Ads Area

Türkiye’nin Ramazan menüsü: Çorba, ev yemekleri, zeytinyağlılar

Yemeksepeti, Ramazan ayının ilk 10 günündeki sipariş artışlarını inceleyerek, bu yılın iftar ve sahur tercihlerini belirledi. 

Ramazan'ın yıldızı çorbalar olurken, Türkiye ev yemekleri ve zeytinyağlılardan da vazgeçmedi. Her zamankinden farklı olarak, bu yıl ızgara tavuk veya fırın mücver gibi hafif ürünler ile semizotu salatası, cacık gibi yoğurtlu tarifler de çok tercih edilenler arasına girdi. Güllaç yine büyük ilgi görerek tatlılar içinde 3'üncülüğe yerleşti. Sahur saatlerinde sipariş oranı yüzde 60 arttı ve sahurda siparişini en çok artıran lezzet kahvaltılıklar oldu.

Ramazan ayı geldi çattı, bereketli sofralar kurulmaya başlandı. Yemeksepeti, 66 kentteki 7 milyon kullanıcısının 27 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında verdiği siparişleri inceleyerek, Türkiye'nin bu yılki iftar ve sahur tercihlerini ortaya koydu.

Buna göre, ayın ilk 10 gününde siparişlerini en çok artıran lezzet yüzde 25 ile çorbalar oldu. Çorbaların favorisi mercimek, siparişini iki katına çıkarak Ramazan'da da birinciliği kaptırmadı. Onu iftarda ezogelin, sahurda ise kaşarlı domates çorbası takip etti.

Ramazan'da siparişini en çok artıran diğer ürün grupları yüzde 22 ile zeytinyağlılar ve yüzde 18 ile ev yemekleri oldu. Zeytinyağlılar içinde biber dolması ve yaprak sarma favori olurken, ev yemeklerinde İzmir köfte, nohut ve taze fasulye öne çıktı. Tatlılarda ise güllaç, sufle ve künefenin ardından en çok sipariş edilen 3'üncü tarif oldu.

Yeni nesil Ramazan tercihleri: Hafif tarifler
Yemeksepeti kullanıcıları bu yıl geleneksel lezzetlerin yanı sıra, hafif ürünlere de yöneldi. Sebzeli fırın mücver, ızgara tavuk, salatalar, kepekli tost, detoks çorba ve benzerlerinin yer aldığı hafif ürünler kategorisinin siparişleri iftar ve sahur saatlerinde, kendi içinde ortalama yüzde 20 arttı.

Yoğurtlu tariflere yoğun ilgi
Bu yıl ısınan havaların etkisiyle, yoğurtlu hafif tarifler de Ramazan'a damga vuruyor. Yoğurtlu semizotu, yoğurtlu havuç, cacık ve yoğurtlu köz patlıcan siparişini en çok artıranlar içerisinde yer alıyor.

Et iftarda, tavuk sahurda
Çorbalar, ev yemekleri ve zeytinyağlılar Ramazan'ın vazgeçilmezler olsa da, etli tarifler de kullanıcıların tercihlerinde ilk sıralarda olmayı sürdürüyor. Buna göre, karışık kebap, İskender, kıymalı pide gibi etli tariflerin daha çok iftarda, tavuk tantuni, tavuk şiş dürüm, tavuklu pilav gibi tariflerin ise çoğunlukla sahurda tercih edildiği görülüyor.

Sahurda kahvaltı geleneği bozulmadı
Bu yıl 01.00 – 03.00 saatleri arasındaki sipariş artışı yüzde 60'ı geçti. Sahur saatleri içerisinde sipariş oranını en çok artıran lezzetler ise sırasıyla kahvaltı ve börek oldu oldu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe