Ads Area

'Çirkin olduğumu düşünmüyorum ama...'


Klasik televizyon yüzlerinden farklı ve karakteristik bir yapısı var. Güzel olmasına çok güzel ama Bensu Soral’ı farklı kılan, modern duruşu.

Ekşi Sözlük’te onun için Cara Delevingne ve Barbara Palvin karışımı diye yazmışlar. O kadar doğru ki. Üstelik bir de çok sağlam bir görsel algısı var. Bunu anlamak için Instagram hesabına bakmanız yeterli. Ne de olsa Instagram artık yeni dünya düzeninin bir nevi CV’si. Cool kelimesine eşdeğer kareler çekiyor ve paylaşıyor. Asıl mesleğinin grafik tasarım olduğunu duyunca nedeni açıklık kazanıyor. Onu fark etmemek imkansız. Ablası Hande Soral oyuncu olduğu için yönetmenler, yapımcılar ve oyunculardan ibaret bir çevre oluşuyor etrafında. Kendisini bir dizide ya da filmde oynatmak istediklerini söylüyorlar hep. Ama o, oyuncuların ne kadar çalıştıklarını gördüğü için yıllarca uzak duruyor bu sektörden. Ta ki menajeri onu ikna edip bu dünyaya adım atmasını sağlayana kadar. “İyi ki denemişim, oyunculuğu çok sevdim” diyor şimdi.

Instagram’da çok başarılı kareler çekiyorsunuz. Bize birkaç tüyo söyler misiniz? Mesela kullandığınız filtreler ya da uyguladığınız taktikleri..
- Öncelikle teşekkür ederim. Instagram sayfamı blog gibi kullanmayı seviyorum. Her çektiğim fotoğrafı değil, daha önce yüklediğim fotoğraflarla uyumlu kareleri paylaşmaya dikkat ediyorum. Hatta arkadaşlarımla fotoğraflar çektiğimiz zaman hepsi sayfasında paylaşıyor. Ama o kare benim sayfama görsel olarak uymuyorsa ben paylaşmıyorum. Eskiden arkadaşlarım bu duruma bozulabiliyordu ama alıştılar. Hazır filtreler kullanmıyorum. Fotoğrafa göre, kontrastı ya da rengiyle oynuyorum sadece.

Sizin için Ekşi Sözlük’te yazılanlar için ne diyorsunuz?
Kaşları belirgin ve gözleri renkli bir sürü kişiye benzetiliyorum. Saydığınız isimlerin ikisine de bayılıyorum. Beni gerçekten onlara yakın bir tip gibi görüyorlarsa ne mutlu bana!

KENDİN OLMAK COOL OLMAKTIR

Cool olmak nedir sizin için? Bu terimi nasıl tanımlarsınız?
- Hayatına giren insanlara ya da girdiğin ortamlara göre şekil almak yerine, her an kendin olmak cool’luktur bence.

Oyunculuk sizi hangi açılardan tatmin ediyor?
- Çok fazla insana ulaşıp onların karşılıksız sevgisine şahit olmak sanırım. Ben de onlara hayran oluyorum.

Peki hangi açılardan rahatsız ediyor?
- Çalışma saatlerimiz beni en olumsuz etkileyen yanı. Oyunculuğu çok sevdim ama her gün sadece iki-üç saat uyumak ne kadar sağlıklı, tartışılır. Bu yüzden belli bir süre sonra asıl mesleğim ve hayalim olan grafik tasarıma dönmek istiyorum.

Sektörde neyi değiştirmek isterdiniz?
- Bu tabii ki bana düşmez ama dediğim gibi, çalışma saatleri biraz daha hafif olsaydı, ömrümün sonuna kadar, şansım açık olduğu sürece aşkla devam ederdim oyunculuk mesleğine.

Hayalinizde nasıl bir karakteri canlandırmak var?
- Bir sinema filmindei mesela doğal ortamda yaşayan, bakımsız, ilkel bir hayat süren genç kız karakterini canlandırmayı çok isterim. Ama bahsettiğim şey fakirlik değil, kızın tercihi olan bir yaşam...

KENDİNİ GÜZEL BULMAK ÜZERİNE...

Kendinizi güzel buluyor musunuz?
- Çirkin olduğumu düşünmüyorum. Ama bana gelene kadar güzel o kadar çok kadın var ki, kendime güzelim demeyi haksızlık olarak görüyorum.

Beslenme ve sporla aranız nasıl? Bir rutininiz var mı?
- Çok dikkat ediyorum. Burcu Kuş’la çalışıyorum. Bana her gün, içinde sağlıklı yiyeceklerin bulunduğu bir paket yolluyor. Sadece onları yiyorum. Onun dışında haftada üç gün spor yapıyorum. Ne kadar çok spor yaparsam, o kadar iyi hissediyorum.

“Multitasking” çağındayız. Oyunculuk dışında yapmaktan keyif aldığınız bir şeyler var mı? Bunu işe dönüştürmeyi hiç düşündünüz mü?
- Dediğim gibi grafik tasarımla ilgileniyorum. Bir projede yer almadığım zamanlar, reklam filmlerine storyboard’lar hazırladığım oldu. Zamanı geldiğinde tamamen bu mesleğe yönelmek istiyorum.

En sevdiğiniz özelliğiniz nedir?
- Bir olumsuzlukla karşılaştığımda, o durumu zamana bağlıyorum hep ve bu yüzden ufak tefek şeyler kolay kolay canımı sıkamıyor. Sanırım en sevdiğim özeliklerimden biri bu.

Peki en sevmediğiniz?
- Unutkanlığım kesinlikle en sevmediğim özelliğim. Zaman zaman bu durum beni utandırıyor.

Modayla aranız nasıl? Hangi yollarla takip ediyorsunuz?
- Sosyal medyadan takip ediyorum. Ama modaya uyduğumu söyleyemem.

Kişisel stilinizi nasıl tanımlarsınız?
- Çok rahat ve karışık bir stilim var.

Ne giyeceğiniz üstünde çok kafa yoruyor musunuz?
- Şık bir yere gidiyorsam ne giyeceğime çok fazla kafa yoruyorum. Ama günlük kıyafet tercihlerimde beş dakika yeterli.

Stil ikonunuz kim?
- Stil ikonum yok ama 70-80 ve 90’lar modasına kıyafet seçimlerimde çokça rastlayabilirsiniz. En hoşlandığım dönemler.

Bizimle yaptığınız çekim hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Fotoğraf çekimi için stüdyoya girdiğimde birkaç kişi, “Bensu, bu kıyafetler tam senlik” dedi. Bir baktım, hakikaten gardırobumda bulunan ya da olmasını isteyeceğim tarzdaydılar. Bayıldım! Maskülen duruşu seviyorum ve ilk kez böyle bir tarzda çekim yapma şansım ELLE’in bu sayısında oldu.

Gelecek neler getirsin?
- Mutluluk, pozitif her duyguyu kapsayan bir kavram. O yüzden gelecek, herkese, lütfen mutluluk getirsin!

Hurriyet tarafından hazırlanmıştır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi