Ads Area

Dünyada en çok yağ aldırılıyor

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneğinin (ISAPS) dünya genelinde yaptığı araştırmaya göre insanlar en çok yağ aldırmayı tercih ediyor. Geçmiş yıllarda lider olan burun ameliyatı 5. sıraya düşerken, 2. sırada meme büyütme, 3. sırada göz kapağı, 4. sırada karın germe operasyonları yer alıyor.

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin (ISAPS) Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Afrika ve Okyanusya kıtalarından 31,894 plastik cerrahın katılımıyla yaptığı araştırmaya göre, lipoplasty (yağ aldırma) en çok tercih edilen estetik operasyon olarak dikkat çekiyor. Araştırma verilerine göre; Amerika, Brezilya, Çin, Japonya, İtalya, Hindistan ve Türkiye’de yağ aldırma, Fransa, Almanya, Rusya’da ise meme büyütme operasyonları birinci sırada yer alıyor. İlk beşten sonra göğüs dikleştirme, yüz gerdirme, erkeklerde meme küçültülme (Jinekomasti) tercih ediliyor.

Aynı araştırmanın sonuçlarına göre en çok estetik ameliyat ABD’de yapılıyor. Bunu sırasıyla Brezilya, Çin, Japonya ve Meksika izliyor. Türkiye en çok estetik operasyon yapılan ülkeler sıralamasında 13. sırada yer alıyor.

Dünya genelinde 1. sırada olan yağ aldırma operasyonlarını sırasıyla göğüs büyütme, göz kapağı, karın germe ve burun operasyonları izliyor. Ülkemizde de yağ aldırma işlemleri birinci sırada bulunurken, bunu göğüs büyütme ve burun operasyonları takip ediyor. Ardından göz kapağı ve göğüs küçültme operasyonları geliyor.

Neden Yağ Aldırıyorlar?
ISAPS üyesi Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Metin Kerem’e göre bu durum bölgesel yağlanma probleminin giderek daha çok görülmesiyle ilgili: “Başta ABD olmak üzere tüm dünyada, buna paralel olarak ülkemizde de insanlar daha fazla kilo alıyor ve yağlanıyor. Öte yandan günlük hayatta güzellik ve bakımın önemi giderek artıyor. Kadınlar kıvrımlı ve zarif, erkekler sert ve düz hatlara sahip olabilmek, inatçı lokal yağ birikimlerinden kurtulabilmek için yağ aldırmayı tercih ediyorlar. Çünkü kadın ve erkek vücut estetiğini bozan en önemli unsur, kilo verilmesine rağmen, bazı bölgelerde bulunan ve vücut hatlarını bozan inatçı yağlanmalardır.

Bölgesel yağlanma probleminin çözümü için çok çeşitli yöntemler “mucize” “kesin çözüm” gibi lanse edilse bile bu problemin tek gerçek çözümü yağ fazlasının fiziksel olarak ilgili bölgeden uzaklaştırılmasıdır. Günümüzde halen bu amaçla en çok kullanılan yöntem liposuction, yani yağ almadır” diyor.

Yağ Aldırma Nasıl Yapılıyor?
Op. Dr. Metin Kerem işlemi şu şekilde özetliyor: “Liposuction, ilgili bölgede şekil bozukluğuna yol açan yağ kitlesinin işaretlenerek “kanül” adı verilen bir aletle parçalanması ve bir aspiratör yardımıyla dışarı alınması işlemidir. Bu işlem açık bir ameliyat değildir, sadece 2 mm’lik giriş delikleri kullanılarak yapılır.

Uygulamanın ne genişlikte bir alana yapılacağına göre değişmekle beraber çoğu zaman hastane yatışı gerektirmeyen bir uygulamadır. Gelişen teknolojiye paralel olarak liposuction uygulamalarında mikromotorlu, ultrasonik ya da lazerli sistemler de kullanılmaya başladı. Bu tekniklerin hepsinin kendine göre avantajları-dezavantajları mevcut.”


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe