Ads Area

Çörek Otu Yağı Sivilce ve Sivilce İzlerine İyi Gelir mi?

Cilt bakımı söz konusu olduğunda cilde potansiyel olarak zarar verebileceğinden kimyasal bakım ürünlerini kullanırken iki kere düşünmek gerekebilir. Çünkü bazı ürünler cilde fayda sağlamaktan ziyade zarar verebilmektedir. Bu yüzden birçok kişi cilt bakımlarında tamamen doğal maddeleri kullanmayı tercih etmektedir. Cilt problemlerine tamamen doğal bir çözüm arayanların sivilcelerden kurtulmak için çörek otu yağı kullanması yapılabilecek en iyi uygulamalardan biridir.

Çörek Otu Yağı Nedir?

Çörek otu yağı kimyon veya kimyon tohumu olarak da bilinen çörek otu tohumlardan elde edilmektedir. Bu tohumlar çörek otu olarak bilinen Sativa bitkisinden toplanır ve yüzyıllardır tıbbi tedavilerde kullanılmaktadır.

Çörek otu yağının cilt üzerinde olumlu etkileri vardır ve daha yakın zamanlarda sivilceleri doğal bir şekilde tedavi etmesi amaçlı kullanılmıştır. Sivilce tedavisi için satın alınan ve içerisinde kimyasallar bulunan sert solüsyonlara göre daha yumuşaktır ve sivilceye yatkın ve hassas cilde sahip olanlar için idealdir.

Ne İşe Yarar?

Çörek otu yağı, anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri ile bilinir, bu da onu bakteriyel sivilceler için ideal bir çözüm haline getirir. Anti-enflamatuar özellikleri, sivilce izlerinin azaltılmasına yardımcı olur verir ve tahriş olmuş cildi rahatlatır.

Bu etkili özellikleri sayesinde çörek otu, hem sivilce önleyici olarak hem de mevcut sivilceleri azaltmak için kullanılabilir.

Sivilce İçin Çörek Otu Yağı Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Çörek otu yağının sivilceler üzerinde etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sivilce ile ilgili problemlerinin tamamını ortadan kaldırmayacak olsa da, sivilceleri azaltmaya yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

Yapılan bir araştırmaya göre;

• Çörek otu yağını sivilceler için kullanan çoğu insan yağın sivilceleri bir miktar tedavi etme potansiyeli olduğunu bildirmiştir.

• Yine araştırmaya katılanların önemli bir kısmı, yağın sivilceler üzerinde çok etkili olduğunu ve cilt sağlıklarında da iyileşmeler olduklarını söylemişlerdir.

• Çok az sayıdaki katılımcı ise çörek otu yağının sivilceler üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığını söylemiştir. Ancak yağ ciltlerine herhangi bir zarar da vermemiştir.

Çörek Otu Yağının Sivilce İzleri Üzerinde Etkileri

Sivilce izleri olan kişiler zarar görmüş cildin ne kadar zor iyileştiğini bilir. Tıpkı sivilceler üzerindeki olumlu etkileri gibi, çörek otu yağının anti-enflamatuar özellikleri sivilce izlerin belirginliğini azaltmada da işe yarayabilmektedir.

Sivilce İçin Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır

Çörek otu yağı cilde nüfuz ettiğinde en etkili şekilde fayda sağlar ve bu şekilde kalıcı etkiler sağlama fırsatına sahip olur.

Yani sivilceler için kullanırken direk maske olarak veya nemlendirici ile birlikte kullanıldığında çok işe yarar.

Maske olarak kullanmak için çörek otu yağını yumurta veya avokado gibi cildinize faydalı başka bir bileşenle karıştırın.

Cildinize sürün ve eşit bir şekilde cilde yayılmasını sağlayın.

Karışımı yaklaşık 20 dakika boyunca cildinizde bırakın.

Daha sonra fazla yağı durulayın.

Nemlendiriciyle beraber çörek otu yağı kullanıyorsanız, yaklaşık bir ölçü çörek otu yağını iki ölçü nemlendiriciyle karıştırın. Nemlendiricinizin kıvamına bağlı olarak daha fazla veya daha az yağ kullanarak nemlendiriciyi her zaman olduğu gibi cildinize uygulayın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe