Ads Area

Ferah Bir Ofis Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ofisler, bir insanın gününün büyük bir dilimini geçirdiği ortamlardır. Bu nedenle ofis dekorasyonlarında da dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Ofislerin ferah, rahat ve iç açıcı bir şekilde olması çalışanlar için oldukça önemlidir. Genelde kişiler ferah ve aydınlık ofislerde çalışmak isterler. Peki, ferah bir ofis elde etmek için neler yapmak gerekir? Gelin hep beraber inceleyelim.


Renkler

Hem ofislerde hem de evlerde ferah bir ortam oluşturmak istiyorsanız açık tonlarda renkler kullanmalısınız. Açık tonlardaki renkler ferah ve aydınlık bir ofise sahip olmanızı sağlar. Koyu tonlarda renkler kullanarak aydınlık ve ferah bir ofis beklentisine girmeniz yanlış olacaktır. Çünkü bir ofise girildiğinde ilk göze çarpan, ortamda kullanılan renklerdir. Mobilya ve aksesuarlar daha sonra görülmektedir. Bu nedenle ofislerde kullanılan renkler büyük önem arz etmektedir. Beyaz, açık gri, krem gibi açık tonlar ofisleriniz için kullanışlı renklerdir. Mavi, yeşil, sarı gibi canlı renklerinde açık tonları kullanılabilmektedir. Ancak bu renkleri kombinlerken dikkat etmek gerekir. Krem ve beyaz gibi her renkle uyum göstermedikleri için mobilyaların da bu renklere göre seçilmesi gerekir. Mavi ve yeşil renkler kişilere doğayı hatırlattığı için ferah bir ofis oluştururken rahatlıkla kullanılabilir.

Kullandığınız Ofis Mobilyaları

Yukarıda ofiste kullanacağınız renklerden bahsettik fakat ofis mobilyalarının da ferah ofis oluştururken önemi büyüktür. Aydınlık ve ferah bir ofis yaratmak istiyorsanız öncelikle tercih ettiğiniz mobilyaların ofisinize uygun olduğuna dikkat etmelisiniz. Eğer çok büyük bir ofisiniz varsa ofis mobilyalarınızın büyüklüğünü ve çokluğunu buna göre ayarlamalısınız. Büyük ofislerde büyük ve geniş mobilyalar kullanarak ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. Ancak küçük bir ofise sahipseniz mobilyalarınızın boyutlarını da buna göre ayarlamalısınız. Küçük ofislerde büyük mobilyaları sıkışık ve rahatsız bir ortam oluşturacaktır.

Aydınlatma

Ofislerinizin ferahlığını etkileyen en önemli unsurlardan biri de ofislerde kullanılan aydınlatmalardır. Aydınlatma tercihi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken şey ofisinizin büyüklüğüdür. Büyük ofislerde birden fazla aydınlatma ve LED ışıklar kullanabilirsiniz. Ayrıca abajur gibi masa aydınlatmaları da kullanarak aydınlık bir ortam yaratabilirsiniz. Tabi ofis aydınlatmasında doğal gün ışığından da yararlanmak önemlidir. Bu nedenle masaları gün ışığını kolaylıkla alabilecek yerlere konumlandırabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi