Ads Area

Şubat ayında televizyonda en çok hangi yapımlar tercih edildi


Televizyonun sosyal medyası N’oluyo platformunda şubat ayında, en çok takip edilen, en çok check-in olunan ve en çok hatırlatma kurulan yerli ve yabancı yapımların listeleri oluştu. Şubat ayında Kiralık Aşk ve Güneşin Kızları ile Survivor en popüler yerli yapımlar arasında yer alırken, yabancı işlerde ise Teen Wolf dizisinin güçlü rakiplerini geride bırakması dikkat çekti.


İzleyicilerin sevdikleri programlarla etkileşime geçmesini sağlayan TV odaklı en kapsamlı uygulama olarak hizmet veren N’oluyo, televizyon dünyasının nabzını tutuyor. N’oluyo kullanıcılarının tercihleri, TV’deki en popüler yapımları da gözler önüne seriyor.

Kiralık Aşk zirvede

N’oluyo kullanıcılarının şubat ayında en çok tercih ettiği yapımlar belli oldu. Şubat ayında en çok takip edilen, en çok check-in olunan ve en çok hatırlatma kurulan işler listelerinde Kiralık Aşk dizisi zirvede yer alıyor. Kiralık Aşk gibi Güneşin Kızları da popülaritesini hiç kaybetmeden, üstüne yeni fanlar ekleyerek yoluna devam ediyor. Güneşin Kızları üç listede de ikinci sırada yer alıyor.

Survivor’ın hızlı yükselişi

Survivor daha ilk ayında “en çok konuşulan beş yerli iş” listesine girme başarısını gösterdi. Survivor’ın bu hızlı yükselişi ilerleyen günlerde listenin üst sıralarını zorlayacağının da işareti oldu.

Teen Wolf sürprizi

N’oluyo kullanıcılarının şubat ayındaki yabancı yapımlar tercihinde ise sürpriz bir tablo ortaya çıktı. Teen Wolf, en çok takip edilen, en çok check-in olunan ve en çok hatırlatma kurulan işler listelerinde rakipleri Arrow, The Walking Dead ve The Flash’ı geride bıraktı.

Teen Wolf’un hem genç kitlenin, hem de daha üst yaş kitlesinin izlediği dizilerin ilk beş sıralamasında yer alması dikkat çekti. Bununla beraber kurgusu fantastik olan, süper kahramanların yer aldığı ve karakterlerinin mutlaka öne çıkan bir özelliği olan yabancı diziler N'oluyo kullanıcılarının tercih sıralamasında belirleyici özellik taşıyor. Drama ve komedi odaklı yapımlar ise üst sıralarda kendilerine henüz yer bulamıyor.

Seyirci en çok Leyla ile Mecnun’u özlüyor

Kullanıcıların en sevdiği karakter veya programları belirlemede önemli bir etken olan Kafakafaya oyunları şubat ayında yoğun ilgi görmeye devam etti. Şubat ayı Kafakafaya oynanma oranlarında ise “Hangi Dizi Geri Dönsün?” en çok oynanan oyun olarak tablonun liste başı oldu. “Hangi Dizi Geri Dönsün?” oyununda ilk sırada yer alan Leyla ile Mecnun'un televizyonlara armağan ettiği "absürd komedi" anlayışının hâlâ sevildiği ve etkisinin sürdüğünü görüldü. İkinci sırada yer alan Kaçak Gelinler ise gerek çiftleri, gerek eğlenceli ancak kimi zaman da sinir bozucu tavırları ile izleyicide bağımlılık yaratan Şebnem Gürsoy karakteri ile televizyonun akılda kalan gençlik dizilerinden biri oldu. Üçüncü sırada yer alan Behzat Ç. ise alışık olduğumuz polisiye dizilerinden farklı olarak bizi daha gerçek ve daha duygusal bir hikâye ile tanıştırdı. Sosyal medya seyirci kitlesi de bu üç dizinin ekranda yeniden yayınlanması için zaman zaman kampanyalar yapıyor.

2016’nın yıldızı Murat Yıldırım

Kafakafaya’nın ikinci sırasında bulunan “2016’nın Yıldızı Kim Olur?” oyununun zirvesinde büyük bir fark ile Murat Yıldırım var. İkinci Halit Ergenç, üçüncü Hazar Motan oldu. Geçen ayın en çok oynanan üçüncü Kafakafaya’sı “Hangisinin Esas Kızı Olursun?” oldu. Birinci Kiraz Mevsimi’nin “Romantik Prensi” Ayaz Dinçer, ikinci Kiralık Aşk’ın “Beyaz Atlı Prensi” Ömer İplikçi, üçüncü Güneşin Kızları’nın “Asi Prensi” Ali Mertoğlu oldu.

En çok oynanan Kafakafaya oyunlarının dördüncü sırasında “Hangi Gençlik Dizisine Aitsin?” yer aldı. Bu oyunda da Güneşin Kızları, Medcezir ve Güneşi Beklerken ilk üç sırayı aldı. İzleyicilerin sezonun yeni işleri yerine daha önceki yapımları tercih etmesi dikkat çekti.

İzleyiciler Ömer ve Defne çiftinin kavuşmasını istiyor

Ayın en çok oynanan beşinci oyunu ise “Hangi Çift Kavuşsun?” oldu. N’oluyo kullanıcıları ilk üçün birinci sırasına Ömer ve Defne çiftini yerleştirdi. İkinci sırada Ali ve Selin çifti, üçüncü sırada Savaş ve Nazlı çifti yer aldı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi