Ads Area

“Kalbimin ekmeğini yiyorum”

“Kalbimin ekmeğini yiyorum”

Zorlu PSM YouTube kanalından seyircilerle buluşan “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin Bayramın 2. günündeki konuğu başarılı ve samimi şarkıcı Simge oldu.  

Zorlu PSM YouTube kanalında, müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara; hayatın her alanına dokunan ve her anı eğlence dolu dakikalara sahne olan “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin bayram özel bölümlerinin ikinci konuğu popüler şarkıcı Simge oldu. Hit şarkılarıyla gündemde olan Simge, programa enerjisi ve samimi itiraflarıyla damgasını vurdu. 

'Mış Mış', 'Öpücem', 'Üzülmedin mi?' ve 'Yankı' gibi popüler parçalarıyla tanınan Simge, şarkı seçimi ve başarısı hakkında “Bu işin formülü yok, kalbimi dinliyorum. Kalbimin ekmeğini yiyorum. Ersoylar’dan bir şarkı alıyorum, patlıyor. Sezen Aksu’dan alıyorum. Sadece hissettiğim, sesime yakıştığına inandığım, stüdyoya girip şarkıyı söyledikten sonra bir elbise gibi bana yakışıp yakışmadığına karar veriyorum. İç güdüyle hissedip öyle yola çıkıyorum.” diye belirtti. Kalbinin sesini dinleyen sanatçı “İyi şarkı yapmak ve dinleyici de o beklentiyi yaratmak çok güzel bir şey.” diye ekledi.

Başarılı şarkıcı, “Benim ilk patlamam Miş Miş şarkısı ile oldu. Şarkının çok çaldığına ilk başta inanamadım. Arkadaşlarım patladığımı söylemesine rağmen inanmıyordum. Başarısızlığı da bildiğim için başarılı olduğuma uzun bir süre inanamadım. Şarkılarımı her yerde duymam gerekiyor diye düşünüyordum. Bir yerden sonra her yerde duymaya başladım. Alt komşu çalıyordu, taksiye biniyordum radyoda çalıyordu ya da klüpte çalıyordu. Bir gün Bodrum’da sokakta oturdum ve sonunda oldu diye ağlamaya başladım. Rahatladım. Yine de şımarmaya hiç zamanım olmadı.” diyerek samimi bir paylaşımda bulundu. 

Murat Boz ile okul arkadaşı olduğunu ve onu çok sevdiğini söyleyen Simge,  “Geri Dönüş Olsa, ilk bendeydi yıllar önce. Param yetmediği için şarkıyı alamamıştım. O şarkıyı Murat Boz aldı ve elimden gitti şarkı. Erdem Kınay benim sesimden okutup şarkıyı satmış, bilmiyordum. Murat’ın menajerini gördüm, senin söylediğin şarkı ne güzelmiş, biz onu aldık, dedi. İçimde yara oldu. Murat popülerdi ve şarkıyı aldı. Yine de içimde halen bir uktedir. Bir gün mutlaka o şarkıyı cover yapacağım. “ diyerek içindekileri döktü. 

Hem yetenek sahibi olmanın hem de eğitimli olmanın aynı önem sahip olduğunu söyleyen Simge, daha okurken çalışmaya başladığını söyledi. “Okulda bir gün kantinde yürürken arkamdan biri seslendi. O sırada kulaklığımda Zeynep Dizdar’ın “İlle de Sen” şarkısı çalıyordu, o şarkıya bayılmıştım. Arkama dönüp baktığımda bir çocuk Zeynep Dizdar’a vokal aranıyor gelir misin dedi. İnanmıyorum dedim ertesi gün Zeynep Dizdar’ın provasındaydım. Sonra Gülşen ile çalıştım. Serdar Ortaç ve Yaşar ile çalıştım.” diyerek şanslı bir tesadüfle kaderinin nasıl geliştiğini anlattı. 

Kariyeri boyunca pop müziğe yön vermiş isimlerle çalışma imkanı bulan Simge, Sezen Aksu ile yakın ilişkisi hakkında “İnanmanın bütün yolları aşıp seni oraya getirdiğine ikna oldum. Yıllar önce BKM’de bir konserde Sezen Aksu seninle yollarımız kesişecek dedi. Ben de çok inandım. Öyle bir kesişti ki yaptığımız şarkıya söz yazdı. Hala her aradığımda bana yardımcı olur. Kızıma şarkı yazdım der. “ diyerek Sezen Aksu’nun onun için öneminden bahsetti. 

Şarkılarda duygunun çok önemli olduğuna inanan Simge, “Keşke 90’ların şarkıcısı olsaydım diyorum. 90’lardaki şarkı sözleri günümüzde yok. Beste olarak çok güzel, sound olarak çok iyi işler dinliyorum. Ama söz eksikliği var. Yeni nesilden bazılarından çok umutluyum ancak biraz daha okumaları şart.” diye ekledi. 

Birini etkilemek istersen nasıl yaklaşırsın diye soran İbrahim Selim’e “Taktiksel şeyler bana göre değil. Ben öyle hesaplı kitaplı yaşayamam. Ne varsa içimde, ağzımda, ruhumda duygu olarak yüzüne söylüyorum. Benimki çok fazla bir dürüstlüğe de dönüşüyor bazen. Her şeyi açık açık söylüyorum. Beni olduğum gibi kabul edin ya da terk edin diyorum “ diye samimi bir itirafta bulundu.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe