Ads Area

Seksi Öldüren "Teknik Arızalar"

Yatakta canınızı sıkan sorun ne kadar büyük olursa olsun, onu halletmenin yolları var. Hem de hemen... 

Bazı sorunlar gerçekten yoğun takip ve zaman gerektirse de, unutulmaması gereken bir gerçek var: Cinsel sorunlarla karşılaşınca mutlaka jinekologunuza danışmalısınız. İşte en yaygın cinsel sorunlar ve onları halletme yolları...

Kadınların Cinsel Sorunları

Kuruluk

Cinsel organınız yeterince ıslak değilse seks acı verici olabilir. Vajina kuruluğunun sebepleri mutlaka araştırılmalı. "Vajinal kuruluğun en sık görülen nedenlerinden biri ilişkinin önsevişme döneminin aşırı kısa olmasıdır. Erkekteki ereksiyonun kadındaki tam karşılığı olan vajinal ıslanma yeterli olmadığında ilişki de ağrılı olabilmektedir. Kadın kendini yeterince hazır hissetmeden ilişkiye başlanmamalıdır.

Ağrılı Cinsel İlişki

İlişki sırasında iki tip ağrı olabilir; ilk girişteki ağrı ve derinde hissedilen ağrı. Eğer partnerinizin ilk girişi sırasında şiddetli bir ağrı duyuyorsanız, sebep vajina kuruluğu olabilir.

Eğer sorun daha müzmin bir durumdaysa 'vulvar vestibulitis' söz konusu olabilir. Bu rahatsızlıkta, vajinanın girişindeki salgı bezleri tahriş olmuştur. Sebep kronik alerjik bir durum olabileceği gibi bazı durumlarda önceden geçirilmiş enfeksiyonlar söz konusu olabilir. Vajina girişi o kadar şiş ve hassastır ki, dokunmak bile ağrı verebilir. Sorununuzun kaynağının bu olduğu tespit edilirse, doktorunuz çeşitli bölgesel tedavi yöntemleriyle (kortizonlu kremler, virüslere etkili kremler gibi) veya bazı durumlarda bir operasyonla iyileşmenizi sağlayabilir.

Cinsel Birleşme Sırasında İdrar Kaçırma

İdrar kaçırma birçok kadının yakındığı bir sorun. Yapmanız gereken ilk şey, bu sıvının idrar mı, yoksa boşalma mı olduğunu tespit etmek. Bunu anlamak için, cinsel birleşmeden önce altınıza bir havlu serin ve çıkan sıvının idrar olup olmadığına bakın. Kokmuyorsa, büyük olasılıkla idrar değildir. Son araştırmalar gösteriyor ki kadında "boşalma" yani ilişkide vajinadan sıvı gelmesi oldukça yaygın. Kadınların yüzde 40'ı bir şekilde boşalma yaşar.

Çıkan sıvı gerçekten idrarsa, paniğe gerek yok. Bu doğaldır ve çoğu zaman erkek tarafından fark bile edilmez. Yine de çok rahatsızsanız, Kegel egzersizi adı verilen egzersizleri yaparak, istemli idrar yapmaktan sorumlu olan pelvis tabanı kaslarınızı güçlendirmelisiniz. Bu esnada çalışan kaslar idrar tutulmasından sorumlu kaslardır. Bu egzersizi fırsat buldukça günde 50–60 kez yapın, faydasını mutlaka göreceksiniz. Bu kaslarınızı güçlendirdiğinizde orgazmınızın da daha güçlü olduğunu fark edebilirsiniz.

Ağrılı Göğüsler

Ön sevişme son derece zevklidir, ancak göğüsleriniz ağrıyorsa, onlara dokunmak bile sizi rahatsız edebilir. Kadın uyarıldığı zaman, göğüslerindeki ve göğüs uçlarındaki kan akışı artar ve bu organların hassasiyeti artar. Özellikle adet sırasında bu hassasiyet son derece rahatsız edici olabilir. Hormonal değişikliklerden dolayı, bazı kadınların göğüsleri yumurtlama zamanı ve adetten birkaç gün sonra son derece hassastır. Fibrokistik göğüslere sahip olan kadınlar da bu durumu daha şiddetli hissederler.

Göğüs ağrısıyla baş etmek için E vitamini alımı önerilmektedir. Bundan sonra da hassasiyet ortadan kalkmazsa jinekologunuzla konuşabilirsiniz.

Cinsel İsteksizlik

İsteksizlik söz konusuysa, suçlanacak ilk faktör kullandığınız ilaçlardır. Bazı antidepresan ilaçların cinsel isteği azalttığı biliniyor. Cinsel hayatınızdaki durgunluk ilaçlardan dolayı ortaya çıktıysa, doktorunuz alternatif bir ilaç önerebilir.

Bazı doğum kontrol hapları da libidoyu olumsuz etkiler. Doğum kontrol ilaçları kullanan kişiler, eğer ki ilaçların etkisiyle libido düşüşü yaşarlarsa, bunu doktorlarına söyleyip, ilacı değiştirebilirler. İlaç değişikliği işe yaramazsa, testosteron bazlı kremler kullanarak libidonuzu arttırabilirsiniz. Cinsel isteksizliğinizin sebebi antidepresanlar veya doğum kontrol ilaçları değilse, tiroit hormonunuzu kontrol ettirmelisiniz.

Erkeklerin Cinsel Sorunları

Ereksiyon Kaybı

Yorgunluk ve stres sertleşme sorunlarına neden olabilir. Partnerinizin başına öyle bir olay gelirse, bunu fazla önemsemediğinizi belirtip, egosunu ve vücudunu rahatlatacak bir masaj yapın. Bir dahaki denemenin zamanını siz değil, onun belirlemesini bekleyin çünkü yeni bir başarısızlık canını daha da fazla sıkabilir.

Orgazm Güçlüğü

Alkol kullanmak veya biraz önce orgazm yaşamış olmak, orgazmı zorlaştırabilir. Oral ve elle uyarmayı deneyebilirsiniz. Hâlâ işe yaramıyorsa, her defasında orgazm yaşamasının şart olduğunu düşünmediğinizi belirtin.

Erken Boşalma

Uzun süre yalnız olmak veya gençken yaşanmış tatsız bir deneyim yetişkinlikte erken boşalmaya neden olabilir. Durup yeniden başlama tekniğini deneyin. Partneriniz orgazma yakınken hareketleri durdurun, bunu dayanabildiği kadar tekrarlayın. Pratik yaparsa, kendini kontrol etmeyi öğrenecektir.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe