Ads Area

Oleg Cassini, Jackie ile beyazperdeye de damgasını vuracak

Sezonun en çok beklenen filmlerinden Jackie, 2 Aralık’ta vizyona girecek ve sinamaseverleri 60’ların ABD’sine götürecek. Ancak film tüm zamanların en iddialı stil ikonlarından birini konu alması itibarıyla, moda tutkunlarının da ilgisini çekeceğe benziyor. Jackie’nin zamansız stilinin mimarı Oleg Cassini imzalı tasarımlar, bu kez beyazperdede hayranlık uyandıracak.

Bu sezonun en çok beklenen filmlerinden Jackie, 2 Aralık’ta vizyona giriyor. John F.Kennedy’nin suikast sonucu ölümü üzerine First Lady’nin yaşadığı travmaları anlatan film, Oscar ödüllü oyuncu Nathalie Portman’ın fragmanlara dahi yansıyan görkemli performansı sayesinde büyük merak uyandırdı. Ancak Jackie yalnızca sinemaseverler için değil, moda tutkunları için de tarihe açılan dikkat çekici bir sayfa olacak.

Tüm zamanların en dikkat çekici stilinin mimarı Oleg Cassini

Tüm zamanların en iddialı stil ikonlarından Jacqueline Kennedy, bugün hala geçerliliğini koruyan pek çok tarzı yalnızca Amerikalı kadınlara değil tüm dünyaya tanıtan bir figür haline gelmişti. Bu stilin mimarı ise, danışmanı Oleg Cassini idi. Paris’te doğan ve Floransa’daki güzel sanatlar eğitiminin ardından Hollywood’a gelerek kostüm tasarlamaya başlayan Cassini, kısa süre içerisinde özgün tarzı ile ilgiyi üzerine toplamış, New York’ta kendi modaevini kurmuştu.

Sonrasında Beyaz Saray’ın stil danışmanı olarak Jackie Kennedy’ye özel hazırladığı modeller, modacılara on yıllar boyunca en çok ilham veren parçalar haline geldi. Öyle ki, Hollywood’un tanınmış kostüm tasarımcısı Edith Head, “Tarihte modaya yön veren en dikkat çekici stil, Jackie’ninkidir” demişti.

Film için özgün tasarımların kopyaları oluşturuldu

Bugün, Jackie ile Oleg Cassini’nin zamansız tarzı bir kez daha gündeme geliyor. Filmde yer alan pek çok kostüm Oleg Cassini’nin Kennedy için hazırladığı özel tasarımların birebir kopyası. Genç First Lady’nin tüm gardırobunda etkisi olan Cassini, Monako Prensesi Grace Kelly ve ikonik film yıldızı Marilyn Monroe için de pek çok özel tasarıma imza atmıştı.

Adını moda tarihine altın harflerle yazdıran Oleg Cassini’nin mirası günümüzde birbirinden zarif abiye ve gelinlik koleksiyonları ile yaşamaya devam ediyor. Klasik detaylarla çağdaş dokunuşları mükemmel şekilde harmanlayan Oleg Cassini koleksiyonları, her stile ve her yaşa uygun yüzlerce gelinlik ve abiye modeliyle, dünyanın dört bir yanındaki kadınların hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi