Ads Area

Survivor ve Game of Thrones listelere damgasını vurdu

Televizyonun sosyal medyası N’oluyo platformunda nisan ayında, en çok takip edilen, en çok check-in olunan ve en çok hatırlatma kurulan yerli ve yabancı yapımların listeleri belli oldu. Nisan ayına yerli işlerde Survivor, yabancı işlerde ise yeni sezonu sabırsızlıkla beklenen Game of Thrones damgasını vurdu. N’oluyo editörleri en çok tercih edilen yapımları sıralarken, izleyicilerin tercihleri konusunda değerlendirmelerini de paylaştılar.

N'oluyo kullanıcılarının nisan ayındaki yerli ve yabancı yapım tercihleri belli oldu. N'oluyo kullanıcıları tarafından en çok takip edilen yerli işlerde birinci sıraya Survivor yerleşti. N’oluyo editörleri oluşan listeleri şöyle değerlendirdi:

“Survivor” reyting listelerinin açık ara birincisi

Uzun zamandır Kiralık Aşk'ın lider olduğu yerli işler sıralamasında zirveyi devralan Survivor, reyting listelerinin de açık ara birincisi... Survivor'ın Kiralık Aşk'ı geride bırakma sebeplerinin, programın hiç düşmeyen temposu ve sosyal medyaya yansıyan "taraftarlık" meselesi olduğunu düşünüyoruz. Atakan'cılar, Semih'ciler, Serkay'cılar derken muhabbeti ve reytingleri diğer programları geride bırakıyor. İkinci sırada geçtiğimiz ayların birincisi, hayranlarının DefÖm'ü ile Kiralık Aşk var. "Geçtiğimiz ayların birincisi Kiralık Aşk neden ikinciliğe geriledi?" diye soracak olursanız; gerek Arka Sokaklar'ın reytinglerdeki başarısı, gerek birkaç bölümdür hayranların içine sinmeyen senaryo hamleleri etkili oldu diyebiliriz.

Tatlı İntikam zirveye doğru yürüyor

Üçüncü sırada ise yeni bir isim bize merhaba diyor, Tatlı İntikam! İlk dört bölümü ile kemik kitlesini oluşturan Tatlı İntikam, hem reytinglerde hem N'oluyo'da emin adımlarla zirveye yürüyor! Dördüncü sırada son zamanların en sevilen dramlarından Hayat Şarkısı yer alıyor. Beşinci sırada yeni bir giriş var: Kısmetse Olur, en çok takip edilenlerde beşinci sıradaki yerini alıyor. Dizi her geçen gün daha çok konuşuluyor. Kısmetse Olur'un bu kadar konuşulmasının ve dikkat çekmesinin sebebi, kuşkusuz ekranda bitmek bilmeyen bir entrika rüzgarı estirmesi... Hem çiftler, hem tek takılanlar arasında yaşanan tartışmalar da işin bonus’u! Burada gözümüze çarpan bir detay daha var, Kanal D işlerini izleyen izleyiciler N'oluyo'da da bu işleri takip ediyorlar.

En çok check-in olunan işlerin birincisi ise değişmedi; Kiralık Aşk, nisan ayının da zirvesinde! Survivor ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada yeni bir isim olan Tatlı İntikam'ı görüyoruz.

İzleyici sevdiği işi asla kaçırmak istemiyor

En çok hatırlatma kurulan yerli işlerin ilk sırasında ise Survivor var. İkinci sırada Kiralık Aşk yer alırken, üçüncü sırada Hayat Şarkısı geliyor. Dördüncü sırada Güneşin Kızları, beşinci sırada ise Kısmetse Olur yer alıyor. Buradan çıkardığımız sonuç şu oldu; izleyici bir işi sevdiği ve ona sahip çıktığı zaman yeni bölümünü ya da tekrarını asla kaçırmak istemiyor. Güneşin Kızları'nın hâlâ listede olması, Kiralık Aşk'ın gününün ve saatinin aynı olmasına rağmen tekrarlarını bile kaçırmak istemeyen izleyicilerin olduğunu gösteriyor.

Game of Thrones geri döndü

Yabancı işler listesinde Game of Thrones, The Walking Dead, The Flash, Teen Wolf ve Arrow arasında kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı ayda, tüm dereceler yine bu beşli arasında paylaşıldı. "En çok takip edilen yabancı işler" listesinin zirvesinde Game of Thrones var. Uzun ve dedikodular ile geçen bir senelik bir aradan sonra Game of Thrones'un görkemli dönüşü ile zirveyi elde etmesi bir oldu. Sadece ülkemizde değil dünyada da fenomen haline gelen Game of Thrones, daha uzun süreler zirvede kalacak gibi... Game of Thrones’u yine senenin en çok konuşulan yapımlarından The Walking Dead takip ediyor. Fantastik ve post-apokaliptik dünyalara ait dizilerin en büyük ilgiyi gördüğü listemizde ikinci sırada yer alan The Walking Dead'i; mayıs ayı içerisinde sezon finali yapması beklenen ve şu an başı biraz dertte olan hızlı kahramanımızın dizisi The Flash takip ediyor. En çok konuşulan fantastik gençlik dizilerinden Teen Wolf ve son olarak yine DC evreninden Arrow, listede ilk üç yapımın ardından geliyor.

"En çok check-in olunan yabancı işler" sıralamamızda ise yine listenin başına Game of Thrones geçiyor. Onu yine benzer şekilde The Walking Dead takip ediyor. The Walking Dead'in hayal kırıklığı yaratan sezon finalinden sonra, yeni yayın döneminde seyirci yine onu listenin üst sıralarına taşıyacak mı hep birlikte göreceğiz.

Hatırlatma listesinin galibi The Walking Dead oldu

N'oluyo kullanıcıların kaçırmak istemedikleri yapımlar için kullandıkları hatırlatma servisi listesinin zirvesinde ise yeni bölümleri ile bizi ekrana kilitleyen dizimiz, The Walking Dead var. Arkasından başladığı günden beri genç izleyici tarafında büyük ilgi gören The Flash gelirken; sene içerisinde yayında olmadığı halde tüm dedikoduları ile kendisinden hep söz ettiren Game of Thronese 3. sırada kendine yer buluyor.

"Adanın Şampiyonu Kim Olsun?"

N’oluyo platformunda kullanıcıların en sevdiği karakter veya programları belirlemede önemli bir etken olan Kafakafaya oyunları, nisan ayında da yoğun ilgi görmeye devam etti. KafaKafaya'da ilk sırada "Adanın Şampiyonu Kim Olsun?" oyunu var. Birincinin Semih Öztürk, ikincinin Avatar Atakan, üçüncünün Serkay Tütüncü olduğu oyunumuz ilgi görmeye devam ediyor. Gelecek ay durum ne olacak, ilk üç'e başka bir yarışmacı girecek mi merak ediyoruz. Bu konudaki tahminimiz ise Semih Öztürk'ün birinciliği kolay kolay kaptırmayacağı yönünde. Semih Öztürk'ün sosyal medya üzerinde çok ciddi bir hayran kitlesi var, diğer yarışmacıların işi zor görünüyor!

“Ömer İplikçi'nin evi benim olsun!”

"Kimin Evi Senin Olsun?" oyununda ise birinci sırada Ömer İplikçi'nin evi yer alıyor. İkinci sırada Güneşin Kızları'nın yalısı yer alırken, üçüncü sırada ise Medcezir'in Altınkoy'unu görüyoruz. Bu oyundan anladığımız şey şu oldu, içi güzel dekore edilmiş, bahçesi büyük olan evleri seyirci olarak fazlasıyla seviyoruz. İzleyici sevdiği dizi bitse de sevdiği dizinin mekanından vazgeçmiyor. "Hangi Dizinin Kitabı Çıksa Okursun?" oyununda ise birinci sırada Kiralık Aşk, ikinci sırada Güneşin Kızları yer aldı. Üçüncü sırada ise Kırgın Çiçekler’i görüyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi