Ads Area

Haluk Levent “AHBAP dernek olsun hiç istemedim”

Haluk Levent “AHBAP dernek olsun hiç istemedim”


AHBAP Derneği Yönetim Kurulu Başkanı sanatçı Haluk Levent, Gazeteci Şelale Kadak’ın Youtube kanalına konuk oldu. 

Haluk Levent “Doğruluk mu Cesaret mi” adını taşıyan programda birbirinden samimi açıklamalarda bulurken AHBAP’ın dernek olmasını hiç istemediğini ve bir hayırsever iş insanının AHBAP derneğinin merkezi için “Yalımı alın, kullanın” teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Uzun yıllar boyunca ana akım medyada köşe yazarlığı yapan Şelale Kadak, YouTube kanalında yayınladığı “Doğruluk mu? Cesaret mi?” programına bu kez sanatçı Haluk Levent’i konuk etti. Sanatçı kimliğinin yanı sıra 6 yıl önce kurduğu AHBAP platformu aracılığıyla toplumsal faydaya yönelik yardım organizasyonları gerçekleştiren Levent, ünlü gazeteciye samimi açıklamalarda bulundu.

“AHBAP dernek olsun hiç istemedim”

Bir platform olarak başladıkları yolculukta derneğe dönüştüklerini dile getiren Haluk Levent, dernek olduktan sonra üzerlerine ekstra bir sorumluluk yüklendiğini ve aslında AHBAP’ın dernek olmasını hiçbir zaman istemediğini söyledi. “Platformken biz parayı hiçbir zaman görmüyorduk sadece bağışçı ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiriyorduk. Ama zamanla pandemi yangınlar gibi afetler bu yardım kampanyalarını çok daha büyük organizasyonlar için harcamamızı gerektirdi. Bu da bağışları dernek olarak toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırma şekline dönüştü.

“AHBAP için yalısını tahsis etmek isteyen oldu”

Programda AHBAP derneğinin toplu ulaşıma yakın bir bina ihtiyacı olduğunu dile getiren Haluk Levent, hayırsever iş insanının “Beykoz’daki yalımı alın, kullanın” teklifinde bulunduğunu açıkladı. Yalının bulunduğu yer AHBAP çalışanlarının rahatlıkla ulaşım sağlayabilecekleri bir noktada olmadığı için bu teklifi geri çevirmek zorunda kaldığını dile getiren sanatçı, dernek için bina arayışına devam ettiklerini dile getirdi. 

 “Hibe edilmek istenen fonları kabul etmiyoruz”

AHBAP Derneği olarak hibe edilmek istenen fonlara ret cevabı verdiklerini dile getiren Haluk Levent, sadece şartlı bağış kabul ettiklerinin altını çizdi. “Yurt dışından gelen bağışların tamamı şartlı geliyor. Çünkü AHBAP platformunun lobisi yok, fonu yok, bir takım yerlerde dayıları amcaları yok. Biz bir gençlik hareketiyiz ve iyiliği yaymaya çalışıyoruz”

“Fransız helikoptere 1 milyon euro ödedik”

Haluk Levent, yaz aylarında Türkiye’de gerçekleşen yangınları durdurmak için topladıkları bağışlarla Fransa’dan kiraladıkları helikoptere 1 milyon euro ödediklerini belirterek “Fransız Airbus firmasının Puma helikopterini ayarladık. Bu helikopter aslında Fransız hükümetinin helikopteriydi ve 12 gün boyunca onu bize kiraladılar.” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi