Ads Area

Bütün sevgililerim güzeldi

Tolgahan Sayışman ile oyunculuk hayatından aşka kadar özel bir röportaj...

Yeni dönem Türk sinemasının “Tarık Akan”ı kabul edilen âşık adam rollerinin yakışıklı oyuncu Tolgahan Sayışman, gerçek hayattaki aşkıyla ilgili ilk kez konuşuyor.

HT CUMARTESİ / NAZENİN TOKUŞOĞLU-ÖZEL RÖPORTAJ

Lale Devri dizisinin çekildiği ünlü Abut Yalısı'nda buluşuyoruz Tolgahan Sayışman'la. Annelerin "Oooh maşallah boylu boslu" dediği tiplerden hem de yakışıklı. Bir anda "Köpek öldü mü" diye soruyorum. "Maalesef" diyor. Korkmayın, gerçek hayatta değil, dizinin geçen hafta yayınlanan bölümünde son sahnede Emina Sandal'ın canlandırdığı Lale'nin köpeğine otomobil çarpıyor. Ama Tolgahan yine de "Maalesef" diyor. Rolüne o kadar kaptırmış yani. Bu arada aşk filmlerinin vazgeçilmez jönünün ağzından gerçek hayattaki aşk meşk durumlarıyla ilgili bakladan fazlasını alıyorum.
■ Nasıl bir aileden geliyorsunuz?
Anne tarafı Trabzonlu, baba tarafı mübadele döneminde Selanik'ten göçen tayfadan. Enteresan bir çocukluk geçirdim. Kalabalık bir ailede büyüdüm; annem, babam, ninem, halam, halamın oğlu Mecidiyeköy'de bir evde yaşardık. Sonra Anadolu yakasına taşındık. Çalışmayı çok severdim, lisedeyken camcının, fırıncının, berberin yanında çalıştım.
■ Çocukken oyuncu olmak ister miydiniz?
İsterdim. Evin hemen altı videocuydu, annemler sürekli kaset alırdı bana. Sonra evde onları taklit ederdim. Dalgıç kahraman vardı mesela, salonda çoraplarımı palet yapar, halıda yüzerdim. Ayhan Işık ve Tarık Akan'ı severdim.
■ "Zaten 2000'li yılların Yeşilçam filmlerinin yeni Tarık Akan'ı" diyorlar size; özellikle de "Aşk Tutulması" ve "Aşk Geliyorum Demez" filmlerinden sonra...
Annemin duvarlarında posterleri varmış. Öyle diyorlarsa gurur duyarım. Aşk filmleri devam edecek. Yönetmen Murat Şeker'le çok iyi anlaştık. Bence çizgisini korumaya devam ederse bu tür filmler "Murat Şeker sineması" diye anılacak. Özellikle Aşk Tutulması'nın yeri ayrı. Futbol hatta Fenerbahçe odaklı olmasına rağmen herkes çok sevdi.

ELEŞTİRİLER CAN SIKICI
■ Oyunculuk nasıl oldu?
Bir telefon firmasının reklamında kaleciydim. Sonra birden mankenlik teklifleri gelmeye başladı. Bir anda mesleğim oldu. Üstüne "Dünyanın en yakışıklı erkeği" unvanını aldım. Bu sırada da oyunculuk derslerine başladım.
■ Bu dünya birinciliği durumunu çok hafife almıyor musunuz? Mesela Azra Akın da yıllardır Dünya Güzeli unvanıyla anılıyor.
İnsanlar konumlandırdı. Azra Akın da belli bir alanda kendini kanıtlasaydı öyle anılırdı. Kaldı ki benden önce yarışmalardan gelen Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ örneği var. Çok önemli mankenlerdi, şimdi "Ezel, Behlül" diyoruz.
■ Oynadığınız son iki dizide Berrak Tüzünataç ve Emina Sandal partnerleriniz. İkisinin de oyunculuk geçmişi yoktu diziler başladığında. Zor oldu mu?
Tek başına istediğin kadar yırtın aranızda enerji olmazsa o iş başarısızdır. İkisinden de o enerjiyi aldım.
■ Emina Sandal sizin kendisini çok rahatlattığınızı söylemişti aslında.
Sağ olsun, böyle düşünüyorsa çok sevindim. Ben de ilk çıktığımda sürekli olumsuz yorumlar alıyordum, sabrettim. Demek ki geliştirebiliyorsun kendini, ki daha yolun başındayım.
■ John Travolta gibi kabarmış saçlarınız çok eleştiriliyor...
Bu eleştiri meselesi can sıkıcı. Eleştiriyi bilen yapar, yorumu herkes. İnsanların bunu artık öğrenmesi lazım. Saçıma gelince; tabii ki rol gereği... Elveda Rumeli'deki Tıbbiyeli Mustafa da dağlarda savaştığı için sakallıydı. "Sakal sana yakışmıyor" dediler o zaman. Yapma ya!.. Tabii yakıştıran da var bu arada.

KADINLAR GÜÇLÜ ERKEK İSTER
■ Siz aşk adamı mısınız?
Aşk ve sevgi adamıyım, İnşallah aşk evliliği yaparım.
■ Geleneklerinize bağlıymışsınız...
Muhafazakâr adamım ben, dini inançlarıma bağlıyım.
■ Dört çocuk mu istiyorsunuz?
Evet, daha erken ama çok doğru biri olursa evlenebilirim.
■ Kadınlar ne ister?
Güçlü erkek ister...
■ Gerçek hayatta anneniz Lale Devri'ndeki anneniz gibi müdahaleci mi?
Tam tersi. Hiç karışmaz, kıskanmaz. Bugüne kadar sadece bir kız arkadaşımla tanıştırdım ama kim söylemem.
■ Oyunculukla ilgili yorum yapar mı?
Bir gün çekimler için Makedonya'ya gidiyorum. Bir şey söyledi, güldüm. "Hıh eğlenceli sahnelerde aynen böyle gül, ciddi sahnelerde de bana baktığın gibi domuz gibi bak" dedi.
■ Babandan kalan bir nasihat?
Haddini bil...


EVET SERENAY İLE İLİŞKİMİZ VAR
■ "Dizi tutmadı ve kaldırıldı" korkusu var mı?
Yüzlerce kişi işsiz kalıyor, maddi kayıp yaşıyorsunuz, demoralize oluyorsunuz. Bunlar korku yaratıyor, hatta "Tutsun" diye gece uykularımın kaçtığı oluyor ama hayat devam ediyor.
■ Elveda Rumeli de sonradan açılmıştı...
Başlarda çok olumsuz eleştirildi ama Türkiye'nin en sevilen dizilerinden biri oldu. O işe en çok inananlardan biri bendim biri de Erdal Ağabey. Emina Sandal çok acımasızca eleştiriliyor ama ilk defa tanışıyor ekranla, saygı duyulması gerekiyor ama seyircinin beklemeye tahammülü yok. Serenay da Adanalı dizisinde çok eleştirildi ama şimdi çok iyi. İki hafta sonra insanlar onu konuşacak.
■ Serenay Sarıkaya'yla aşk yaşadığınız doğru mu?
Biriyle tanıştın, hoşlandın ve ilişkiye girmek istiyorsun, ilk yemekten sonra "Aşk
yaşıyor" denir mi? Dersen zarar verirsin ilişkiye. Bunu saklamak isteyebilirsin. Sonra bir de aynı projede yer alıyorsan iyice gizlersin. Konuşmamaya özen gösterdik Serenay'la. Evet Serenay'la bir ilişkimiz var, ilk kez sana itiraf ediyorum. Sakladık, koruduk, gözükmedik. Bundan sonra da dikkat edeceğiz. Çünkü ben ilişkimin yıpratılmasını, işimin önüne geçmesini istemiyorum.
■ Aynı dizide olmasaydınız daha rahat olur muydu?
Kesinlikle. Dizi aşkı değil ama bizimki, öncesinde başladı. İkimiz de açıklamada bulunmadık. Kimseye hesap vermek zorunda değilim ama tabii "Çekmeyin kardeşim" de demem. Yeter ki sınırları aşmasınlar.
■ Âşık mısınız?
Onu ilişkiyi yaşadığım insan bilsin. Ama şıpsevdi de değilimdir.
■ Âşık olduğunuz kadınların ortak noktası var mı?
Hepsi çok güzeldi, bir de hepsi de çok iyi kalpliydi...

VECİHİ HÜRKUŞ'U OYNAMAK İSTERİM
■ Hiç ne yapıyorum ben dediniz mi?
Her rolü isteyerek seçiyorum ama televizyonla sinemayı ayrı tutuyorum.
■ Zorlanacağınız roller var mı; katil, eşcinsel, şizofren...
Diziler reyting amaçlı yapılıyor, insanlara evinde keyifli dakikalar yaşatmak için. Dizide insanları hayal kırıklığına uğratacak bir rol üstlenmem. Ama sinemada dediklerinin hepsini oynarım, her rolü!..
■ Bir hayaliniz var mı?
Başarı hikâyelerini çok seviyorum. Kendi yazdığım bir hikâyede oynamayı çok istiyorum. Bir arkadaşımla senaryolaştırıyoruz şimdi. Mesela kahraman pilot Vecihi Hürkuş'un hayatını araştırdım, film haline getirmek isterim.
■ Vecihi Hürkuş'un hayatını mı araştırdınız?
Evet, ilginç değil mi, öyle araştırdığım bir listem var. Amerikalılar çok iyi yapıyor bunu, Cindirella Man mesela, öyle bir karakter oynamayı çok isterdim.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe