Ads Area

Bilinçaltınızı siz yönetin!

Kötü giden bir şey olmamasına rağmen, hayatımız neden çocukluğumuzdaki kadar keyif vermiyor? İncir çekirdeğini doldurmadığını bildiğimiz olaylar neden canımızı sıkıyor? 

Topluluğa konuşurken neden hazır olmamıza rağmen heyecanımızı bastıramıyoruz? Çok iyi eğitim almışız, güzeliz ya da yakışıklıyız, bin bir türlü özelliğimiz var peki niye özgüvenimiz yok?

Hemen herkesin yaşamının merkezinde bu soruların binlercesi vardır. Ancak, beynimizin mantık çerçevesinde duygularımızı kontrol etmesi mümkün değil mi? NeuroFormatTM tekniğini geliştiren ve ilk kez Türkiye’de uygulayan Barış Muslu’ya göre, aynen bir bilgisayar gibi beyni de formatlayarak, duyguları kontrol altına almak mümkün. Aynı zamanda Türkiye’nin en çok satanlar listesinde ilk sırada yer alan ’Yıka Beynini’ isimli kitabın yazarı olan Muslu; fobiler, panik atak, obezite, sigara ve alkol bağımlılığı, özgüven eksikliği, depresyon gibi pek çok sorunun üstesinden ‘NeuroFormat™’ yöntemiyle hızlı ve doğal şekilde gelinebileceğini savunuyor.

En Gelişmiş Yöntemlerin Bileşimi

Neuroformat™, kelime anlamıyla nörolojiyi formatlama, yani yeniden biçimlendirme anlamına geliyor. Barış Muslu,  tekniğinin son 20 yıldır geliştirilmiş etkili yöntemlerden enerji psikolojisi, EFT, NLP, Gestalt, Hipnoterapi, Kinesiyoloji gibi birçok modelin özünü barındırdığını söylüyor.
“NeuroFormat™’ın diğer metotlardan en büyük farkı ise, 5-10 dakikaya kadar inebilen, çok kısa bir süre içerisinde değişimi gerçekleştirmesi ve normal yöntemlerle çözümsüz olarak görülen, kronikleşmiş birçok şikayetin de hızlı ve kalıcı şekilde çözülmesini sağlaması” diyor Muslu.

Savaş ya da Kaç!

Muslu, NeuroFormat™ yöntemini, aktarmadan önce beynin nasıl davrandığını açıklamak gerektiğini vurguluyor. "Beynimizin hayatımızı korumak adına verdiği tepkiler, yüz binlerce yıl öncesinde verilen tepkilerle aynı" diyen Muslu, şu örneği veriyor:

"Mesela, vahşi bir hayvan bizi kovaladığı ya da topluluğa karşı konuşmak üzere olduğumuz zaman bilinçaltımızın verdiği tepki aynı! Bilinçaltımız kendine göre 'tehlikeli' olarak gördüğü iki durumda da; savaşmak ya da kaçmak için kullanacağımız kol ve bacaklarımıza daha fazla kan göndermek için, kalbimizi daha hızlı çalıştırmayı seçiyor. Bildiğimiz 'heyecanlanma' tepkisi. O günlere göre yaşantımız çok değişmesine rağmen, bilinçaltımızın verdiği tepkiler hiç değişmiyor."

Bunun yanı sıra bilinçaltımız bazı hastalıkları, travmalara karşı bizi savunmak için yaratıyor. Yani ortada gerçek bir sorun olmasa da, bilinçaltı yanlış karar vererek vücudun dengesini bozacak anomaliler yaratıyor. Muslu, "Yaşadığımız, birçok fiziksel ve zihinsel rahatsızlığın aslında sebebi işte bu anomaliler. Eğer, bilinçaltımıza yaşadığı travma konusunda “aslında korkulacak bir durum olmadığını” NeuroFormat™ yöntemleriyle iletirsek, vücut eski dengesine dönerek ilgili rahatsızlıkları iyileştiriyor" diyor.

Göz Gozisyonlarını Tarayarak Hatırlama

NeuroFormat tekniklerini ‘Yıka Beynini’ adlı kitabında detaylı olarak anlatan Barış Muslu, "Farklı oturma, duruş ve göz pozisyonlarını tarayarak beynimizin hatıralara ulaşmasını sağlıyoruz. Aynen bir diskin formatlanması gibi, biz de bu tarama esnasında olumsuz hatıraların etkisini bilinçaltımızdan temizliyoruz" diyor.

Bilinçaltına Müdahale Ediyor

Bu tekniği uygulama aşamasında pek çok kişiye danışmanlık da yapan Muslu, NeuroFormat™ tekniklerinin bilinçaltına doğrudan müdahale ettiğini belirtiyor ve şunları ekliyor:

"Hayat tecrübelerimizin bir sonucu olan bilinçaltı seviyesindeki inançları değiştiriyor. Yanı sıra, hayatımızda sorunlara neden olan büyük travmatik olayların bilinçaltındaki etkisini temizleyerek çok kısa zamanda otomatik değişimler sağlıyor. Bir yandan geçmiş olayların olumsuz etkisi ‘format’lanırken diğer yandan yine düşünce alışkanlıkları çeşitli NeuroFormat teknikleri yardımıyla değiştiriliyor."
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe