Ads Area

Tatilde sağlığınızı korumak için…

Bayramla yıllık izninizi birleştirerek uzun bir tatile çıkmayı planlıyor olabilirsiniz. Bavulunuzda eksik olmaması için liste yaparken tatilde sağlığınızdan olmamak için beslenmenizde nelere dikkat etmeniz gerektiğini hiç düşündünüz mü? 

Bu sorunun yanıtını Hastane Derindere Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Şeniz Toksoy'dan öğrendik…

Su tüketiminize dikkat edin!
Tatili deniz kıyısında ve gün boyunca sıcaklıkların yükseldiği bir yerde yapmayı planlıyorsanız su tüketiminize dikkat edin. Günlük su ihtiyacınız olan 8 bardak sıcak bir ortamda yeterli olmayacaktır. Bu nedenle güneşlenmeyi de planlıyorsanız her fırsatta su için.

Kahvaltıyı atlamayın!
Kahvaltı sadece tatilin keyfini çıkarmanız için gereken enerjiyi vermez, günün geri kalanında iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olur. Sağlıklı bir kahvaltı aktivitelerinizde keyif almanızı günü çok yorulmadan bitirmenizi sağlar.

Küçük porsiyonlarda sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin!
Her öğünde tabağınızı doldurup sayamayacağınız kaloriler almak yerine; gün boyunca küçük porsiyonlarla yemekler ve atıştırmalıkları tercih edin. Protein içerikli atıştırmalıklar daha uzun süreli tokluk sağlar.

Açık büfeden uzak durun!
Her şey dahil hizmet aldığınız bir tatil yapıyorsanız açık büfeden uzak durmaya çalışın. Duramıyorsanız yemeğinizi şölene çevirmeyin, küçük porsiyonlar tüketin.

Yemek ihtiyacınız olsun; keyfiniz değil!
Mutfağıyla ünlü bir yere gidiyorsanız her şeyi tatmak zorunda olmadığınızı unutmayın. Tercihinizi yağsız protein ve sebzelerden yana kullanın. Tatlılardan uzak durun.

Aktif kalın!
Aktif kalmak iştahınızı artırırken; kalorileri yakmanıza, yediğiniz lezzetli yemeklerin verdiği zararı en aza indirmenize yardımcı olur. Yürüyüşten su sporlarına kadar olan yerel etkinliklere göz atın ve size uygun olanını tercih edin.

Küçük kaçamaklara izin verin! Ama ölçüyü kaçırmadan…
Diyet yapıyorsanız sağlıklı yemek seçeneklerini tabii ki öncelikle tercih edin. Ancak kendinizi strese sokmayın ve tatilin ruhunuzun yanı sıra midenizi de şımartma zamanı olduğunu unutmadan ölçülü kaçamaklar yapın.

5 porsiyon meyve ve sebzeden vazgeçmeyin!
Evet, tatilde olabilirsiniz ancak her gün beş porsiyon meyve ve sebze yeme kuralını da uygulayabilirsiniz. Sebze ve meyveler lif içerikleriyle gün boyunca aşırı miktarda yemek yemenizi de önlemeye yardımcı olur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe