Ads Area

O sahne erotik değil iğrençti

Dizide Fatmagül'e tecavüz eden gençlerden Vural'ı oynayan Buğra Gülsoy, soruları yanıtladı

"Unutulmaz"ın kara sevdalı Tolga'sı Buğra Gülsoy, yeni sezonda tecavüzcü rolüyle karşımıza çıktı! Hürriyet'in haberine göre, "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinde Vural'ı canlandıran Gülsoy, çok konuşulan tecavüz sahnesini değerlendirdi: "Tecavüzü erotik şekilde değil, en iğrenç haliyle gözler önüne serdik."

"Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisindeki tecavüz sahnesi herkesin dilinde. Siz de Fatmagül'e tecavüz eden gençlerden birini canlandırıyorsunuz. O sahnenin bu kadar konuşulmasını neye bağlıyorsunuz?
- Popüler isimlerin sevişme, tecavüz gibi olaylı sahneleri her zaman büyük merak uyandırır ve ilgiyle izlenir. O sahnenin bu kadar ilgi çekmesinin nedeni de Beren Saat gibi popüler bir ismin oynaması. Tabii daha önce filmi çekilmiş bir hikaye olması da çok büyük bir etken.

Beren Saat, "Aşk-ı Memnu"dan hemen sonra bu dizinin başrolünü üstlendi. Bunu da eleştirenler oldu. Ona hâlâ 'Bihter' diyenler var. Siz bir oyuncu olarak bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Evet, ne yazık ki öyle bir kitle var. Kıvanç Tatlıtuğ da "Ezel"de rol almaya başladığında, "Behlül'ün Ezel'de ne işi var?" dediler. Dizideki karakterlere çok gerçekçi bakılıyor. İç gerçeklikle dış gerçeklik ayırt edilemiyor maalesef...

Hülya Avşar'ın "Fatmagül'ün Suçu Ne?" filmindeki tecavüz sahnesiyle Beren Saat'in sahnesi karşılaştırılıyor. Siz ne düşünüyorsunuz, arada ne gibi farklar var sizce?
- Filmde, tecavüzcülerin cinsel açlıktan kaynaklanan bir saldırısı söz konusu. Dizideki gençler ise tecavüzü cinsel açlık duyarak gerçekleştirmiyorlar. Daha çok psikolojik sorunları ağır basıyor. İkisi arasındaki en belirgin fark bu.

O sahnedeki oyunculukları beğendiniz mi?
- Evet, beğendim. Ve tecavüzcülerden nefret ettim.

PSİKOLOJİK DESTEK ALMADIK
Tecavüz sahnesinde rol alan oyuncuların psikolojik destek aldığı yazıldı. Doğru mu bu?
- Hayır. Psikolog denetiminde, karakterler üzerine çalıştık. Psikologlardan, karakter analizi yaparken yardım aldık yani. "Bu gençleri tecavüze götüren nedenler nedir" diye konuştuk.

Nasıl bir karakter analizi yapıldı peki?
- Bu gençler, paralarıyla her şeyi elde edebilirler. Cinsel olarak da her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Buna rağmen o genç kıza tecavüz ediyorlar. Aslında hepsinin içinde bastırılmış duygular var. Erdoğan'ın içinde tuttuğu bir hırs, Selim'in içinde tuttuğu bir başıboşluk, Vural'ın içinde tuttuğu bir duygusallık var. İlerleyen bölümlerde, cinsel açıdan dışarıya gösterdiğinin aksi bir Vural göreceğiz mesela...

Bastırılmış duyguların patlak vermesi sonucu mu gelişti yani bu tecavüz olayı?
- Tabii kullandıkları hap ve alkolün de etkisi var. Bu hapın ne gibi etkiler yarattığını psikologla da tartıştık. Kullanan kişi tamamen kendini kaybediyor, başka bir mekana ve zamana geçme durumu ya da tamamen içe dönme durumu oluşabiliyormuş.

Tecavüz olayından sonra Vural'da ne gibi değişimler olacak?
- Büyük vicdan azabı çekecek. Ve bu azaptan kaynaklanan bir çöküş yaşayacak. Vural, arkadaşları içinde Kerim'e daha yakın. Çünkü onun kadar duygusal. Zeki ve kendini derslerine vermiş bir genç. İleriki dönemlerde annesiyle ilişkileri daha çok işlenecek.

İNŞALLAH SOKAKTA YÜZÜME TÜKÜRMEZLER
"Unutulmaz" dizisinde çok efendi bir karakteri canlandırıyordunuz. Yeni rolünüz yüzünden tepki çekmekten endişelenmiyor musunuz?
- "Unutulmaz"da canlandırdığım Tolga karakterini özellikle genç kız anneleri çok seviyordu. Bu tecavüz sahnesinden sonra inşallah yüzüme tükürmezler, "Tolga ne yaptın sen, niye tecavüz ettin demezler"! (Gülüyor) Ama ben oyuncuyum. İşimi, "yolda gördüklerinde nasıl tepki verirler" diye düşünerek yapmıyorum.

"Unutulmaz" demişken, diğer projelerinizi de sormak istiyorum. Derviş Zaim'in "Gölgeler ve Suretler" adlı filminde rol aldınız. Nasıl bir film çıktı ortaya?
- İnanılmaz güzel bir film oldu. Hikaye, 1963 yılında, Kıbrıs'taki bir Türk kasabasında geçiyor. Türk-Rum olaylarının ilk başladığı dönemi konu alıyor. Derviş Zaim gibi usta bir yönetmenle çalışmak onur verici. Benim için çok farklı bir deneyim oldu. Kasabada yaşayan, partizan bir genci canlandırdım. Film, Altın Portakal'a da aday oldu. Bu da çok sevindirici.

Tiyatro çalışmalarınız da devam ediyor. Bu yıl hangi oyunla sahnede olacaksınız?
- Dört arkadaş, "Tiyatro Kutu" adında bir tiyatro kurduk. Şimdilerde üzerinde çalıştığımız bir oyun var, adı "Pragma". Ocak ayında sahnelemeye başlayacağız. Dünyanın en meşhur beş seri katilini aynı hücrede bir araya getiren bir oyun bu. Ben Ted Bundy'yi oynuyorum. Tiyatro sahnesinde bir ilki gerçekleştirip hücrenin dört duvarını tamamen kapatacağız. İzleyici bizi aynalı camdan seyredecek.

3. SAYFA HABERLERİ HEP ES GEÇİLİYOR
"Bugün bütün gazetelerin üçüncü sayfaları tecavüz haberleriyle dolu. Ama nedense hep es geçiliyor. Biz tecavüz sahnesiyle, o haberlere de dikkat çektik. Tecavüzü erotik şekilde değil, en iğrenç haliyle gözler önüne serdik. İzleyenler iğrendiler, 'Aman Allah'ım' dediler. İşte o zaman bir şey göstermiş olduk. Bu olayı popüler kültürü kullanarak izlettik, bu da çoğu kişinin kendine gelmesini sağladı. Tecavüzü gerçekleştiren gençlerin başına geleceklerden de dersler çıkarılacak. Dizideki o karakterler gibi hiçbir şey düşünmeyen, ideolojisi olmayan, sürekli hata yapan gençler var. Belki onlar da bu dizi vasıtasıyla kendilerini görür, hatalarının farkına varırlar...

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe