Ads Area

Sanatçılar Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur diyorlar

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin, Türkiye’de Koç Topluluğu desteğiyle yürüttüğü HeForShe kampanyası etki alanını genişleterek ses getirmeye devam ediyor. 

Bu kez, proje kapsamında ünlü sanatçılar ekran karşısına geçti ve her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu olmaya davet etti. Kampanya için hazırlanan ve büyük ilgi gören kamu spotunda; Arzum Onan, Buğra Gülsoy, Farah Zeynep Abdullah, Kerem Bürsin, Mert Fırat, Özge Özpirinçci, Sarp Levendoğlu, Selma Ergeç ve Serkan Altunorak, “Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur” mesajını verdi. HeForShe, 1 milyar erkeği, değişimin temsilcisi olmak için heforshe.org/tr adresine tıklayarak imza atmaya çağırıyor.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi’nin (BM Kadın Birimi-UN Women), dünya çapında Eylül 2014’te başlattığı ve Mart ayında Türkiye’nin de dahil olduğu HeForShe kampanyası, ünlü sanatçıların desteğiyle ses getirmeye devam ediyor. Erkekleri, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu olmaya çağıran dayanışma kampanyasının Türkiye ayağı için hazırlanan kamu spotunda Arzum Onan, Buğra Gülsoy, Farah Zeynep Abdullah, Kerem Bürsin, Mert Fırat, Özge Özpirinçci, Sarp Levendoğlu, Selma Ergeç ve Serkan Altunorak ekran karşısına geçti.

Kadın oyuncuların görüntülerine eşlik eden erkek oyuncuların sesleri ile başlayan kamu spotunda kadınların toplumda, her alanda eşit bir şekilde var olmasının gerekliliği yüksek sesle vurgulanıyor. Kadın ve erkek seslerinin, cinsiyetler arası eşitsizliğin giderilmesi için ortaklık ve dayanışma çağrısı yaptığı kamu spotunda, eşitsizlikle mücadelede ancak hep birlikte, yan yana bir duruş sergilenirse başarıya ulaşılabileceği mesajı veriliyor. Publicis Yorum tarafından hazırlanan kamu spotu “Hayatın her alanında, yan yana, hep birlikte eşit hakların arkasında duruyoruz. Çünkü ‘Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur’ mesajıyla sona eriyor.

Dünyanın dört bir yanında Eylül 2015’e kadar sürdürülecek HeForShe, 1 milyar erkeği değişimin temsilcisi olmak için heforshe.org/tr adresine tıklayarak imza atmaya çağırıyor. Projeye dünya çapında destek verenler arasında BM Kadın Birimi İyi Niyet Elçisi Emma Watson, water.org Eş Kurucusu Matt Damon ve Kiefer Sutherland gibi ünlülerden, aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Hindistan Devlet Başkanı Shri Pranab Kumar Mukherjee, Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ve İsveç Başbakanı Stefan Löfven’in de olduğu devlet ve hükümet başkanlarına yüzlerce isim bulunuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe