Ads Area

Dünyanın yaşayan en ünlü kaşifi Nil’e dönüyor

Dünyanın en ünlü kaşiflerinden Sir Ranulph ile Mısır'da destansı bir yolculuğun hikayesi 2019’da National Geogprahic’de.

Dünyanın en ünlü kaşiflerinden Sir Ranulph Fiennes, 1969 yılında Nil boyunca yaptığıkeşif gezisini tekrarlamak için kuzeni ünlü oyuncu Joseph Fiennes ile Mısır’da bir seyahate çıkıyor. “Fiennes: Return to the Nile” 2019 yılında National Geographic ekranlarına geliyor.

National Geographic yeni macera dolu belgesel dizisi “Fiennes: Return to the Nile”ın 2019 yılında yayına gireceğini duyurdu. Üç bölümden oluşacak yapım dünyanın yaşayan en ünlü kaşiflerinden Sir Ranulph Fiennes’in 1969 yılında keşfe çıktığı Nil Nehri’ni yeniden ziyaretini ekranlara taşıyor. Orijinal gezinin 50. yıl dönümü yaklaşırken hazırlanan belgesel seri boyunca Ranulph Fiennes’a gerçek hayatta kuzeni olan ve Emmy’ye aday gösterilen ünlü oyuncu Joseph Fienneseşlik ediyor. İkili Minya’da yeni ortaya çıkarılan eski Mısır mezarını görmek için sıkışık yerlerden sürünerek geçmeye çalışıyor, tehlikeli örümcekler ve yılanlarla karşılaşıyor, Mısır’ın geleneksel dövüş tekniği “tahtib”i deneyimliyor.

Everest’in zirvesine tırmanmaktan Umman’ın kayıp şehrini keşfe kadar pek çok insanın hayal bile edemeyeceği başarılara imza atan Sir Fiennes, 50 yılı aşkın sürede hayati risk taşıyan sayısız badire atlattı. “Shakespeare in Love” filminde William Shakespeare’e hayat veren Joseph Fiennes ise bir oyuncu olarak hem tiyatro hem de sinema sahnesindeki başarılarıyla dünya çapında tanınan ödüllü bir isme dönüştü. Peki iyi bir oyuncu olmak iyi bir kaşif olma yolunda Joseph’e ne kadar yardım edecek? Bu sorunun yanıtını 2019 yılında 172 ülkede ve 43 dilde yayına girecek olan “Fiennes: Return to the Nile” verecek.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi