Ads Area

Instagram influencer fiyatları

Instagram influencer fiyatları

Influencerlar, büyük kitleler tarafından tanınan, genellikle belli bir tema üzerine bağlı kalarak ya da sadece kendi kişisel yaşamını Instagram’da paylaşarak belli bir topluluğa hitap eden içerik üreticileri olarak tanımlanabilir. 

Instagram görsel ağırlıklı bir platformdur.  Bu nedenle estetik açı oldukça önemli bir rol oynar. Ünlüler ve moda, kozmetik, spor, araba, oyun, sağlık, seyahat gibi birçok konuda içerik oluşturan içerik oluşturucularına sahiptir. Bu kişiler yaşam tarzlarıyla birçok kişinin ilgisi ve dikkatini çekerek kendi yaşam tarzlarına özendirmeyi oldukça iyi başarırlar. Instagram influencerları için kişilik ve özgünlük yüksek takipçi sayısına ulaşmak için büyük bir etkendir influencer ajansılarıyla Instagram’da influencerlarla iş birliği yapmak isteyen müşteriler markalara yönelik kaliteli hizmetlerden faydalanabilir. Instagram influencer fiyatları markanıza yönelik en doğru influencerları seçer ve sizin markanıza yönelik en etkili içeriği oluştur ve reklam kampanyanız boyunca sizlere kampanya analizi ve kampanya raporu gibi çeşitli konularda yardım sunar. Influencer ajansıları kısacası oluşturacağınız bu etkileyici reklam kampanyanızın her aşamasında sizin yanınızdadır.

Influencerları Takipçi Sayılarına Göre Sınıflandırma

Influencerlar takipçi sayılarına göre bazı farklılıklar gösterirler. Takipçi sayısına dayalı bu farklılıklar ve bu sınıfların temel özelliklerini sizler için ele aldık.

a) Mikro Influencer Nedir?
Mikro influencerlar takipçi sayıları 3.000 ile 50.000 arasında olan kişilere denir. Bazı kaynaklara göre bu takipçi sayısı değişebilir. Mikro influencerlar belli bir konu üzerine odaklanırlar ve bu konunu uzmanı olarak sayılırlar.

Bu kişiler takipçileri tarafından yüksek görüntülenme sayılarına ulaşırlar. Araştırmalara göre küçük hesapların yani az takipçi sayısına sahip kişilerin takipçileriyle etkileşimi daha yoğun ve daha etkili oluyor.

Mikro influencerlar ünlü veya tanınmış kişiler değildir. Genellikler bir konu üzerinde uzmanlaşmış kişiler olduğundan takipçileri de bu konuya ilgi duyan insanlardan oluşur. Markanız bir mikro influencerla çalışmak isterse reklam kampanyanız büyük ölçüde etkileşimine ulaşabilir. Tüketiciler tanıdıkları kişilerin tavsiyelerine güvenme eğilimdedirler bu yüzden bir mikro influencerların tavsiyesi markanızı tanınırlığını veya ürününüzün satışını yüksek oranda arttırabilir. 

b) Makro Influencer Nedir?
Makro influencerlar mikro influencerlardan bir basamak yukarıda, mega influencerlardan ise bir basamak aşağıda bulunurlar. Makro influencerlar takipçi sayıları 100.000 ile 1.000.000 arasında olan kişilere denir. Makro influencerlar belli bir konu üzerinde uzmanlaşmış ürettikleri içerikler sayesinde 100.000 takipçi barajını aşmış genellikle ünlü olmayan isimlerden oluşur. Makro influencerlar markanızın itibarını ve tanınırlığı arttırlar ancak mikro influencerlar kadar yüksek güvenirliğe sahip değildirler. Bu nedenle makro influencerlar ile mikro influencerlar ortak olarak bir reklam kampanyasında birbirlerini tamamlarlar.

c) Mega Influencer Nedir?
En çok tanınan isimlerin oluşturduğu gruptur. Mega influencerlar sosyal medya hesaplarında 1.000.000 takipçi barajını asmış kişilerdir. Bu kişiler genellikle, şarkıcı, oyuncu, sporcu veya yaptıkları içerikler sayesinde yüksek takipçi sayısına ulaşmış sosyal medya yıldızlarıdırlar. Mega influencerlar sosyal medyada etkileşimin en üst sıralarında bulunurlar. Markanızın hedefi kitlesel tanınırlık ise tercih etmek isteyeceğiniz bir gruptur. Bu influencer genelde birçok platformda tanınırlar ve içerikleri çok hızlı bir şekilde büyük kitlelere yayılır. Mega influencerların büyük bir kısmının takipçileriyle iletişimi oldukça zayıftır ve güvenirlikleri düşüktür. Ayrıcı mega influencerlarla yapılan bir iş ortaklığı çok sayıda görüntülenme ve etkileşim alacağından reklam kampanyasının son derece titizlikle ve hassaslıkla yapılması gerekir. Yanlış hazırlanmış reklam kampanyası ciddi krizler oluşturabilir ve markanıza zarar verebilir. Bu grupla çalışmayı düşünüyorsanız işinde uzman, profesyonel Instagram influencer fiyatları ile çalışmak oldukça önemlidir.

Instagram influencer fiyatları


Influencer Ajanslarının Faydaları Nelerdir?

Bir influencer reklam ajansının ne olduğu hakkında konuştuk şimdi bu ajanslarını bize sağladığı bazı temel faydaları inceleyelim. 

Ajanslar, kampanyanızın başarıya ulaşmasını sağlar: Influencer ajansları bu alanda uzman olduklarından başarıya ulaşma ihtimalleri oldukça yüksektir. Sizlere kampanyanızın başından sonuna eşlik edecek olan ajanslar yapmanız gereken konular hakkında size bilgiler verecektir, endişelerinizi azaltacaktır. Ayrıca kampanyanın sorumluluğunu üstlerine alarak size düşen görev payını düşürerek, kendi işinize odaklanmanız için size zaman sağlayacaklardır.

Reklam Kampanyanızın sürekliliğini arttırır: Ajanslar markanızın ulaşmak istediği hedef kitlesine en doğru şekilde hangi kişinin ulaşabileceğini iyi bilirler. Reklam kampanyalarınızda tek bir ajansı kullanmak kampanyanın oluşturulmasını, daha kolay ayarlanmasını, daha tutarlı içerikler üretilmesini sağlar, sürekliliğini ve etkinliğini arttırır. Böylelikle kampanyanızı bölünmeden tekrara düşmeden en doğru içerikler ile ulaştırmak istediğiniz hedef kitlesine ulaştırabilirsiniz. 

Ajanslar Eleştirilerde Bulunurlar: Ajanslar hedeflerinize ulaşmanızda size yardım ederler. Influencer ajansları sektörü iyi bildiklerinden size yapıcı eleştirilerde bulunarak markanız için doğru olanı yapmanızı sağlayacaktır. Ajanslar piyasada hangi kişilerin hangi içeriklerin işe yarayıp yaramadığı hakkında çok tecrübelilerdir, sizlerle paylaştıkları önerileri ve görüşleri markanızın geleceği ve sürdürebilirliği açısından önem teşkil eder.

Ajanslar Zaman ve Paradan Tasarruf Sağlarlar: İşletmeniz bir influencer ajansıyla anlaşmadan şirket içi imkanlarla reklam kampanyası oluşturmak isterse bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Doğru ismi ve en etkili içeriği oluşturmak şirket çalışanlarınızın işine büyük bir iş daha ekleyecektir. Ayrıca fotoğrafçılar, tasarımlar, özel metin içerikleri gibi birçok detayı da eklerseniz bir infulencer ajansına ödeyeceğiniz bütçenin üstünde bir bütçeyle yapmanıza yol açabilir. Instagram influencer ajansları infulencerlar ile olan iletişimi sağlar en doğru içeriği oluşturur.

Sizlerde markanız için en doğru ismi ve en etkili içeriği oluşturmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterli.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi