Ads Area

Cilde faydalı yiyecekler

Hangi yiyecek cildimizde hangi etkiyi yapıyor? İşte mükemmel bir cilt için yememiz gereken yiyecekler…

Sıcak su ve limon
Bu karışımı sabah içtiğinizde toksinleri atmaya yardımcı olur. Limon, safra kesesi ve karaciğeri harekete geçirirken, sıcak su bağırsakların ve cildin su ihtiyacını karşılar. 

Yeşil yapraklı sebzeler
Ispanak, brokoli ve kereviz gibi sebzeler, yüksek oranda antioksidanlar ile (yaşlanmayı geciktiren ve çevre kirliliğinin etkisini azaltan vitaminler) cildin esnek kalmasını sağlayan C vitamini, yaraların iyileşmesine yardımcı olan A vitamini ve hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlayan E vitamini içerir. 

Pancar
Derideki kılcal damarların duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olan C vitamini pancarda yüksek oranda bulunur. 

Havuç
Bol miktarda A vitamini içeren havuç, çok iyi bir sivilce ilacı ve bağırsak temizleyicisidir. Havuç aynı zamanda sağlıklı cilt, saç, tırnak ve sinirler için gereken fosforu içerir. 

Elma
Cildi destekleyen E vitamini ve folik asit içeren elma, cildin berraklaşmasını sağlar. 

Balık
Somon, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklarda bulunan temel yağ asitleri (omega 3'ler), kızarıklığı önleyip bağışıklık fonksiyonunu destekleyerek cilt sağlığında önemli rol oynarlar. Haftada üç kez yağlı balık yemek, kuruluğu ve kızarıklığı azaltarak cildinizin temiz kalmasını sağlar. 

Kavun
Cildinizin rengi donuksa, günde birkaç dilim kavun yemek iyi gelecektir. Ayrıca dirsek bölgesindeki deri sertleşme ve kurumaları için de faydalıdır. Ciltteki pullanmayı önler. 

Soya
Sivilceyi önleyen soya, hangi formda olursa olsun tam bir cilt kurtarıcısıdır. İçerdiği östrojene benzeyen kimyasallar nedeniyle, akne oluşumunun önüne geçebilir. Ayrıca soyada, yeni hücre oluşumuna yardımcı olan ve cildi nemli tutan E vitamininden de bol miktarda bulunur.

Zeytinyağı
Cildi pürüzsüz, nemli ve esnek bir hale getirir. Ciltteki kızarıklığı ve doku bozulmasını önlerken, cilt kurumasına ve sertleşmesine karşı savaş açar. 

Orman meyveleri 
Dut, böğürtlen, ahududu, çilek gibi orman meyveleri kırışıklıklara iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirme konusunda ümit veren, antioksidan içerir. Ayrıca kısa zamanlı hafıza ve denge için de yararlıdırlar. 

Esmer pirinç
Yüksek oranda B vitamini ve protein içeren pirinç, cildin vaktinden önce yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca hücresel metabolizma ve sindirime etkili bir şekilde yardımcı olarak cildin yapısını destekler. 

Yoğurt
Cilde parlaklık kazandıran yoğurttaki faydalı laktobasiller, doğal florayı korur. 

Yulaf
Toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan yulafın ağır ağır pişerek hazırlanması gerekir. Yulafın içerdiği lifler, vücut tarafından toksinleri filtre etmekte kullanılır. Ayrıca B vitaminleri açısından da son derece zengindir.
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe