Ads Area

Tatlı İntikam zirveye yerleşiyor

Televizyonun sosyal medyası N’oluyo platformunda Mayıs ayı içerisinde öne çıkan yerli ve yabancı yapımlar belli oldu. Mayıs ayında yerli işlerde Tatlı İntikam dizisi zirveye yerleşirken yabancı işler kategorisinin birinci sırası değişmedi. 

Son iki bölümü öncesinde büyük heyecan yaratan Game of Thrones, yine televizyon tahtının zirvesindeydi. N’oluyo editörleri en çok tercih edilen yapımları sıralarken, izleyicilerin tercihleri konusunda değerlendirmelerini de paylaştılar.

N'oluyo kullanıcılarının Mayıs ayındaki yerli ve yabancı yapım tercihleri belli oldu. N'oluyo kullanıcıları tarafından en çok takip edilen yerli işlerde birinci sıraya Tatlı İntikam yerleşti. N’oluyo editörleri oluşan listeleri ise şu şekilde yorumladı:

Tatlı İntikam romantik komedi dizileri kategorisinin de zirvesinde

Başladığı ilk günden itibaren N'oluyo içerisinde kendine özel bir kitle oluşturan Tatlı İntikam, yerli diziler kategorisinin yanı sıra romantik komedi dizileri arasında da en sevilen işlerden biri oldu.

Yerli işlerde listenin ikinci sırasında geçtiğimiz ayların birincisi Kiralık Aşk bulunurken, üçüncü sırada ise Survivor kendisine yer buldu. Geçtiğimiz ay En Çok Takip Edilen İşler'de birinci sırada yer alan Survivor'ın N'oluyo içerisinde küçük de olsa bir düşüş yaşadığı görüldü.

Dördüncü sırada geçen ay aynı sırada yer alan Hayat Şarkısı, beşinci sırada ise ekranlara veda eden Aşk Yeniden yer aldı. N’oluyo editörleri, Aşk Yeniden’in bu konumunu bir dizi bitse de hayranların onu desteklemeye devam ettiği şeklinde yorumladı. Aşk Yeniden'in tahtına aday olacak yeni dizi ise şimdiden merakla bekleniyor.

En çok check-in olunan işlerin birincisi ise değişmedi; Kiralık Aşk, Mayıs ayının da zirvesinde! Tatlı İntikam bu alanda da yükselişini sürdürerek ikinci sırada yer alırken geçtiğimiz ayın ikincisi Survivor ise kendisine üçüncü sırada yer buldu.

En çok Hatırlatma Kurulan Yerli İşler

“Hatırlatma Kurulan Yerli İşler”de ise ilk beş yapım şu şekilde sıralandı: Kiralık Aşk, Tatlı İntikam, Hayat Şarkısı, Hayatımın Aşkı ve Survivor. N’oluyo editörleri, Survivor ve Kiralık Aşk’ın sezon finali yapmalarının ardından bu listede önemli değişiklikler olmasını bekliyor.

Game of Thrones’un sezon finaline kadar zirvede kalması bekleniyor

Yabancı İşler listesinde ise ilk beş sırada geçtiğimiz aya göre bir değişiklik gözlenmedi: Game of Thrones, The Walking Dead, The Flash, Teen Wolf ve Arrow.

N’oluyo editörleri, sezon finali öncesinde izleyicilerde büyük merak yaratan Game of Thrones’un 10. bölümün sonuna kadar bu listenin zirvesinde yer alacağını tahmin ediyor.

Editörler, sezon finali yapmasına rağmen The Walking Dead’in hala listenin ikinci sırasında yer almasını ise final bölümünün hayal kırıklığı yaratmasına rağmen izleyicilerin bu yapıma sadık olmasına bağlıyor.

"En Çok Check-in Olunan Yabancı İşler" sıralamasında ise Game of Thrones yine tahtı başka bir yapıma bırakmıyor. Game of Thrones'u ise hemen arkasından 2. sıradaki The Flash takip ediyor. Sezon finaline doğru enerjisini, kaosunu ve temposunu iyice yükselten dizinin etkisinin daha da süreceği tahmin ediliyor. Listenin 3. sırasında ise sezon finalini uzun zaman önce yapmış olmasına rağmen Teen Wolf bulunuyor. Teen Wolf’a hala check-in olunmasının açıklamsı ise eski sezon ve bölümlerin tekrar tekrar seyrediliyor olması. Listede son iki sırada ise sırasıyla The Walking Dead ve Arrow kendilerine yer buldu.

Hatırlatma listesinin galibi yine The Walking Dead oldu

N'oluyo kullanıcıların kaçırmak istemedikleri yapımlar için kullandıkları hatırlatma servisi listesinin zirvesinde ise The Walking Dead kendisine yer buldu. Yeni sezon tarihinin henüz belli olmaması dolayısıyla kullanıcılar şimdiden hatırlatma kurarak rahat ediyor. Listenin devamında ise şu yapımlar bulunuyor: The Flash, Game of Thrones, Arrow ve Teen Wolf.

"Adanın Şampiyonu Semih Öztürk olsun”

N’oluyo platformunda kullanıcıların en sevdiği karakter veya programları belirlemede önemli bir etken olan Kafakafaya oyunları, Mayıs ayında da yoğun ilgi gördü.

KafaKafaya'da "Adanın Şampiyonu Kim Olsun?" oyunu, geçtiğimiz ay olduğu gibi ilk sırada yer aldı. Birincinin Semih Öztürk, ikincinin Avatar Atakan, üçüncünün Serkay Tütüncü olduğu anketi, "Kimin Aşkı Hayallerini Süsledi?" oyunu takip etti. Oyunun ilk üç sırasında Kiralık Aşk, Leyla ile Mecnun ve Güneşin Kızları yer alırken dizilerin bitse de izleyici sadakatinin çok uzun bir süre devam ettiği kanıtlanmış oldu.

"Seyirci mutsuzluğu en az mutluluk kadar seviyor!"

En çok oynanan KafaKafayalar'da üçüncü sırada "Hangi Sahneyi Unutamadın?" oyunu yer aldı. Muhteşem Yüzyıl'ın en çok konuşulan ve unutulmayan sahnelerinden biri olan Şehzade Mustafa'nın ölümü birinci sırada ve liderliği kimseye kaptırmayacak gibi görünürken, ikinci sırada Leyla ile Mecnun'un unutulmayanlarından Leyla'nın ölümü yer aldı.

Üçüncü sırada ise Kuzey Güney'in yayınlandığı dönemde ekranı ve gazeteleri işgal eden Ali'nin ölüm sahnesi izleyiciler tarafından tercih edildi. N’oluyo editörleri, en çok tercih edilen üç kalemin "ölüm" temalı olması ile "Seyirci mutsuzluğu en az mutluluk kadar seviyor!" sonucuna vardı.

“Seyirci eskisi kadar entrika peşinde değil”

KafaKafaya oyunlarının dördüncü sırasında yer alan "Hangi Dizi Evrenine Aitsin?" oyununda ise birinci sırada Kiralık Aşk yer alırken, ikinci sırada Leyla ile Mecnun görüldü. Üçüncü sırada ise Güneşin Kızları izleyiciler tarafından tercih edildi.

N’oluyo editörleri, bu sonucu ise şu şekilde yorumladı:

“Seyirci eskisi gibi entrika peşinde değil, daha çok günlük hayatta tecrübe edebileceği şeyleri izlemeyi ya da hayalini kurduğu şeyleri izlemeyi seviyor. Seyirci alışkanlıkları her geçen gün biraz daha farklılık gösteriyor, yapımcılar da bu doğrultuda yeni projeler deniyor.”

“Seyirci beyaz atlı prensleri istiyor”

Mayıs ayının en çok oynanan beşinci kafakafayası "Hangisinin esas kızı olursun?" oyununda ise birinci sırada Ayaz Dinçer yer aldı. İkinci sırada Ömer İplikçi'yi, üçüncü sırada ise Ali Mertoğlu’nun olduğu görüldü.

Kullanıcıların ilk üç tercihi, romantik, aşık, yakışıklı adamların dizi dünyasının en sevilen karakterleri olduğunu gösteriyor. N’oluyo editörleri, bu durumun ise eskiden sert çocukları görmeyi seven izleyicilerin, şimdi ise beyaz atlı prensleri izlemeye bayıldıkları şeklinde yorumladı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe