Ads Area

İğne Oyası Havlu Kenarı Şekil Kazanıyor

Günlük yaşamın  ürünlerinden biri olan havlular da seri üretimin izlerini görmekteyiz. Tek bir renk ve desen içinde yaşamda yerini almaktadır. Evlerde kullanılan bu ürünlerin çeşitli el işçilikleri ile şekillendirilmesi ile sıradan görüntüsü yok edilmeye çalışılmaktadır. İğne oyası havlu kenarı model ve motif olarak renkli bir ürün olarak evlerde kullanılmaktadır.

Kadınların son dönemlerde bu gibi ürünlere ağırlık vermesi ve el işçiliğinde öne çıkacak birçok ürünü yapması da kazanç kapılarını aralamaktadır. Maddi olarak da kadınların el işçilik ürünlerine gereken fiyatın belirlenerek sıradan olan ürünlerin yeniden canlılık kazandırılması da amaçlanmaktadır. Çeşitli boyutlarda havlu kenarlarına işlenen oyalar ile birlikte hem genç kızların çeyizleri tamamlanmakta hem de yeni ürünler oluşmaktadır.

İğne Oyası Havlu Kenarı İle Değişim Adını Taşıyan Ürünler

Bir üründe değişim genellikle o ürün üzerinde çeşitliliğin sağlanması ile yaşanmaktadır. İğne oyaları bir ürün üzerinde kolaylıkla değişiklik yaratmaktadır. El işçiliği olarak aktarılan ve çeşitli desenler ile birleştirilen oyaların aksesuarlar üzerinde, günlük kıyafetlerde ve evlerde sıklıkla kullanılan havlu kenarlarında dahi kullanılması kullanım alanının geniş olduğunu göstermektedir.

İğne oyası havlu kenarı ile çeşit ve renk kazanan havlular üzerinde emek ve titiz bir çalışma dikkat çekmeye başlamaktadır. Kadınların dikkat gerektiren oyaları ince ince belirli zaman aralığında havlu kenarlarına aktarması ile değişim yaşanmaktadır. İğne oyalarının gündelik kıyafetlerde de , takı ve ev aksesuar ürünlerinde kullanılması da alanının her geçen gün büyümesine işarettir.

Günümüzde Tercihi Artan İğne Oyası Havlu Kenarı

Bir el işçilik ürününde kalıcı olmak ve geçmişin izini üzerinde barındırması oldukça önemlidir. İğne oyası havlu kenarı her ne kadar günümüzde hız kazanmaya başlamış olsa da geçmiş dönemlerde kadınların evlerin de sıklıkla tercih ettiği bir işleme sanatı olarak yerini almaktadır. Bu nedenle iğne oyaları ile yapılan her türlü desenin ve tasarımın geçmişin izini taşıması ile büyük farklılıklar oluşması önem kazanmaktadır.

İğne oyası havlu kenarı da çeşitliliğin ve renk tasarımının aktarılması ve zaman içinde çeyizlerin de bir yazmalardan sonra bir numaralı ürünü olarak yer almasını sağlamaktadır. El işçiliği alanında çok sayıda deseni bünyesinde barındırması da oyaların her üründe farklı motifler altında yeniden oluşmasını sağlamaktadır. Böylelikle geçmişin gelecek ile birleştirilmesi ve yeniden çok çeşitli ürünlerde kullanımı da artmaktadır.

İğne Oyası Havlu Kenarı İle Birleşen Motifler

Bir oyanın yapımı el hızına bağlı olduğu kadar desenin zorluk derecesine de bağlıdır. Bir motifin yapılma aşaması öncelikle yapılan oyaların belirlenmesi ve bunun aktarılacak olan kumaşa göre planlanması ile gerçekleşmektedir. Böylelikle kullanılan ürünün yapısına göre oyanın kalıcılığı da sağlanmaktadır. İğne oyası havlu kenarı gibi birtakım ürünlerin sıradan kimliğinden kurtulması da üzerine yapılan iğne oyalarının bıraktığı izlerle değişimi yaşamaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi