Ads Area

Aldatmayı haber veren işaretler

Erkeklerin aldatacaklarını haber veren bazı önemli işaretler olduğunu biliyor musunuz? Uzmanlar, erkeklerin sevgililerini / eşlerini aldatacaklarını haber veren bazı önemli işaretler olduğu konusunda hanımları uyarıyor. İşte o işaretler…

Ünlü yazarlar Elizabeth Landers ve Vicky Mainzer’in yüzlerce çift üzerinde yaptığı araştırmada ortaya tek bir sonuç çıkıyor; “Aldatan bütün erkekler aldatma sürecinde aynı senaryoyu bire-bir gözler önüne seriyor.”

Landers bu konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Bir erkek aldatma yolunu seçtiği zaman diğer kocaların / sevgililerin kullandığı metotları kullanıyor. Onların sözcüklerini, cümlelerini, açıklamalarını alıp kendisine uyguluyor.”

Şimdi size aktaracağımız bazı işaretler beraber olduğunuz erkeğin sizi yüzde yüz aldattığını / aldatacağını göstermez. Fakat bunları beraberliğinizin kötüye gittiğinin işareti olarak algılamanızı öneriyoruz.

‘Ben bunu asla yapmam!’

İşte tehlikeli bir cümle! Landers erkeğin bu rahatlatıcı sözlerle ‘sevgi dolu ve sadık’ bir eş portresi çizdiğini söylüyor.

Ne yapmalı?
Bu zararsız cümle sadakat ve bağlılık konusunda bir sohbet başlatmak için iyi bir başlangıç olabilir. Size ‘Ben bunu asla yapmam’ dediğinde ona ‘Ben de. Fakat eğer bir gün içimizden biri birisine ilgi duyarsa bunu birbirimize anlatabilir miyiz?’ şeklinde bir soru sorabilirsiniz.

‘Bir psikologa görünsen iyi olacak’

Landers ve Mainzer kitaplarını hazırlarken yaptıkları röportajlarda konuştukları erkeklerin neredeyse hepsinin eşlerine depresyonda olduklarını söylediklerini belirtiyor ve konuyla ilgili şunları söylüyor: ‘Kadınları depresyona iten gücün kendileri olduklarının farkında bile değiller. Böyle bir şey söyleterek onu başkalarına iten kişinin siz olduğunu düşünmenizi sağlıyorlar’.

Ne yapmalı?
Eşinizden böyle bir yorum duyarsanız duymazlıktan gelmeyin. Ona ‘Kendimi çok yorgun ve stres altında hissediyorum. Neden bana depresyondasın diyorsun?’ deyin ve profesyonel yardım almanız konusunda ısrar ediyorsa birlikte bir evlilik terapistine gidebileceğinizi söyleyin.

‘Beni anlamıyorsun’

Böyle bir cümle kuran bir erkek ayrı yönlere doğru ilerlediğinizi ima eder. Bu cümleyi duyan kadın erkeğe sert bir yanıt verirse tartışma erkeğin tarafına döner. Landers bu konuyla ilgili bakın neler söylüyor; ‘Sizin mantıksız ve sevimsiz konuşmalarınız yüzünden ev dışında zaman geçirdiğini söyleyecek böylelikle sizi suçlayarak daha az suçluluk hissedecektir’.

Ne yapmalı?
Landers ile Mainzer şöyle konuşuyor: ‘Yaşasın! Sizinle konuşuyor! Hem de hisleri hakkında. Tek yapmanız gereken tepki vermeden onu dinlemeye çalışmak. Bunun da ötesinde onu daha çok konuşmaya teşvik etmek’.

‘Sana sürekli söyledim ama dinlemedin’

Çalışan bir kadındınız fakat bebeğiniz olunca bir süre onunla evde vakit geçirmeye karar verdiniz. Çalışmaya alışık olduğunuzdan sürekli evin içinde olmak sizi sıkmaya başladı. Bu arada eşiniz de sürekli ‘spora git, kursa git’ gibi önerilerde bulunuyordu. Siz evde oturmaya devam ettiniz. Sonuç; boşandınız’

Bu konuda eşinizin asıl söylemek istediği şey; ‘Ben açık fikirli bir insanım ve eşimin sıkıcı bir ev kadını olmasını istemiyorum’. Eşinizin önceden verdiği bazı işaretleri görme şansınız olsaydı onun gerçek hislerine göre hareket edebilirdiniz öyle değil mi?

Landers onun gerçekten ne söylemeye çalıştığını anlamak için kendisini anlatmasını istemeniz gerektiğinin altını çiziyor. ‘Ona sorular sorun. Böylelikle kafasından geçenleri anlayabilirsiniz.’
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe