Ads Area

Yazın göğsünüzü gere gere dolaşın!

Meme küçüklüğü kimi zaman mutsuzluğa yol açabilmektedir, vücudunuz sizi mutsuz etmesin! 

Ankara HLC Tıp Merkezi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Özerk Demiralp, meme büyütme ameliyatını anlattı.

Meme büyütme ameliyatı, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık yapılan estetik ameliyatların başında gelmektedir. Oldukça tatmin edici sonuçlar alınan bu operasyon; meme dolgunluğunun artırılması, dekoltenin belirginleştirilmesi, kısmi sarkıklıkların giderilmesi amacıyla yapılmaktadır.

Meme büyütme işlemi ''Silikon implant'' adı verilen materyallerle gerçekleştiriyoruz. Günümüz koşullarında meme büyütme operasyonunda altın standart olan implantlar, uzun süreli memnuniyetin ve hedeflediğimiz meme şeklinin elde edilmesinde önemli bir yer tutuyor. Gün geçtikçe kendini yenileyen bu teknoloji sayesinde; şekillerini uzun süre koruyabilen, deformasyonlara daha az neden olan, kalıcılığın daha fazla olduğu implantlar üretiliyor. Bunun sonucunda daha başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Meme büyütme operasyonu; meme başından, koltuk altından veya meme altı kıvrım bölgesinden yapılabiliyor. Özellikle hastalarımızın sıklıkla dile getirdiği emzirme ile ilgili oluşabilecek problemler meme altı çizgisinden yapılan ameliyatta, meme başı siniri korunduğu ve süt kanallarına zarar verilmediği için görülmüyor. Düz çizgi şeklinde açılan 4 cm'lik kesik, yaklaşık bir sene içinde soluklaşıyor ve belirsizleşiyor.

Meme implantları hakkında, sık karşılaştığımız bir başka soruya da değinmeden geçemeyeceğim. Bu implantlar delici ya da kesici bir travmaya maruziyet haricinde, hiçbir şekilde patlamaz ki böyle bir durumda hayati organların yaralanma riski daha ön plandadır.

Özgüveniniz yerine gelsin…

Meme büyütme cerrahisi açısından gelecek vaat eden yöntem ise ''Yağ enjeksiyonu''dur. Vücudunuzdan elde edilip, memeye verilen yağ dokusunun kısa sürede erimesi ve bu yöntemle oluşabilecek kistler bu yöntemin dezavantajlarıdır. Özellikle memesinin bir bölümü alınmış ya da geçici süre ile meme büyüklüğü isteyen kişilerde bu yöntem uygulanabilmektedir. Meme büyütme ameliyatıyla, estetik açıdan dolgun bir meme şekline sahip olmanız hem özgüveninizin yükselmesini sağlayacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe