Ads Area

Evliliğin ilk iki yılında çok dikkatli olun

Mutlu Bir Evliliği formüllerini okuyun, sorunlardan uzak durun. Beyaz atlı prensinizi bulup siz de dünya evine girdiyseniz, dikkat! ABD’li Dr. Jack Balswick, ‘Birlikteliğin ilk 2 yılı çok özen ister’ diyor.

2 yıl çok önemli
Dünyanın birçok ülkesinde yapılan araştırmalara göre, evliliğin ilk 2 yılı çok önemli. Bu süre içinde yaşanan olumsuzluklar aşılabilirse, evlilikler uzun süreli oluyor. ABD’li evlilik uzmanı Dr. Jack Balswick, beraberliklerin kısa sürede tükenmesinin ilk nedeni olarak, çiftlerin birbirlerine anlayışlı olmamasını gösteriyor.

Kişilik çatışması
Çiftlerin ilk yıllarda karşılaştığı bu sorunu çözmek göründüğü kadar zor değil. Çiftlerin çoğu, evlendikleri günden itibaren özgürlüklerinin kısatlanmasını kabullenemiyor. Evet, özgürlükler belli ölçülerde kısıtlanıyor. Fakat evlilikler, farklı özgürlüklere de fırsat yaratıyor. Çiftler, “Ben haklıyım” inatlaşmasını bir kenara bırakmalı. Çünkü bu inatlaşma, evliliği sona erdiriyor. Yeni evli çiftler, maalesef günümüzde konuşmak yerine tavırla problemlere çözüm arıyor. Her konuyu en ince ayrıntısına kadar konuşun. Mutlaka ortak bir nokta bulacaksınız. Anlaşma sağladığınız konuları, bir daha açmayın.

İlişkinin soğuması
Dünyanın birçok ülkesinde çiftler, iş dünyasının stresini yaşıyor. İşte evliliğin ilk yıllarında, her birey, stres topu olarak eşini görüyor. İşte geçirilen uzun vakit, eve kavga sebebi olarak geri dönüyor. Çiftler bazı duygularını dizginlemeli. İşlerinizin yoğunluğu nedeniyle az görüşuüyorsunuz. Bu dakikaları neden dertlerinizi ve sevinçlerinizi paylaşarak geçirmiyorsunuz. Bu düşünce birçok evliliği kurtaracaktır. Tabii çiftler, birbirlerine gerçekten değer verirse bu tez gerçeğe dönüşür.

Romantizm ve uyum
Dr. Balswick, birçok Amerikalı psikolog arkadaşıyla yaptıkları görüşmelerde de, evlilikte ilk 2 yılın, otabanda ters yönde gitmek kadar riskli olduğu sonucuna vardığını söylüyor. Dr. Balswick, dünyanın farklı ülkelerinden toplam 156 çifti üzerinde, “Evlilik” araştırması yaptı. Araştırmanın sonucuna göre, eşlerin birbirlerine karşı net kararı 24 ay sonunda verdiği ortaya çıktı. Evliliklerin ilk 2 yılında romantizmden, uyum ve sevgiden ödün vermeyen çiftlerin, bir ömür boyu birlikte olma ihtimali yüksek bir ihtimal.

İyi ve kötü günde
Dr. Balswick’e göre, evliliğinilk yıllarında çiftler arasında yaşanan en büyük sorunlar: “Kişilik çatışması” ve “İş stresinineve taşınması”. ‘İyi günde kötügünde, hastalıkta ve sağlıkta…’ yemini ile başlayan evliliklerinömrünün uzun olması içinemek sarfetmek gerekiyor.

Kısa süren ayrılıklar
Dr. Balswick, ‘uzun evliliğin sırrı kısa süreli ayrılıklardır’ diyor. 2-3 yılda bir çiflere 1 ila 5ay arası değişen sürelerle ayrı kalmaları son derece önemli. Bu tarz ayrılıklar, çiftlerin birbirlerine karşı tekrar özlem duymasını sağlıyor. Elbette, bu süre her çifte göre değişir.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe