Ads Area

Avrupa’da arabayla kat edilecek en güzel rotalar


Avrupa'yı keşfetmenin en iyi yolu arabayla karış karış gezmek. Üstelik mevsim sonbaharsa bu turların tadına doyum olmaz! Seyahat sitesi momondo. com.tr, Avrupa'da arabayla kat edilecek en güzel rotaları bir araya getirdi.

Yaz bitti, sonbahar geldi. Peki siz tatil planı yaptınız mı? Yapmadıysanız, bizden söylemesi, bu mevsim arabayla yollara düşmek, özellikle de Avrupa ülkelerini gezmek için ideal. Portekiz'in güneşli kıyılarından Drakula'nın diyarı Transilvanya'ya kadar keşfedilecek sayısız yer, kat edilecek birbirinden etkileyici birçok rota var. Seyahat sitesi momondo.com.tr en güzel Avrupa rotalarını sizin için seçti…


Norway - Trollstigen
Troll Rotası olarak da bilinen bu güzel dağ geçidi yolu, Avrupa'nın en muhteşem manzaralarından birini s
unuyor. Andalsnes'ten Valldalen'e doğru giderken, dağlardan şelalelere Norveç'in olağanüstü doğasının tadını çıkarabilirsiniz.

Avusturya - Grossglockner Alp Yolu
Avusturya'nın en yüksek doruğu olan Grossglockner'i yakından görmek isterseniz, yemyeşil dağlar ve çayırlar arasındaki, kar ve buzla kaplı zirveler arasında kıvrılan bu Alp rotasını arşınlayabilirsiniz.

Romanya – Transilvanya
Zamanın uğramayı unuttuğu diyar Transilvanya... Bram Stoker'ın Drakula romanıyla akıllara kazınan Transilvanya, doğası ve tarihiyle Romanya'nın en görülesi yörelerinden biri aynı zamanda. Cluj, Brasov, Sibiu ve Timisoara'yı mutlaka görmelisiniz.



Portekiz - Estoril Sahil Yolu
Bu rota, Portekiz'in pek bilinmeyen ama göz kamaştırıcı sahili boyunca, Lizbon'dan başlayıp Sintra'ya uzanıyor. Sintra'daki Ulusal Sarayı gezmek için de bolca vakit ayırın. Muhteşem mimarisi ve tarihiyle Avrupa'nın mutlaka ziyaret gereken yapılarından biri.

İtalya – Dolomitler
İtalya Alpleri'nin kuzeydoğusundaki Dolomitler, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor. Bu yol, size İtalya'nın bilindik turistik tarafını değil de bambaşka bir yüzünü gösteriyor. Muhteşem bir doğa, köyler ve tabii lezzetli yiyecekler!


Fransa – Fransız Rivierası
Fransa'nın güneyindeki Akdeniz sahil bölgesi, meşhur The Cote d'Azur… İrili ufaklı tatil beldeleri, tarihi yerleşim yerleri ve masmavi deniz… Nice, Eze, Cannes, Antibes ve Monaco'da gezilip keşfedilecek çok şey var!

momondo Türkiye Sözcüsü Serpil Öztürk şöyle diyor: "momondo olarak seyahat tutkunlarına ilham vermek, onlara yeni yerler, farklı kültürler keşfetmenin birçok farklı yolu olduğunu göstermek istiyoruz. Sonbahar da araba ile seyahat etmek için ideal mevsim olduğundan Avrupa'daki en güzel rotalar arasından altı tanesini seçip bir araya getirdik. Yaşlı kıtayı arabayla gezmek isteyen Türk seyahat severler, seyahat planlarını yaparken, uçuşlardan otomobil kiralama ve konaklamaya kadar, tüm ihtiyaçlarını momondo ile karşılayabilirler."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe