Ads Area

Lezzetden vazgeçmeden sağlıklı beslenin

Yediklerinde daha fazla GDO, katkı maddesi ve hormon istemeyen halkımız artık lezzetin yanında sağlığa fayda konusunu da önemsiyor. 

Bu hassasiyeti göz ardı etmeyen uzmanlar, Türk damak tadının vazgeçilmezlerinden olan, salata ve ekşili dolmalara kattığı lezzetle tanınan nar ekşisini de araştırdı. Yapılan çalışmalara göre çeşitli mineral, vitamin, enzim ve antioksidanlar bulunduran nar ekşisi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Güney ve Güneydoğu Anadolu’da yetişen narlardan ürettiği yüzde 100 nar suyundan yüzde 100 nar ekşisi ve nar ekşisi sosları ile yerli üreticiye destek olan Doğanay Gıda, ürünlerinde hiçbir katkı maddesi bulunmamasına özen gösteriyor. Ürünlerini 30’dan fazla ülkeye ihraç eden Doğanay, üretimin hiçbir aşamasında kimyasal işleme başvurmuyor ve bu sayede taze olarak kullandığı meyvelerin besin değerlerini korumasını sağlıyor. Geleneksel lezzeti muhafaza ettiği yüzde 100 nar ekşisinde var olan vitamin ve minerallere vurgu yapan Doğanay, içeriğindeki B1, B2 ve C vitamini ile güçlü bir antioksidan olan narı en lezzetli haliyle sofralarımıza getiriyor.

Bahar Yorgunluğuna Çözüm
Yapılan araştırmalara göre, bağışıklık sistemimizi zayıflatan ve kanser gibi hastalıkların önünü açan toksinlerle mücadelede içeriğindeki antioksidan sayesinde nar çok önemli bir yere sahip. Narın en lezzetli hali ve salatalarımızın vazgeçilmezi nar ekşisi de bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korunmada en doğal yardımcılarımızdan. Enfeksiyonlara karşı vücut direncini koruyan ve artıran nar ekşisi, aynı zamanda enerji veriyor ve yorgunluğu gideriyor. Uzmanların da önerdiği nar ekşisi; baharın yaklaştığı şu günlerde özellikle yoğun çalışanların korkulu rüyası haline gelen “bahar yorgunluğu”na karşı çözüm.

Kolesterol ve kan şekerimizi dengeleyerek artmasını engelleyen nar ekşisinin faydaları saymakla bitmiyor. İshali önleyen ve tedavisinde bitkisel destek sağlayan nar ekşisi, bağırsak parazitlerinin de düşmanı. İdrar söktürücü özelliği ile toksin atılımına yardımcı olan nar ekşisi, cilde esneklik sağlayarak pürüzsüz bir görünüm kazanmasında da etkili oluyor. Narın ve nar ekşisinin tüm bu faydalarını tüketicilere ulaştıran Doğanay Gıda, yüzde 100 nar suyuyla ürettiği nar ekşisini tüm dünyaya sevdirmeyi hedefliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe