Ads Area

Kazdağı Şifası Nefis Tarhanaları

Kazdağı Şifası Nefis Tarhanaları

Kazdağı Şifası Nefis Tarhanaları

Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya hatta Avrupa’ya kadar süren göç yolculuklarında uzun yol şartları, inip çıkan sıcaklıklar gibi sorunlarla uğraşmalarını en aza indirecek harika bir buluşla dünya yemek kültürüne katkıda bulunmuşlar. Bu yemek, tarhana olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Tarhana, içinde çoğunlukla domates, biber, soğan, un ve yoğurt gibi başlıca yiyecekler bulunan bir çeşit çorba tozu olarak tanımlanabilir. Dünya üzerinde çok çeşitli tarhana çeşitleri mevcut olsa da tarhana deyince akla ilk gelen tür, genellikle Trakya tarhanası olarak da bilinen toz tarhanadır. 

Farklı ülkelerde ve bölgelerde tarhana hazırlık yöntemleri ve içerikleri farklılık gösterse de genellikle temel prensip aynı kalır. Un, sebze ve yoğurt gibi temel malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanan tarhana, Finlandiya’da bezelye, Arnavutluk’ta ise farklı besin katkıları ile hazırlanabilir. 

Tarhana, hem besleyici hem de hazmı kolay bir seçenek olarak gözümüze çarpmaktadır. Bu nedenle, tarhana ek gıdaya geçiş dönemlerinde bebekler için besleyici bir seçenek olarak sıkça tercih edilir. Hazırlaması kolay ve besleyici olması nedeniyle, annelerin bebeğimi nasıl beslesem derdinden kurtarmaktadır. 

Tarhana yapımı oldukça uzun ve zahmetli bir süreçtir. Yazın domates ve biberlerin en kırmızı ve bol olduğu dönemde hazırlanan tarhana, 7 ila 21 gün arasında bir fermentasyon süresi geçirir. Bu sürenin sonunda, parça parça koparılan tarhanalar örtülerin üzerine serilerek gün aşırı ufalanıp kurutulur. En son toz haline gelmesi için kevgirden ya da değirmenden geçirilen tarhana, kuruması için tekrar serilerek birkaç gün daha kurutulup en son torbalara doldurularak, erzak dolabına kaldırılır. 

Ancak, tarhana yapmak oldukça uzun ve zahmetli bir süreçtir. Neyse ki, Kazdağı Şifası gibi sitelerde tarhana en doğal ve sağlıklı şekilde yapılıp satılmaktadır. Kazdağı Şifası, tarhana yapım süreci, kullanılan malzemeler gibi tüm bilgileri sitede bulundurmaktadır. Tarhananın tadı ise gerçekten muazzam. 

Sonuç olarak, tarhana Türk mutfağı ve dünya yemek kültürü için önemli bir yere sahiptir. Hem besleyici hem de lezzetli olması nedeniyle, özellikle bebeklerin beslenmesinde sıkça tercih edilmektedir. Tarhana yapmak oldukça zahmetli olsa da, Kazdağı Şifası gibi yerlerden tarhana temin edebilmek mümkündür ve üstelik doğal ve sağlıklı bir seçenek sunmaktadır. İşte size, Kazdağı Şifası Nefis Tarhanaları... 


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi