Ads Area

Eşinize isteklerinizi nasıl kabul ettirebilirsiniz?

Eşinizden sizin için bir şey yapmasını isterken nasıl bir yol izlemelisiniz? Onu ikna etmek için hangi anları tercih etmeli, nasıl bir dil kullanmalısınız?

İlişkiler uzlaşma üzerine kuruludur. Bunu inkar edecek değiliz. Ama kabul edin, bazen partnerinizi kendi yolunuza doğru çekme konusunda niyetli olabiliyorsunuz. Maksadınız, isteklerinizi kabul ettirmek…

Zorlamadan, tatlı tatlı onu nasıl ikna edip isteklerinizi onaylar hale getirebilirsiniz? İşte, isteklerinizi elde etmek için birkaç tüyo…

Israrcı olmayın
Diyelim ki eve yeni eşya almak istiyorsunuz. Ya da bir tatil planınız var. Eşinizi, bu isteğiniz konusunda ikna etmek istiyorsunuz. İsteğinize ulaşmak için eşinize karşı fazla ısrarcı yüzünüzü gösterirseniz arzu ettiğiniz etkiyi bırakamazsınız üzerinde.

İfadeniz, onun bir şey yapması gerektiğini anlatır gibiyse, muhtemelen sizin isteğinizin tam tersini yapmaya eğilim gösterecektir. Bu nedenle ondan isteyeceğiniz şeyi söylerken agresif ve hırslı bir tavır takınmaktansa mümkün olduğunca sakin kalın, gerekçelerinizi yumuşak yumuşak anlatın.

Bir karşılık teklif edin
Eğer partnerinizden sizin için bir şey yapmasını gerçekten çok istiyorsanız, bunun için bir tartışmaya girmeniz kaçınılmaz görünüyorsa ve o tartışmaya girecek gücü, yetiyi kendinizde göremiyorsanız pazarlık yapmayı deneyin. Yani eşinizden bir şey isterken karşılığında ona bir teklifte bulunun.

Rüşveti kast etmiyoruz, hemen itiraz etmeyin. Diyelim ki yaz tatilinde ailenizin de sizinle gelmesini istiyorsunuz ve bunu eşinize kabul ettirmeniz gerekiyor. Bu isteğinize itiraz etmemesi için eşinize, yılbaşını onun arkadaşlarıyla ya da ailesiyle birlikte geçirmeyi teklif edin.

Düşük dozlu anlatımı seçin
Siz eşinize bir isteğinizden bahsederken, o kendini ders dinliyormuş gibi hissediyorsa bunu nasıl belli eder? Siz konuşmanızı bitirene kadar hafifçe gülümser ve başını onaylar ifadeyle sallar. Bu ifadeyle karşılaştığınızda kendinizi durdurun ve düşünün.

İstediğiniz şey ve isteme nedenlerini sıraladığınız uzun bir monologla boşa nefes tüketeceğinize, isteğiniz ve isteğinizin nedenleri ile ilgili argümanlarınızı küçük parçalar halinde ara vererek anlatın ki böylece eşinizin sizi dinlerken kavraması kolay olsun. Sloganımız şu: Tek ve güçlü bir dozdansa aralıklı ve düşük dozlar!

Zamanlamayı iyi yapın
Onu tam da tuttuğu takımın en önemli maçı esnasında bir şeye ikna edebileceğinizi düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Aynı şey, o tam işten dönüp kapıdan girdiği anda ya da gitmekten nefret ettiği bir yere (ör:market) gitmek üzere arabadayken ikna etmeye çalıştığınızda da geçerli.

Söylemek zorunda olduğunuz şeyi iletmek için, partnerinizin rahat ve mutlu olduğu anları tercih edin ki sonuç almanız kolaylaşsın.

Kaynak: Pudra
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe