Ads Area

Bir hata yaptınız ama nerede

Kadın giyiminde kadın kıyafetinde giyindiğiniz kıyafetin etkisi ne bozar? İşte cevapları..

Bir yere gideceksiniz ve harika bir elbise giydiniz, ancak arzu ettiğiniz etkiyi yaratmadı... Yani ne siz o kadar güzel hissettiniz, ne de bir iltifat aldınız. Bir hata yaptınız ama nerede

Giyinmek, yani iyi giyinmek aslında zor iş. Neden mi? Çünkü sadece güzel, kaliteli, trendi ya da kusursuz bir elbise veya pantolon seçmekle bitmiyor. İşin sırrı detaylarda gizli. Çünkü dışarıya verdiğiniz görüntü bir bütün olarak önemli, başarılı veya başarısız olarak tanımlanıyor. Peki ya iyi bir kıyafetin etkisini neler azaltır?

Yanlış çanta

Üzerindeki kıyafet dört dörtlük olabilir. Ancak o gün seçtiğiniz çanta bir anda her şeyi bozabilir. Örneğin çok spor bir kostüme zırt düşen, fazlasıyla gösterişli, parlak veya abartı bir çanta ya da bunun tam tersi, çok şık iddialı bir kıyafete yakışmayan spor bir çanta puanlarınızdan yiyebilir.

Dikkat dikkat! Çantanız kıyafetiniz veya ayakkabınızla aynı renk ve kumaştan olmak zorunda değil, hatta bunun olamamasına çalışın çünkü özellikle "aynı renk aksesuar" kuralları geçmişte kaldı. Genel uyuma dikkat etmeniz yeterli.

Baştan aşağı aynı markayı giymek

Mantıklı düşününce, baştan aşağı aynı markayı giyerek de güzel görünmeniz tabii ki mümkün. Ancak bunun şöyle bir sakıncası var: Böyle yaparak etrafa hiç de yaratıcı olmadığınıza dair bir mesaj vermiş oluyorsunuz.

Oysa söz konusu giyinmek olunca denemekten çekinmemek, biraz risk almak her zaman iyidir. Farklı markaları veya marka parçaları marka olmayanlarla bir arada kullanmanın iyi fikir olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Kaçmış çorap

Bluzunuz muhteşem, eteğiniz iddialı, topuklu ayakkabınız ise çok seksi. Yani o gün harika hissetmemeniz için hiçbir neden yok. Ta ki o feci durumu fark edene kadar: Kaçmış bir çorap iyi bir seçimi anında boşa çıkarabilir. Bu minik bir detay gibi görünse de aslında önemli olan tüm ayrıntıların oluşturduğu bütündür.

Size eşlik eden insan

Şık bir davete veya yemeğe katıldınız. Üstelik kıyafet zorunluluğu da var. Siz bunu tabii ki kale aldınız, kıyafetiniz, makyajınız, her şeyinizle ortama ayak uydurdunuz. Peki, size eşlik eden kişi ne durumda?

Kıyafet zorunluluğunu umursamayan bir kavalye sizin kıyafetinizin normalde yaratacağı olumlu etkiyi azaltabilir veya komple yok edebilir.

Kötü makyaj

Makyaj kesinlikle ustalık isteyen bir beceri. Aynı zamanda insanın kendi artılarını ve kusurlarını iyi bilmesini de gerektiren bir alan. İyi bir makyaj kıyafetin tamamlayıcı unsurudur. Kötü makyaj ise en güzel giysiyi berbat edebilir.

Yanlış beden

Yanlış beden kıyafetler satın almak çok sık yapılan bir hata. Aslında giydiğinizden daha küçük bir bedende ısrar etmek veya fazla kiloları gizler umuduyla abartı bol seçimler yapmak, ya da bir şeyi denemeden satın almak; tüm bunlar size hiç uymayan ve hatta üzerinizde kötü durabilecek, yanlış beden kıyafetlere sahip olmanız ile sonuçlanır.

Bir gömlek ne kadar güzel olursa olsun düğmeleri zor kapandığı için üzerinizde patlayacak gibi duruyorsa, güzelliğinden çok şey kaybeder. Belinizi açıkta bırakan, normalde çok güzel bir bluzu giyseniz neye yarar Evden vücudunuza tam oturmayan bir kıyafet ile çıkmak, peşinen kaybedilen bir savaşa gitmeye benzersiniz.

Dikkat Renk konusunda yanlış seçim

Yeni sezonun gözdelerinden biri olan elektrik mavisine kapılıp o elbiseyi ya da dökümlü bluzu aldınız. Tek başına ele alındıklarında her biri mükemmel birer seçim. Ancak o elbiseyi (gömleği) giyip aynaya baktığınızda gördüklerinize inanamadınız, sonuç tam bir felaket olur

Teninize, saçınıza hiç yakışmayan bir renk, bir başkasında harika dururken, sizin üzerinizde sıradan, hatta kötü durabilir; sizi daha solgun, daha kilolu ya da daha yaşlı gösterebilir.

Yanlış yerde yanlış kıyafet

Dünyanın en şık, en kaliteli, tasarım bir kıyafeti dahi yanlış zamanda, yanlış yerde kullanıldığında güzelliğinden çok şey yitirebilir. Yani arzu ettiğiniz etkiyi yaratmayabilir.

Amacınız bu olmadığına göre, nerede ne giyeceğinizi bilmek bunun olmasını önleyebilirsiniz.
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi