Ads Area

Mevsimlerin etkisi yüzünüzden okunmasın!

Dermatolog Dr. Yelda Bice, mevsimsel değişimlerin cilt üzerindeki etkisini anlattı. Bice "Kış dönemine geçiş en büyük problemleri yaşadığımız dönem" vurgusu yaparak alınması gereken önlemlerin altını çizdi.

Cilt, saç ve tırnağın mevsimsel geçişlerden en fazla etkilenen organlarımız olduğunun altını çizen Dermatolog Dr. Yelda Bice "Yaz sürecinden güneşin, gün ışığının zararını almış olarak çıkıyoruz. Cilt nemini kaybediyor. Yüzeyde lekelenmeler ve başka problemler oluşabiliyor. Ayrıca bu dönemde cilt tipine uygun olmayan kozmetik ürünlerin yoğun kullanımı gibi sebeplerle de cilt kirlenip gözeneklerde tıkaçlar oluşabiliyor. Bu nedenle de birçok problemi taşıyarak sonbahara geçiyoruz. Gelen kişilerin şikâyetine göre de işlemlere başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yağlı cilt problemi olanlar, yaz ürünlerini doğru seçmeli"

Leke problemi için farklı cilt nemine dair sıkıntılarda farklı önlem alınması gerektiğini anlatan Dermatolog Dr. Yelde Bice "Örneğin ciltte leke artışı problemi ile gelirse öncelikle buna yönelik bir çalışma yapıyoruz. Cilt nemine yönelik bir problem varsa ciltteki hasara yönelik bir tedavi uygulanıyor. Varsayalım ki yağlı bir cilt yaz ürünlerini çok düzgün kullanmadı, cilt temizliğini biraz aksattı. Ya da çok yoğun ve yanlış ürün kullanımı yaptı. Bu sefer aşırı yağlanma, akne ya da ciltte kirlenme, siyah noktalar gibi problemlerle gelebiliyor hastalarımız. Bu problemler oluştuğu anda da tedavi edilebilir ancak bu aylar koruma ya da tedavi noktasında destek almamız gereken süreçler. Bu tarz problemleri yaşamasak bile genel olarak, nem ürünü kullanarak evde küçük küçük desteklenebilir." Dedi.

"Lokal veya cihazlı tedavi uygulanabilir"

"Cilt tipi kişisel farklılıklar gösterebiliyor" bilgisini paylaşan Bice "Kişinin cildi bu tarz oluşumlara yatkın olabilir ya da ilk defa olabilir. Bu durumlar kişinin gözüne direk çarpıyor ve biz dermatologlara başvuruyor. Kendi kendimize koruma yöntemleri alsak bile dışarıdan lokal ya da cihazlı tedavi yapılabilir." Kış aylarında cildimizin normalden daha fazla kuruduğunu kaydeden Yelda Bice "Isıtıcılarla yaşadığımız ortamların da nemini azaltıyoruz. Bu noktada sağlıklı beslenmemize dikkat etmeli ve bol su içmeliyiz. Kışında gün ışığı devam ediyor. Yazın güneşten korunmayı nasıl öneriyorsak kış döneminde de öneriyoruz. Böylece dış etkenlere karşı bir bariyer kurmuş olacağız ve aynı zamanda da cildimizi nemlendirmiş olacağız. Nemlendiricilerimizi ise cilt tipimize uygun olarak kullanmamız gerekiyor." Şeklinde konuştu.

"Mezoterapi ve vitamin enjeksiyonu uygulanmalı"

"Hyaluronik Asit enjeksiyonu yoluyla nemin az olduğu bölgelere ulaşım sağlıyoruz." Diyen Bice sözlerine şunları ekledi: "Cilt altına bu maddeleri direk vererek koruyucu tabaka oluşmasını sağlıyoruz. Aslında bir nevi cilt kalitesini artırıyoruz. Mezoterapi, vitamin- nem enjeksiyonu dediğimiz yöntemler ve bunların karışımlarından oluşturduğumuz özel karışımlarımız cildin alt altında koruma bariyeri oluşturtuyor. Bu durum hem dış etkenlerden koruyor hem de içerde oluşan tahribatı da engellemiş oluyor. Bu tarz uygulamaların yaş sınırı yok. Cildin ihtiyacı varsa her yaşta uygulanabilir."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe