Ads Area

Selülitin de çaresi diyet

Portakal kabuğu görünümünde vücutta oluşan selülit, görsel ve kozmetik bir sorundur. Peki selülit neden olur ve nelere dikkat edersek bu sorunu aza indirebiliriz? Sizler için araştırdık;

Selülit, bayanlarda yüzde 80-90 oranında görülen bir durumdur. Erkeklerde nadiren görülen bu sorunun başlıca nedeni hormonel problemlerdir. Kadınlarda en çok 20-40 yaşları arasında görülen selülit, östrojen hormonunun en yüksek olduğu yaşlarda görülüyor. Bunun dışında insülin ve trioid de selülit oluşumunu etkileyen faktörler arasında bulunuyor. Dolaşım yetersizliği de vücutta selülit ortaya çıkmasını tetikliyor. 

•    Fazla alkol alımı
•    Sigara kullanımı
•    Kafein kullanımı
•    İdrar söktürücü ve sürekli kullanılan ilaçlar

Su tüketimi şart! 

İçecekler ile selülitler arasındaki ilişkide, su selülitler için çok etkilidir. Gün içerisinde ihtiyacımız olan suyu almamız mutlaka gerekmektedir. Bu ihtiyaç ise herkes için 2 ila 2.5 litre arasında değişmektedir. Kafein ve alkol tüketimi ise daima kontrolde tutulmalı ve makul miktarlarda tüketilmelidir. Alkolün vücutta yağa dönüşmesi ise, selülit oluşumuna büyük ölçüde zemin hazırlamakta, alkol miktarı ve seçimini de daha masum içkilerden yana kullanmalıyız. Alkol almanız gerektiği durumlarda şarap en masum tercih olacaktır. Zararlı içecekler dışında selülite iyi geldiği söylenen içecekler de bulunuyor. Yeşil çay metabolizmayı hızlandıran etkisinin dışında, olumlu etki yaptığı da ortaya çıkmıştır.

Diyet ve dinamik yaşam daima sizi sağlıklı bir yaşama sürüklerken selülitlerinizden kurtulmanıza da sebep olacaktır…
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe