Ads Area

Türkiye’de en çok hangi kadın sanatçılar dinleniyor?

Spotify, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’de en çok dinlenen yabancı ve lokal kadın sanatçıları açıkladı. 

Ağustos 2017 ile Ocak 2018 arasındaki aylık dinlenme verilerine bakılarak oluşturulan listede, Sezen Aksu ve Sıla ilk iki sırada yer alıyor. Dua Lipa ve yaptığı çalışmalarla Türkiye’de ilgiyle dinlenen Sia ise en çok dinlenen yabancı kadın sanatçılar olarak listenin 3 ve 4’üncü sırasında geliyor. Listenin devamında başka kimler mi var?

Spotify’ın Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak yayınladığı en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde Türk pop dünyasının vazgeçilmez kadınları da var, global olarak yükselişte olan Latin müziğin sevilen kadın sesleri de. Ağustos 2017 ile Ocak 2018 arasında, sanatçıların Spotify üzerindeki aylık dinlenme oranlarına bakılarak hazırlanan listede Sezen Aksu, Türkiye’nin en çok dinlenen kadın sanatçısı olarak tahtını kimseye bırakmıyor. Sezen Aksu’nun hemen ardından söz ve besteleri ile milyonları etkileyen Sıla geliyor. Sıla’yı son yıllarda pop müziğe damgasını vuran İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Dua Lipa izlerken, listenin 4’üncü sırasında ise şarkıcılığıyla olduğu kadar söz yazarı kimliğe ile tanınan ve “Chandelier” adlı şarkısı ile yıldızlaşan Sia geliyor. Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar TOP 10 listesinin 5’inci sırasında ise Hande Yener’i görüyoruz.

Son yılların yükselen trendi Latin müzik, TOP 10 listesinde etkisini gösteriyor ve Kübalı sanatçı Camila Cabello, Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar listesine 6’ıncı sıradan giriyor.Listenin devamında ise Amerikalı kadın sanatçılar ağırlıkta. Taylor Swift, Selena Gomez ve LP, sırasıyla listenin 7,8 ve 9’un sırasında yer alıyor. Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar TOP listesinin son sırasında lokal bir isim karşımıza çıkıyor. Son yılların gözde ismi Ceylan Ertem, listeye 10’uncu sıradan girerek, Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar listesindeki yerini alıyor.

Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar TOP 10 listesi:


  1. Sezen Aksu
  2. Sıla
  3. Dua Lipa
  4. Sia
  5. Hande Yener
  6. Camila Cabello
  7. Taylor Swift
  8. Selena Gomez
  9. LP
  10. Ceylan Ertem



✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe