Ads Area

RTÜK'ten hamle: Kızılcık Şerbeti yayından kaldırılıyor mu?

RTÜK'ten hamle: Kızılcık Şerbeti yayından kaldırılıyor mu?
Son dönemin en çok izlenen dizilerinden biri olan Kızılcık Şerbeti geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümüyle tepki çekti. Bölümün ardından birçok kişi diziyi RTÜK’e şikayet etti. Şikayetlerin ardından diziyle ilgili inceleme başlatan RTÜK, Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili kararını verdi. Peki Kızılcık Şerbeti yayından kaldırılıyor mu? RTÜK Kızılcık Şerbeti’ni yasakladı mı? İşte tüm ayrıntılar ve RTÜK’ün cezası…

Son haftalarda reytingini arttırarak kanalı Show TV’nin yüzünü güldürüyor. Haftalardır en çok konuşulan dizilerin arasına giren ve birden popülerleşen dizinin hayranları için kötü haber RTÜK’ten geldi.

Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Barış Kılıç, Evrim Alasya gibi ünlü isimlerin rol aldığı Kızılcık Şerbeti, hikayesi ve oyuncularıyla ilgi görmeye devam ediyor. Kızılcık Şerbeti yayınlanan 19. bölümüyle kadına şiddet ve kadınların yaşadığı baskıların artmasına neden olabileceği düşüncesiyle tepkilerin odağına oturmuştu. Yapılan şikayetlerin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çok konuşulan dizi hakkında inceleme başlattı.

Tepki çeken söz konusu bölümde yan karakterlerden biri olan Nursema’nın istemediği bir adam ile zorla evlendirilmesi ve düğün gecesinde camdan aşağı atılması anlatıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Show TV medya hizmet sağlayıcısında Kızılcık Şerbeti isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin ardından RTÜK bugün açıklama yaparak Kızılcık Şerbeti’ne verilen cezayı duyurdu. Verilen cezanın ardından Kızılcık Şerbeti’nin yayından kaldırılıp kaldırılmayacağı merak edildi.

Peki Kızılcık Şerbeti yayından kaldırılıyor mu? RTÜK Kızılcık Şerbeti’ni yasakladı mı? İşte tüm ayrıntılar ve RTÜK’ün cezası…

RTÜK'ten hamle: Kızılcık Şerbeti yayından kaldırılıyor mu?
KIZILCIK ŞERBETİ YAYINDAN KALDIRILACAK MI?

Yayınlanan 19. bölümün ardından tepki çeken ve RTÜK’e şikayet edilen sevilen dizi Kızılcık Şerbeti hakkında inceleme başlatılmıştı. RTÜK, diziye ilişkin kararını bugün verdi.  İncelemelerin sonucunda RTÜK, büyük bir cezaya imza attı.  Show TV'ye 5'er kez yayın ile program durdurma ve üst sınırdan para cezası verilmesine karar verildi.

Bu cezanın ardından Kızılcık Şerbeti’nin yayından kaldırılıp kaldırılmayacağı merak edildi. Her Cuma saat 20.00’da ekranlara gelen Kızılcık Şerbeti’nin bu hafta yeni bölümüyle ekranlarda olması bekleniyor. Bu hafta 20. bölümüyle hayranlarının beğenisine sunulacak olan diziyle ilgili bir değişiklik henüz yapılmadı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun yayın durdurma kararının ne zaman uygulanacağı şu an belirsizliğini koruyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi