Ads Area

Bacak protezleri karşılığında Avrupa'da dereceye girme sözü

Doğuştan iki bacağı ve bir kolu olmayan bedensel engelli milli yüzücü Muhammet Ali Aydın'ın bacak protezlerini, iş insanı Selçuk Çobanoğlu'nun yapımcısı olduğu Eyvallah programı temin edecek. Yeni protezleri için Çobanoğlu'na teşekkür eden 22 yaşındaki milli sporcu, Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda ilk üçe girme sözü verdi.

İş insanı Selçuk Çobanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği Reborn TV'nin sevilen programı Eyvallah'ın bu hafta yayınlanan 8. bölümünde ünlü oyuncu Melissa Özge Yıldırımer ve paralimpik milli yüzücü Muhammet Ali Aydın konuk oldu. Sunuculuğunda, Selçuk Çobanoğlu'nun yanı sıra ünlü televizyoncu Mesut Yar'ın da yer aldığı keyifli sohbet programında, sevilen şarkıları seslendiren orkestra da renk kattı.

"Yüzmeyi öğrendikten beş ay sonra şampiyonaya katıldım"

Doğuştan iki bacağı ve bir kolu olmayan bedensel engelli milli yüzücü Muhammet Ali Aydın, çocukluk yaşlarından itibaren sporla ilgilenmeye başladığını söyledi. İki tekerlekli bisiklet sürdüğünü, vücut geliştirme yaptığını ve son olarak yüzücü olduğunu belirten Aydın, "Daha önce sudan çok korkuyordum. İki, üç hocayla beraber derslere başladım. Bir ay sonra sırtüstü yüzmeye başladım. Üçüncü ayda dört branşlı yüzmeyi gerçekleştirdim. Beş buçuk ay sonra da Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'na katılmayı başardım. Orada da altıncı oldum" dedi.


Paralimpik milli yüzücü Muhammet Ali Aydın


Milli yüzücüye duygulandıran destek

Yardım
laşma ve dayanışma esaslı olarak yayın hayatına başlayan ve büyük ilgi gören Eyvallah programı, milli yüzücü Muhammet Ali Aydın'a, spor alanındaki ihtiyaçlarını tamamlama ve destek sözü verdi. Selçuk Çobanoğlu, Aydın'ın ihtiyacı olan sporunu icra edebileceği yeni bacak protezlerini ekip olarak alacaklarını, kol protezini ise TÜBİTAK'ın temin edeceğini söyledi.

"Sırat köprüsü ciple geçilmez"

Milli yüzücünün desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Çobanoğlu, "Biz bu ülkede kazandığımızı, bu ülkede harcayacağız. Sizlere destek olacağız. Maliyeti ne olursa olsun, bunu yapacağız. Sırat köprüsü ciple geçilmez. Mercedes'e binmeyiz de bu ihtiyacı karşılarız" diye konuştu.


Selçuk Çobanoğlu ve Mesut Yar

Aydın, turnuvada derece sözü verdi

Yeni protezlerin temininden sonra milli yüzücü Muhammet Ali Aydın'dan bir söz isteyen Mesut Yar, "Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda senden derece bekliyoruz. Altıncılık, beşincilik kesmez, ilk üçe girerek tatlı dereceler almanı bekliyoruz, istiyoruz" dedi. 22 yaşındaki genç sporcu, Yar'ın bu arzusu karşısında Avrupa'da dereceye gireceğine dair söz verdiğini söyledi.

"Her an proje gelecekmiş gibi kendimi hazır tutuyorum"

Son olarak Söz dizisinde rol alan ünlü oyuncu Melissa Özge Yıldırımer, dizi projeleri bitince yaşanan uzun aralarda kendine zaman ayırdığını, spor yaptığını, hobilerini gerçekleştirdiğini, aynı zamanda her an dizi ve film projesi gelecekmiş gibi kendini hazır tuttuğunu söyledi.


Oyuncu Melissa Özge Yıldırımer ve paralimpik milli yüzücü Muhammet Ali Aydın

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe