Ads Area

Bebekli Aileler İçin Tatil Rotaları

Türkiye’nin önde gelen turizm portalı Tatilsepeti.com, bebeğiyle tatile çıkmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Türkiye’nin birbirinden güzel tatil beldelerinde; deniz, kum ve güneşten feragat etmeden keyifli bir tatil vadediyor.

Bütün bir yıl çalışmanın çoğu kişi için en güzel tarafı tatile çıkma hayalidir. Özellikle yaz mevsimi bu hayali doruk noktasına çıkartır. “Peki nereye gideceğiz?” Bu soru her tatilci için çok kritik olmakla birlikte özellikle bebekle tatil yapacak aileler için bu seçim çok daha önemli.

Küçük çocuklu aileler için tatile gidilecek yerin temiz, kumlu ve sığ bir denizi, ince kumlu plajı ve konforlu konaklama imkânlarının olması gerekiyor. Türkiye’nin önde gelen turizm portalı Tatilsepeti.com, bu ihtiyaçları gözeterek, hem Ege’de hem de Akdeniz’de bebeğinizle gidebileceğiniz tatil rotalarını derledi.

Ayvalık
Balıkesir'in popüler tatil beldelerinden biri olan Ayvalık, sahip olduğu taş sokakları, oksijeni bol doğası ve tertemiz denizi ile harika bir tatil imkânı sunuyor. 7 kilometre uzunluğundaki Sarımsaklı Plajı, beldenin en ünlü plajı olarak biliniyor. Hem kum hem de denizinin sığ olmasından dolayı çocuklu aileler için Sarımsaklı Plajı'nın fazlasıyla ideal olduğunu söyleyebiliriz.

Belek
Antalya’nın turizm bölgesi Belek, otel çeşitliliği ile bebekli ailelerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Haksız da sayılmazlar. Mavi Bayraklı plajlarda çocuğunuz denizde oynarken sizin de içiniz rahat edecek. Üstelik hemen her otelde çocuklar için oyun parkları mevcut. Bu parklarda birlikte vakit geçirirken çok eğleneceksiniz.

Bodrum
Bodrum’da gürültüden ve kalabalıktan uzak yerler seçildiğinde çocuğunuzla güzel bir tatil geçirilebilirsiniz. Bitez civarında temiz ve çok derin olmayan ince kumlu plajlar var. Gündoğan koyu da güzel bir alternatif. Akyarlar plajı da sığ denizi ile güvenli bir tercih olabilir.

Çeşme
İzmir'in popüler tatil beldelerinden biri olan Çeşme, incecik kumlarla kaplı plajları ile çocuklu ailelerin de en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Özellikle Ilıca Plajı, küçük çocuğu olan ailelerin rahatlıkla tercih edebileceği bir plaj. Deniz, uzun bir mesafe boyunca sığ ve sıcaklığı da oldukça ideal.

Datça
Kumu, güneşi, doğası ile eşsiz güzellikteki Datça, çocuklu aileler için uygun bir tatil yeri. Nemsiz ve bol oksijenli havası çocuklar için sağlıklı bir tatil imkânı sağlıyor. Özellikle Kumluk Plajı, hem ince kumları hem de denizin sığ olmasından ötürü çocuklu ailelerin işlerini bir hayli kolaylaştırıyor. Sakinliğiyle meşhur Datça'da çocuklarınızla tarihî mekânları gezebilir, çam ormanlarında yürüyüş veya piknik yapabilirsiniz.

Didim
Ege'nin gözde tatil merkezlerinden biri olan Didim, tarihî yapıları, pırıl pırıl denizi ve altın sarısı kumsalları ile her yıl çok sayıda turisti misafir ediyor. Didim'in en meşhur plajı olan Altınkum ise çocuklu ailelerin güvenle denize girebileceği plajlardan biri. 500 metre uzunluğunda olan plaj, Mavi Bayrak ödüllü olması nedeniyle de tercih sebebi.

Foça
Eski Foça ve Yeni Foça olarak ikiye ayrılıyor. İzmir merkeze yakınlığıyla özellikle hafta sonları çok kalabalık olsa da hafta içleri deniz ve güneşle baş başa olma imkânı sağlıyor. Merkezde denize girmek için büyük kumlu plajlar yok ancak çevrede kum plajlar mevcut.
Yeni Foça’da ise denizin daha sığ olduğu Burunucu mevkii ziyaret edilebilir.

Ölüdeniz
Ölüdeniz, çocuklu ailelerin tercih ettiği bir başka tatil beldesi. 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz, sezon boyunca çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Tertemiz kumsalları ve durgun denizi ile çocuklu ailelerin gözdesi olmaya aday.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe