Ads Area

İstanbullu Gelin’e İlham Veren İsim

Son dönemin reyting rekortmeni dizisi İstanbullu Gelin'e ilham veren Türkiye'nin ilk psikiyatri kliniğinin kurucusu Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, dizinin senaryo sürecini, kitaplarını ve Tıp Fakültesi serüveni MAG okurları için anlattı.

“ İstanbullu Gelin’i uyarlarken benim amacım hep diziyi seyredenler televizyonlarını huzurlu bir şekilde kapatsınlar oldu”

“ İstanbullu Gelini film olarak düşünmemiştim. Kitabın gidişatını bozmadan oradaki haliyle beyazperde de olabilir. Derhal yapımcı şirketle görüşeyim”

“İstanbullu Gelin’de yer alan terapi sahnelerini başka dizilerde de yapmayı arzu ediyorum. Oradaki terapi sahneleritoplumda hafiften bir toplu terapi etkisi yaratmaya başladı”

Madalyon Psikiyatri Merkezi’nin kurucusu Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, Türkiye’nin ilk Psikiyatri Kliniği ile elde ettiği başarısının serüvenini ve İstanbullu Gelin’i MAG okurları için anlattı.

Başrolünü Özcan Deniz ve Aslı Enver’in paylaştığı, hikayesi ve çekimleri ile kısa sürede gönüllere taht kuran İstanbullu Gelin’in ilham perisi Gülseren Budayıcıoğlu, hayat hikayesini, tıp fakültesi yıllarını ve dizilere konu olacak kitaplarının yolculuğunu MAG Şubat sayısında paylaştı. Türkiye’nin ilk psikiyatri kliniğinin de kurucusu olan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, İstanbullu Gelin’i fikir aşamasında izleyicileri üzmeden içerisinde kan revan sokmadan, entrikalara yer vermeden bir hikaye oluşturmayı amaçladığını belirtiyor. Dizinin özellikle terapi sahnelerinin toplumda “toplu terapi” yapmaya başladığını belirten Budayıcıoğlu, kitabın gidişatını bozmadan oradaki haliyle bir sinema filminin de mümkün olabileceğini özel röportajında paylaşıyor.


Günlük yaşamda karşılaşılan zorluklar ve mücadele etme yöntemleri ile ilgili tüyoları da paylaşan Budayıcıoğlu,“Acı mutluluktan daha fazla geliştirir insanı. Daha mutlu olabilmek için bu acıyı yaşamak zorundayız” diyerek mutlu olmak için formülleri de röportajında anlatıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi