Ads Area

Erkek kısırlığı dünyada hızla artış gösteriyor

Yapılan son araştırmalara göre erkeklerdeki sperm kalitesinin dünya çapında düştüğü tespit edildi. 

Oxford Üniversitesi tarafından yayınlanan araştırmaya göre, sperm kalitesindeki bu düşüş eğilimi devam ederse insan neslinin tükenmesine kadar varabileceği ön görülüyor. Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, erkeklere sperm kalitelerini artırabilmeleri ve kısırlıktan korunabilmeleri için bazı tüyolar verdi:

Alkol ve sigara kullanmaktan kaçının. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız, alkolden kesinlikle uzak durmalısınız.

Hem kişisel, hem de genel hijyene dikkat edilmeli.

Uyku düzeni ve dengeli beslenmek de çok önemli. Fazla yağdan kaçınılmalı, fast-food tarzı besinlerden uzak durulmalı.

Endokrin sistem bozucular spermlerin baş düşmanlarından; vücuda yabancı ve yapay kimyasallar, endokrin sistem üzerinde olumsuz etki oluşturur. Bu tarz etkenlere günlük yaşamımızda ister istemez her yerde maruz kalmaktayız. Yediklerinizde, içtiğiniz alkolde ve bulunduğunuz çevrede, havada bu tarz etkenler bulunuyor. Ne yediğinize dikkat etmeli; organik meyve ve sebzeler tüketmelisiniz.

Sıcak banyo yapılmaması, laptop bilgisayarların kucakta kullanılmaması ve cep telefonlarının pantolon cebinde bulundurulmaması da son derece önemli.

Erkek fertilitesini artırmak için sık ilişkiye girmek de tavsiye edilir. 10 günün üzerinde cinsel perhiz uygun görülen bir durum değildir.

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, "Zaman içerisinde verilen tavsiyelere uyulup sağlıklı yaşam tarzı benimsenip sabırlı davranıldığı taktirde sperm kalitesinin sağlıklı yönde etkilenmesi yaklaşık 3-4 ay sürebilir" diyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe