Ads Area

Kış tatili için en iyi 10 adres

Dünyanın önde gelen seyahat ve konaklama ürünü tedarikçilerinden MetGlobal şirketler grubunun, global seyahat sektörü profesyonellerine teknoloji ve rezervasyon çözümleri sunan markası HotelsPro, kış dönemi ve yarıyıl tatili için 2017'de dünyada ve Türkiye'de öne çıkan kış turizmi merkezlerini açıkladı.

Kış turizmi denilince akla öncelikle Avrupa Alpler'i gelse de Türkiye'de hem zengin flora ve faunası hem de dünya çapındaki kayak tesisleriyle kış turizminin parlayan ülkelerinden biri. İşte Türkiye'de yarıyıl tatilinde hem dinlenip hem de kışın ve karın tadını çıkabileceğiniz turizm merkezleri:

Uludağ/Bursa
Türkiye'de kış turizmi denilince akla ilk gelen yer olan Uludağ, keyifli bir yarıyıl tatili için öne çıkan noktalardan biri. Altyapı ve uzunluk açısından çok elverişli pistlere sahip olan Uludağ'ın, tesis sayısı ve kalitesi de dünya standartlarında. İstanbul'a yakınlığıyla dikkat çeken Uludağ'da Aralık-Mart arası kayak için en uygun dönem.

Palandöken/Erzurum
Doğal yapısı ve iklimiyle uluslararası kış sporları merkezi niteliğine sahip olan Palandöken Dağları, 6 ay karla kaplı pistleri ve yüksek yatak kapasiteli tesisleriyle kış turizmi için önemli alternatiflerden biri. Kayak ve snowboard tutkunlarının vazgeçemediği Türkiye'nin en uzun kayak pistine sahip Palandöken 6 bin kişinin konaklanacağı 32 bin kişinin aynı anda kayak yapabileceği bir merkez.

Ilgaz Dağı/Kastamonu
Anadolu'nun yüce dağı Ilgaz, yoğun orman örtüsü ve kayak tesisleriyle yarıyıl tatili için en iyi alternatiflerden biri. Kayak yapmayı sevenlerin son yıllardaki gözdesi olan Ilgaz Dağları'nda 4 konaklama tesisi ve 3 doğal pist mevcut. Kayak ve snowboard sevenlerin pistlerde vakit geçirebileceği bölge; akarsuları, florası ve yaban hayvanlarıyla zengin bir doğal hayata sahip.

Zigana Geçidi/Gümüşhane
Yılın beş ayı karlı kaplı olan Zigana ülkemizde son yıllarda yeni yeni öne çıkan alternatif kış turizmi merkezlerinden biri. Konaklama yapılabilecek bir kayak tesisi olan bölge daha sakin bir kış tatili tercih edenler için uygun.

Yedigöller/Bolu
Kış tatilinde kayak dışında da alternatif arayanlar için uygun merkezlerden biri Yedigöller. 7 gölden oluşan ve dere, ırmak ve vadiler arasında yer alan Yedigöller'de trekking pistlerinde uzun yürüyüşler yapabilir, kış ayının doyumsuz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Yarıyıl tatilini yurtdışında geçirmek, kışın ve karın tadını Türkiye dışında çıkarmak isteyenler için öne çıkan turizm merkezleri ise şu şekilde:

Kitzbuhel (Avusturya)
"Alplerin İncisi" unvanını sahip tesis, Avusturya'nın en ünlü kayak merkezlerinden biri. 700 yıllık geçmişi bulunan Kitzbuhel ziyaretçilerine bir Alp kasabasındaki yaşamı sunuyor.

Cortina (İtalya)
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Cortina, 12 ayrı kayak alanıyla dünyanın en büyük kayak merkezlerinden biri. Pek çok filme dekor olmuş Cortina'nın pistleri her düzeyden kayakçı ve her tür kış sporuna hitap ediyor.

Bansko (Bulgaristan)
Avrupa'nın son zamanlarda en çok rağbet gören kayak merkezlerinden biri Bansko, İstanbul'a olan yakınlığıyla da öne çıkıyor. Pirin Dağları'nın eteklerindeki küçük mütevazı kasaba 75 kilometreye varan pistleriyla saatte 24 bin kişiye hizmet verebiliyor. Tesis ve hizmet kalitesi ise Fransa ve İsviçre'de tesislerle eşdeğer düzeyde.

Les Deux Alpes (Fransa)
3600 metrelik zirvesiyle Fransa'nın en önemli kayak merkezlerinden biri olan Les Deux Alpes, çocuklar için en çok aktivite düzenlenen kayak merkezlerinden biri. Kış aylarında çok fazla ziyaretçisi olan merkez özellikle eğlenceyi sevenler için ideal.

St. Moritz Kayak Merkezi (İsviçre)
Alp Dağları'nın tam ortasında, masaldan fırlamış gibi bir kasaba St. Moritz. Dünyanın en önemli kış sporları merkezleri yer alan St. Moritz; kaplıcaları, her yıl profesyonel yarışmaların yapıldığı pistleri ve ılıman iklimiyle yarıyıl tatili için en iyi alternatiflerden biri.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe