Ads Area

Dünyanın 8. harikası Kyzikos

Balıkesir’in en güzel bölgeleri arasında bulunan Erdek, yeşil alanları ve sahilleriyle ülkenin dört bir tarafından misafirlerini ağırlıyor.

Tatil için Erdek’e geldiğinizde bölgenin sıcak yapısı ve çeşitli plajları sayesinde eğlenceli bir tatil yapabilirsiniz. Konaklama açısından sayısız seçenek arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Erdek Otelleri tatiliniz boyunca rahat bir şekilde konaklamanız için her türlü hizmeti sağlıyor. Otellerin merkezi konumları sayesinde bölgedeki eğlence mekanlarına ve plajlara istediğiniz an ulaşabilirsiniz.

Erdek plajlarında dilediğiniz gibi yüzebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Bunları yanı sıra bölgedeki tarihi yapıları da ziyaret edebilirsiniz. Bu yapıların en başında ise Kyzıkos geliyor. 3 bin yıllık geçmişi olan Kyzıkos Antik Kenti, geniş bir alan üzerinde bulunuyor. Her yapılan çalışmada yeni bir parça ortaya çıkan bu kentte ‘Dünyanın 8. Harikası’ olarak gösterilen Hadrian Tapınağı’da bulunuyor.

Tapınağın hikayesine göre Roma İmparatoru Hadrian, Kyzıkos’ta gerçekleşen deprem sonucunda halka büyük destekte bulunuyor. Bölgede yaşayan insanlar Hadrian’a olan vefa borcunu ödemek için bu tapınağı yaptırıyor. Son yıllarda yapılan kazı çalışması sayesinde bu tapınakta ortaya çıkıyor. Yapılan kazı çalışmalarında o dönemdeki su sistemleri, tiyatro bölümleri, mezarlar gibi sayılabilecek birçok yapı bulunuyor. Her bir yapıyı hayranlıkla inceleyeceksiniz ve güzellikleri karşısında gözlerinize inanamayacaksınız. Çanakkale’ye geldiğinizde Kyzıkos’u mümkünse rehber eşliğinde gezebilirsiniz. Böylece kentin tüm hikayesine hakim olabilirsiniz.

Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi