Ads Area

Gardolabınıza bakmadan alışverişe çıkmayın

BAKMER söyleşilerinde konuşan modacı Rabia Yalçın; "Kadınların en büyük sıkıntısı gardıroplar ne kadar dolu olsa da bir şeyler giymek istediğimizde hiç bir şey bulamıyor olmasıdır" diyerek kadınlara alışveriş öncesi yapmaları gerekenleri anlattı

Sade ve zarif giyinmenin inceliklerinin konuşulduğu BAKMER söyleşilerinde Modacı Rabia Yalçın güzelliğin sırlarını Başakşehirli kadınlarla paylaştı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun eşi Kübra Kartoğlu da söyleşiye katıldı.

Zarafet, giyim kuşamdan daha ön plandadır

Her zaman savunduğum bir gerçek vardır ne güzel kıyafet değil ne güzel kadın dedirtmek önemlidir yani zarafet giysiden kaynaklanmamalıdır diyen Modacı Rabia Yalçın; "Güzel bir ses tonu, nazik bir üslup, oturup kalkmasını bilen zarif insanlar her zaman giyim kuşamlarından daha ön planda görünür.

Maalesef günümüzde giyim konusunu hem tesettür hem de normal giyim için konuşuyorum büyük bir deformasyona uğrattık. İnancımız ve estetiği ayrı tutarak düşünürsek sokakta başı örtülü ancak dar pantolonlarla gezen kadınlarımızı estetik açıdan doğru bulmuyorum. Ayrıca eşarplarımızı bağlarken arkada kullanılan büyük topuzları da estetik ve anatomik açıdan doğru bulmuyorum." dedi.

Kıyafetler ve aksesuarlarda renk sayısı ikiyi geçmemeli

Renkler konusunda da estetiğin öneminden bahseden Yalçın, "Kadınlarımız maalesef çok vamp ve parlak renkleri tercih ediyorlar. Fosforlu renkleri kullanırken estetik durmasına dikkat etmeliyiz. Tüm dikkati bedenimize değil de o rengi kullanacağımız parçaya çekmemiz gerekiyor. Fuşya bir elbise ile gezinildiğinde ben sadece bir top kumaşın gezdiğini görüyorum. Eğer bu tarz iddialı renkler kullanmak istiyorsak bunu eşarbımızda, çantamızda ya da ayakkabılarımızda değerlendirmeliyiz.

Giydiğimiz kıyafetler ve kullandığımız aksesuarlarda renk sayısı ikiyi geçmemelidir. Mesela neşeli ışık saçan insanların renkli giyinmesi çok abartı duracaktır. Çünkü renk bir stardır kişilik olarak da ön planda iseniz bu dışarıya çok fazla yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Estetik, ev hanımlarının kendilerine çeki düzen vermesiyle başlar

Konuşmasında sporun önemini vurgulayarak devam eden modacı şunları söyledi: "Estetik aslında ev hanımlarının kendilerine çeki düzen vermesiyle başlıyor. Anne olduktan sonra duruşlarda, giyimde meydana gelen bakımsızlığın, atıllığın ortadan kalkarak sosyal dünya da yer almalıyız. Güzellik ve estetik dediğimiz olay bedenden ve dik durmaktan başladığı için hareket ve spordan uzakta yaşamamalıyız. Ağrıyan bir vücut, gülmeyen bir yüz varsa eğer en muhteşem modacı ile de çalışsanız giyeceğiniz kıyafet bir şeye benzemeyecektir" dedi.

Alışveriş öncesi dikkat edilmesi gerekenler

"Kadınların en büyük sıkıntısı gardıroplar ne kadar dolu olsa da bir şeyler giymek istediğimizde hiç bir şey bulamıyor olmasıdır" diyerek kadınlara alışveriş öncesi yapmaları gerekenleri de anlattı; Yalçın, "Burada yaptığımız en büyük hata alışverişe çıktığımızda indirim varsa beğendiğimiz her parçayı torbamıza atıyoruz. Mesela ben senede iki kere alışveriş yaparım yaz ve kış aylarına girerken.

Alışverişe çıkmadan önce gardırobumu saatlerce incelerim nelerim eksik ya da var olan parçaları ne ile tamamlayabilirim diye. Mevzu dolabınızı doldurmak değil var olanlarla giyinebilmektir. Dolabımızda az ama kaliteli malzemeler bulunursa o kadar doğru olur."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe