Ads Area

40 yıl hatır bilenlere: Balabey Türk Kahvesi

40 yıl hatır bilenlere: Balabey Türk Kahvesi

Sevda KÖYÜSTÜ


Bu yazımda sizlere değerli arkadaşım Umut Evren Korkmaz'ın eşinin de yardımlarıyla ilmek ilmek işleyerek kurdukları Balabey Kahve’den bahsedeceğim.


Kahve bir tutkudur bilen bilir, hangi türü olursa olsun muhakkak bir seveni vardır. Her kahve çeşidi güzeldir özeldir de bizim toplumumuz için Türk kahvesinin yeri her zaman bir başkadır. En güzel anılarımıza, en koyu sohbetlerimize, en keyifli anlarımıza hep Türk kahvesi eşlik eder. Dostla içileni, bol köpüklü olanı ve mümkünse fal bakılanı makbuldür.


Türk kahvesini anlatmaya satırlar yetmez çünkü her fincanı ayrı bir hikâye saklar. Ben de bu yazımda sizlere, hikayesini çekirdeklerinde saklayan bir kahve markasını anlatacağım.


Kahveleriniz de hazırsa buyrun Balabey’i dinlemeye!


Balabey Türk kahvesi hikayesi nasıl başladı? Kahveye olan tutkunuzun nerede ve ne zaman başladı?

Kahve sever ve kahve meraklısı bir çift olarak kaliteli kahve içmek için kahve konusunda araştırmalar yapıp, kendimiz kahve kavurmaya başladık. Kısa sürede bu merakımız bizi bir kahve markası yaratmaya ve yarattığımız bu markayı da kahve severlerle paylaşmaya doğru götürdü.  THE CORE ROASTERY adını verdiğimiz kavurma tesisimizde Balabey Türk Kahvesi markası olarak üretime başladık.

Amacımız tüketicilerimize kaliteli bir kahve deneyimi sunmak. Yeni nesil, geleneksel ve modernin harmanıyla farklılık yaratmayı amaçlıyoruz.

 

Kaç çeşit kahveniz var?

Tüm kahve severlerin zevkine hitap edecek seçenekler sunuyoruz.

Hem geleneksel hem de aromalı Türk Kahvesi çeşitlerimiz var. Koyu kavrulmuş, sütlü, güllü, damla sakızlı, lokumlu şu anki mevcut çeşitlerimiz. Güllü kahvemiz özellikle kadınların favorisi.

 

Kahvenizin farkı nereden geliyor?

Taze kavrulmuş kahvenin mükemmel aroması ve kokusunu sunmak için kahvelerimizi az miktarda ve sık kavuruyoruz. Yeni kavrulan kahvenin tazeliğini koruması için özel kapamaya sahip nem ve oksijen bariyerli paketlerde saklıyoruz. Hava geçirmeyen özel paketler, kahvenin ilk kavrulduğu andaki tazeliğini koruyor. Talebe göre yaptığımız butik üretim sayesinde her zaman en taze ve en hijyenik koşullarda hazırlıyoruz.

 

Bu çok kişisel bir soru ama siz en çok hangi kahveyi seviyorsunuz?

Ben biraz gelenekselim sanırım. Orta kavrulmuş kahvemizden vazgeçemiyorum.


Türk kahvesi hangi kahve çekirdeği sınıfına giriyor?

Türk kahvesi yıllar boyu BREZİLYA/ ARABICA RİO MİNAS tipi kaliteli çekirdeklerden kavrulmuştur. Damak tadımız buna alışmıştır. Ancak Türk pazarına kahve çekirdeği çeşitlilikleri girmeye başladıktan sonra, farklı çekirdek tiplerinden Türk Kahvesine uygun kavurma yapmak işin ehline ve isteğe bağlı.

 

Neden Balabey?

Türk kahvesi çok özel bir kahve. Geçmişten bugüne arkasında kocaman bir kültür var. Birçok misyonu var aslında…Keyif aldırmak, keyif anları yaratmak, sohbetlere eşlik etmek, sohbetlere bahane olmak, insanları bir araya getirmek, fallar açtırmak…

Biz de Türk Kültüründe, yaşantısında bu kadar önemi olan bir ürünü en güzel şekilde üretmeyi hedefliyoruz.

 

Kimleri Balabey Türk Kahvesi denemeye davet edelim?

Türk kahvesini sevenlere, keyif alanlara, genel kahve markalarından başka alternatif arayanları, yeni tatları deneyimlemeye açık kişileri, kendilerini farklılaştırmak isteyenleri, şık tasarımlı bir alternatif denemek isteyenleri bekleriz

 

Satış kanalları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Balabey Türk Kahvesi online satış kanalımız olan www.balabeykahve.com sitesinde, Boyner mağazalarında ve Boyner.com.tr de satışta.

Aynı zamanda instagram hesabımız olan @balabeykahve den de bizimle iletişime geçip ürünlerimiz satın alınabiliyor.

 

Başka kahve çeşidi satışınız var mı?

THE CORE ROASTERY adını verdiğimiz kavurma tesisimizde diğer nitelikli kahve çeşitlerini de kavuruyoruz. “The Core” markası altında filtre kahve ve espresso kahve çeşitlerimiz de mevcut.  Satış alt yapısını hazırlıyoruz.

Çok yakında www.thecorecoffeeroastery sitesinde satışlarımız başlayacak.

Bu süre zarfında bize @thecorecoffeeroastery instagram hesabından bize ulaşılabiliniyor.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe