Ads Area

Sayılarla 'Kuş Bakışı Türkiye'

Sayılarla 'Kuş Bakışı Türkiye'

Türkiye’nin 81 ilini drone’larla görüntüleyen ve yapımlığını, yönetmenliğini Ekrem Doydu’nun üstlendiği “Kuş Bakışı Türkiye” projesi, rakamsal verileriyle göz kamaştırıyor.


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile Türkiye’deki tüm illerin doğal ve tarihi güzelliklerinin çekildiği “Kuş Bakışı Türkiye” projesi, kendine hayran bırakan görüntülerinin yanı sıra rakamsal verileriyle de ne denli büyük bir projenin ortaya koyulduğunu kanıtlıyor. Ekrem Doydu’nun yönetmenliğinde çekilen; televizyon kanallarında yayınlandığı ilk günden itibaren bir çok programı reyting ölçümlerinde geride bırakan “Kuş Bakışı Türkiye”, başarısının sırrını arka planındaki sayılarda saklıyor.




Sayılarla “Kuş Bakışı Türkiye”


Türkiye’deki 81 ilin 90 kişilik dev bir ekibin çabalarıyla görüntülendiği “Kuş Bakışı Türkiye”, 2014 yılında projelendirilen ve 2017 yılında hayata geçirilerek üç yıllık bir emeğin ürünü olarak ortaya koyuldu. Türkiye’nin tüm illerinin drone kameralarla çekilerek, tarihi ve doğal güzellikleri daha önce görülmemiş biçimde aktarmayı amaçlayan projede, turizm rehberleri ile üç aylık bir araştırma sonucunda her ilden çıkarılan 15 bölge görüntülendi. 


Projenin başında 81 dakika olarak belirlenen süresi birçok güzel görüntünün varlığı ile daha geniş çaplı bir anlatımla izleyiciye sunulduğu Kuş Bakışı Türkiye, 81 ildeki 1200 bölgede tam sekiz ay boyunca sürdü. 100 bin kilometre yol kat edilerek elde edilen Kuş Bakışı Türkiye’de 100 saatlik görüntülerin montajlanması için de tam üç ay çalışıldı.


Kuş Bakışı Türkiye, 81 ilin en bilinen doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra az bilinen güzelliklerini de ekrana yansıtıyor.



✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi