumlu imajına hem de küresel sağlığa katkı sağlamaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığının Asya, Afrika ve Balkanlarda düzenlediği ‘Sağlık Haftaları’ on binlerce hastaya umut oldu. 2004 yılından beri düzenlenen sağlık haftalarında Türk doktorlar, gittikleri ülkenin sağlık çalışanlarıyla işbirliği içerisinde on binlerce muayene ve ameliyat yaptı. Bugüne kadar yaklaşık 30 kez gerçekleştirilen “Sağlık Haftası” projesi, “Sağlık Elçileri” isimle belgeselle TRT ekranlarında yayınlanıyor.

Kosova ve Azerbaycan’ın ardından, geçen hafta Sudan’ın ilk bölümü ekranlara gelmiş, izleyenlerden tam not almıştı. Bu hafta ise eşekten düştüğü için beyin ameliyatı olan küçük Şeref, sünnet olmaktan korkan ikiz kardeşler Mahmud ve Muhammed, 30 yıldır boynunda dev bir guatr taşıyan Fatma, felç geçiren ve Türk doktorlar sayesinde yürümeye başlayan Envar, kalp pili bekleyen minik hasta, evde sağlık hizmetleri ve daha niceleri ekranlara gelecek.

Türk doktorların gitmesini istemiyorlar
Sağlık Elçileri, bir yandan 2012 yılında açılan Nyala Türkiye Sudan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde amansız hastalıklara çare bulurken, bir yandan yardıma muhtaç Sudan halkının imdadına koşuyor, diğer yandan da onların düğünlerine katılıp onlarla birlikte seviniyor.

Bayrağımızı büyük bir gururla dalgalandıran Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde yapılan hastane, 5 yılın ardından Sudan yönetimine devredilecek. Ancak yerel halk, yoğun sevgi besledikleri Türk doktorların bırakıp gitmesini istemiyorlar.

Türkiye; Sağlık Bakanlığı, Kızılay, TİKA gibi resmi kurumların yanında sivil toplum kuruluşlarıyla da Sudan halkına destek olurken, Osmanlı’nın çağrısı üzerine Çanakkale’ye asker gönderen, kendisi de İngilizlerle savaşıp şehit olan Darfur Sultanı Ali Dinar’ın adını taşıyan polikliniklerde, kalp hastaları, yaralılar, yaşlılar, felçliler sağlıklarına kavuşuyor.

Hüzünlü hikâyelerin içinde, Türk doktorların Afrika’ya şifa götüren dokunuşunu ve Sudan halkıyla göğüs kabartan ilişkilerini anlatan “Sağlık Elçileri” belgeseli 11 Aralık Pazar günü saat 12.25’te TRT Haber’de…

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi