Ads Area

Sahibinden Satılık Arsa

Sahibinden satılık arsa yatırımı yapmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konular arasında yatırımda çeşitliliğin tercih edilmesi gerekip gerekmediğidir. Zira günümüzde oldukça yükselen katma değer vergileri dolayısı ile yatırım yapmak isteyenler için doğru yatırımı yapıp kaybetmemek büyük önem kazanıyor. Yatırım da eskimeyen ürünleri tercih etmek büyük önem taşıyor. Öyle ki yapılacak olan gayrimenkul yatırımda yaşlanma süresi olmayan yatırım araçlarından olan arsa yatırımları bu nedenle oldukça büyük bir öneme sahip oluyor.

Yatırım Yapmak İçin En Uygun Şehir Neresi

Sahibinden satılık arsa yatırımı yapmak isteyenler için büyük önem taşıyan konuların başında yatırım yapılacak olan şehri tespit etmek geliyor. Ülkemizde büyük şehirleri bir kenara bırakırsak doğru yatırım şehirlerini tespit etmek için birkaç önemli veriyi göz önünde bulundurmak gerekiyor.

·         Sanayi alanları

·         Tarım üretim miktarı

·         Gelecek kalkınma planları

·         Şehir yapılanmasında gidilecek yenilemeler

Bu veriler arasında öne çıkanlardan birkaçıdır. Zira yeni ve organize bir sanayi projesi bulunan şehirler arsa yatırımları için oldukça uygun alanlara dönüşmektedir. Bunda şehrin alması muhtemel ve kaçınılmaz göç dalgası oldukça büyük etken olmaktadır. Yeni yapılacak yaşam alanları için ihtiyaç duyulacak ev arsaları bu nedenle büyük bir değer kazanacaktır. Ayrıca kalkınma planları doğrultusunda tarım şehirlerine dönüştürülen iç Anadolu da birçok şehir bu nedenle profesyonel tarım yapmak isteyenler için olağan üstü fırsatlar oluşturmaktadır. Ayrıca turizm’in yaygınlaşmaya başladığı şehirlerde bu yönü ile iyi bir yatırım aracına dönüşebilir.

Ev Mi? Arsa Mı? Tercih Edilmeli?

Sahibinden satılık arsa yatırım da doğru yatırım aracını tespit etmek büyük önem taşıyor. Bu nedenle eskimeyen yatırım aracı olarak arsalar büyük bir fark yaratmakta. Gelecekte ortaya çıkacak olan konut projelerinde sıfır masraflı dairelere sahip olmak için bugünden yapılan arsa yatırımları oldukça büyük önem taşımaktadır.

Türkiye De Ortalama Arsa Fiyatları

Sahibinden satılık arsa fiyatları için ortalama bir ücret söyleyebilmek oldukça zordur. Çünkü arsalar şehrin konumuna ve ekonomik yapısına göre doğrudan değişiklik göstermektedir. Ayrıca arsa fiyatlarında ücretleri değiştiren ana unsurlardan biri de hiç şüphesiz arsanın ölçüleri olacaktır. Fakat iyi bir yatırım aracı olarak değerlendirilen arsaların metre kare özellikleri muhakkak 500 metre kareden büyük olmalıdır. Ayrıca arsanın satın alınacağı bölgede yerel belediyenin izin vermiş olduğu imar planları yani imar yüzdesi de büyük önem taşımaktadır. Arsa satın almadan önce bu veriler dikkatle incelenmelidir. Sonradan düzeltilmesi zor olabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe