Ads Area

Hollywood yapımı politik gerilim filmi “Komplo”

Başrollerini; Theo James, Ben Kingsley ve Belçim Bilgin'in paylaştığı Komplo (Backstabbing for Beginners), 7 Eylül’de sinemalarda izleyici ile buluşuyor. Genç bir Birleşmiş Milletler temsilcisi olarak çalışan Michael Soussan'ın gerçek anılarına dayanan film, diplomasinin karanlık tarafına ışık tutuyor.

Danimarkalı yönetmen Per Fly'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaryosunu Daniel Pyne ile birlikte üstlendiği filmin başrollerinde, "Uyumsuz" serisi ile yıldızı parlayan Theo James, Oscar ödüllü Ben Kingsley ve Türk sinemasının en yetenekli isimlerinden Belçim Bilgin yer alıyor. “Komplo” filminin dağıtımını ise CGV Mars Dağıtım üstleniyor.

Filmde Michael karakterini Theo James canlandırıyor. Pasha karakterini usta oyuncu Ben Kingsley'in oynadığı filmde Belçim Bilgin de Nashim karakteriyle yer alıyor. Danimarka, Kanada ve ABD ortak yapımı olan, çekimleri Marakeş ve Kopenhag gibi lokasyonlarda gerçekleşen filmin oyuncu kadrosunda Jacqueline Bisset, Rossif Sutherland, Rachel Wilson ve Brian Markinson gibi usta isimler de yer alıyor.

Gerçek bir hikayeye dayanan “Komplo” filmi, dünya çapında yaşanmış bir komploya ışık tutarak, politik gerilim severleri heyecanlandırmak için geliyor. Bütün yolsuzluğun ortasındaki iki genç ve idealist Birleşmiş Milletler çalışanı olarak izlediğimiz Theo James ve Belçim Bilgin’in romantizmi ise, adaletsizliğin ağır yükünü hafifletir nitelikte.

Belçim Bilgin: “Seyirci tarafım ayrı oyuncu tarafım ayrı mest oldu”

Filmde Iraklı Nashim adında inandığı şey uğruna her şeyini ortaya koyan cesur bir çevirmeni oynayan Belçim Bilgin, filmle ilgili hislerini şu sözlerle dile getiriyor: “Çok heyecanlıyım. Asıl heyecanım bu filmi kendi memleketimde kendi ailemle paylaşmak. En başından beri büyük bir oyunculuk şöleni izledim. Seyirci tarafım ayrı oyuncu tarafım ayrı mest oldu. Filmin çok değerli bir şeyi tartıştığını düşünüyorum. Dolayısıyla, bugün yaşadığımız bir sürü şeyi çözümlerken işin kökünde neler olduğunu merak edenler, politik gerilim sevenler ve bu coğrafyada yaşanan her şeye başka bir bakış açısıyla da bakmayı denemek isteyenler olağanüstü bir kadroyla, çok keyifli bir film izleyecekler.”



Konu

Yüksek hedef ve ideallere sahip olan Michael, merhum babasının izinden giderek, 24 yaşında Birleşmiş Milletler temsilcisi olarak çalışmaya başlamıştır. Hayatı boyunca hep bir diplomat olmak istemiş olan Michael'ın hayali, dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek ve ülkeler arasındaki barışı güçlendirmektir. Michael'ın yeni görevi, Birleşmiş Milletler‘in, Oil For Food (Gıda için Petrol) Programı'na bağış toplamaktır. Programın başındaki akıl hocası Pasha, programı yakından gözlemlemesi için Michael'ı Irak'a getirir. Ancak Michael görünüşte yardımsever görünen bu kampanyanın altında, BM içindeki ve dışındaki yetkililerin yolsuzluklarını fark eder. Irak'ın petrol rezervlerini içeren bu komploya nasıl yaklaşacağına karar vermek zorunda olan Michael, diplomasinin karanlık tarafını keşfetmek ve adaleti nasıl sağlayacağını çözmek zorunda kalacaktır...

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe