Ads Area

Instagram Dostu Rotalar Rehberi

Avrupa'da gezerken en güzel fotoğrafları nerede çekebilirsiniz? Tavsiyemiz önce momondo’nun Instagram dostu rotalar rehberini okumanız, ardındansa fotoğraf makinenizi ya da telefonunuzu kuşanıp yollara koyulmanız

Eğer fotoğraf konusunda yetenekliyseniz, dünyanın her yerinde, birbirinden renkli kareler yakalamanız mümkün. Ancak Avrupa’nın bazı noktaları, fotoğraf sanatına en ufak bir ilgisi olmayanları dahi mükemmel bir fotoğrafçıya dönüştürecek güzelliklere sahip. Seyahat sitesi momondo, anı yakalamak veya yakaladıkları anları ölümsüzleştirmek isteyenler için hazırladığı bu mini rehberde, işte tam da o noktaları anlatıyor. ‘Fotojenik’ destinasyonlardan hoşlananlar veya Instagram’daki arkadaşlarını büyülemek isteyenler için ideal!

Yunanistan – Santorini – En etkileyici günbatımı

Günbatımını Santorini’de izlemek ve elbette görüntülemek her fotoğraf meraklısını cezbedecek bir seçenek. Ege Denizi’ndeki bu turistik adadaki Fira ve Oia köyleriyse, en güzel kareleri yakalamak isteyenlerin uğrak noktası. Tabii kamera veya telefonunuzu denizin kendisi kadar mavi süslemelerle bezenmiş beyaz köy evlerine çevirmenizi de tavsiye ederiz. Günbatımının ardındansa, adresiniz Akrotiri yakınlarındaki deniz feneri olmalı. Gece çökmeden önce, mor ışıklar altında gizemli bir görünüme kavuşan bu fenerin, gelmiş geçmiş en güzel karelerinizden birinin kahramanı olması kuvvetle muhtemel.

Hallstatt - Avusturya – Peri masallarındaki kasaba

Hallstatt, çocukken dinlediğiniz peri masallarındaki kasabalara benziyor ve bu yönüyle fotoğrafa ilgi duymayanlara dahi mükemmel kareler çekme fırsatı veriyor. Salzburg ve Graz kentleri arasındaki kasaba, berrak sularıyla göz alan Hallstaetter Gölü’nün kıyısında ve Dachstein Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. Üstelik kasaba, doğal güzelliklerin yanı sıra barok esintili mimarisiyle de muazzam bir görünüme sahip. Tavsiyemiz, fotoğraf makinenizi kuşanıp önce meydanı ardındansa Echerntal yolunu turlamanız. Ya da… makinenizi bırakıp romantik manzlaraya karşı şiir yazmaya başlayabilirsiniz.

Fransa – Colmar - Ortaçağ hazinesi

Colmar’ın lakabı “Küçük Venedik” ve bu güzel kasaba lakabını sonuna kadar hak ediyor. Ortaçağ’dan bu yana neredeyse hiç değişmemiş gibi duran bu Alsas kasabası, hem tarihi binaları hem de birbirinden ‘fotojenik’ kanallarıyla öne çıkıyor. En iyi kareleri yakalamak için, önce tarihi merkezi ziyaret etmenizi ardından da Lauch Nehri’nin üzerindeki köprüde poz vermenizi tavsiye ediyoruz. Yol kenarındaki yarı ahşap evler ise Instagram’daki tüm arkadaşlarınızı kıskandıracak güzellikte.

İngiltere – Bibury - Ülkenin en güzel köyü

‘İngiltere’nin en güzel noktası’ lakabını hakkıyla taşıyan bir yer var sırada: Tipik bir Cotswold köyü olan Bibury. Tarihi 16. yüzyıla dayanan köye güneşli bir günde giderseniz, öncelikle Coln Nehri etrafında dolanın ve taş köy evlerini fotoğraflayın. Ünlü katedral meydanına uğramayı da ihmal etmemelisiniz. Eğer vaktiniz kalırsa, Bibury’nin pastel renkli kafelerine uğrayıp, kahve eşliğinde lezzetli kruvasanları yemenizi ve elbette yemeden önce fotoğraflarını çekmenizi öneriyoruz.

Norveç – Reine - ‘Filtre’ gerektirmeyen doğal kareler için

Reine, “Buralardan kaçıp bir sahil kasabasına yerleşmek istiyorum,” diyenlerin hayalindeki köy olmalı. Zira fiyordlar ve karlı zirvelerle çevrili bu balıkçı köyü, doğal güzellikleri, huzur ve akıntılar sayesinde çevresine kıyasla nispeten ılıman bir iklimle birlikte sunuyor. Lofoten Adaları’nın bir parçası olan köyde, filtrelemeye ihtiyaç duymayacağınız, doğal kareler çekebilirsiniz. Tabii yer yer makinenizi ya da telefonunuzu yerli balıkçıların hayatına çevirmeyi de ihmal etmeyin. Son olarak, Reine bir Önemli artıya daha sahip: Eğer bu köyü doğru bir zamanda ziyaret ederseniz, Kuzey Işıkları’nı mükemmel bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe